arkadaşa yardımcı olalım bence..
ilk önce hangi ölçüde çalışacaksın onu belirle. Daha sonra kullanacağın fontları tespit et. Başlıklar ve metinler için. Renklerini de belirle..Fotoğrafları hazırla. Tüm fotıoğrafların renk ayarlarını tek tek yapmalısın. Ps de levels ve curves senin işini görecektir. (ps bilmen lazım ama bilmiyorsan kursa gidebilirsin). ardından bir tasarım hazırla..( tasarım içinde bir kursa gidebilirsin ) Grafikler yapacaksan illlustarörde yapmalısın. ( illustratör bilmiyorsan kursa gidip öğrenebilirsin ).Daha sonra bir indesing sayfasını belirlediğin ölçülerde ve sayfa sayısında açmalısın.. ( indesing bilmiyorsan kursa gitmelisin ). Bir master sayfa yapıp yazılarını ve resimlerini yerleştirmelisin. Daha önce hazırlayıp ithal ettiğin sitilleri, başlık resim metin lere uygulamalısın..Ardından resimleri cmyk ya çevirip sayfaları pdf ye çevirip matbaaya gitmelisin. Gittiğin matbaanın makine ölçüsü senin tirajınla çok alakalıdır..yani 5000 adet a4 ü 70x100 de bastırısan zarar edersin..Matbaa ile pazarlık yapmalısın.."Kalıbını kaça atarsın kardeşşş, kağıdını ben alsam kaça olur, kağıt kaç para, kaç gram kağıda bastırısam iyi olur" gibi sorularla matbaacının kafasını ütüleyip kovulduktan sonra başka bir matbaada bu bilgilerini kullanabilirsin.. Yani katalog yapman çok basit aslında..Sadece: indesing, illustratör, p.sahop, baskı öncesi bilgisi, kağıt mücellit, baslı bilgisi, fiyat bilgisi, tiraj bilgisi, makine ölçüleri, kalıp fiyatları, kağıt fiyatları gibi ufak tefek bilgilere sahip olman yeterli...Bunlarda bişey değil. Zeki, adamsın, mühendis olduğuna göre 2 günde hepsini kaparsın. Güveniyorum sana..Diyelimki bunları öğrendin ve ortaya mutlaka çok acemice bir şey çıkacak..Kataloğu eline alan diyecekki ( kesin ) "bu adamın malında iş yok. Kesin malzemeden çalmıştır. Baksana katalogu bile ucuza getirmiş. " Çünkü şirketinden çıkan her şey şirketini temsil eder..Kolundaki saat bile..Ben başarılar dilerim netçe itibariyle..