bu konunun açılması çok iyi olmuş... zira MSN ya da benzeri platformlarda kullanılan dilden hiç birşey anlamaz hale geldik... sanırım amaçlanan bu... kelime kullanımındaki hataların düzeltilmesi... bunun dışında benim düz yazıdaki tarzım budur... her cümlenin sonuna üç nokta (...) koyarım... bu benim şahsi yazım tarzımdır... sanırım kastedilen bu değildir...
biz Türkçe'nin kelimelerini bozmayalım gerisi fazla sorun yaratmaz düşüncesindeyim...
konuyu açma düşüncesini gerçekleştiren arkadaşımıza teşekkür ederim... MSN ve benzeri platformlarda arkadaşlarımın elimden geldiği kadar yazma dilini düzeltmeye çalıştım ve başarılı olduklarım çok oldu... ısrarla uzun uzun yazdım... ektim, şimdi biçiyorum... konuştuğum arkadaşlarım uzun yazmaktan sıkılmıyor, aksine kendileri ile MSN dilinde yazan arkadaşlarını da eleştirmeye başladılar...
ancak daha önce de belirttiğim gibi yazım tarzımı değiştirmekten yana değilim... kelimeleri bozmam ama noktalama işaretlerine uyma zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum...
teşekkür ederim...
Bir dilde sözcükler ne kadar doğru olursa olsun noktalama işaretleri olmadıktan sonra bir anlamı kalmaz.
Sürekli "oku baban gibi eşek olma" ve "oku, baban gibi eşek olma" örneğini vererek anlatılmaya çalışılan önemdir.
İhtiyar, bekçiye müdür beyin içeride olup olmadığını sordu.
Bu cümlede ihtiyar kelimesinden sonra virgül olmasaydı bekçinin ihtiyar olduğu
ve başka birinin bu ihtiyar bekçiye soru sorduğu anlaşılacaktı.
Akşam yine akşam yine akşam
Göllerde bu den bir kamış olsam
Akşam, yine akşam, yine akşam,
Göllerde bu den bir kamış olsam.
Ne demek istiyor demez miydik?
Veya hayatımızda ünlem işareti olmasaydı; sevinç, üzüntü, kızgınlık, korku, şaşkınlık gibi ifadelerimizi nasıl dile getirebilirdik.
Böyle bir çok örnek gösterilebilir.
Sevgili efoja' nın da belirttiği gibi siz kullanmamakta özgürsünüz fakat Türkçe'yi buna karıştırmayın.
Teşekkürler.