Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac mi? Pc mi ?

• MAC

Oy: 424 53.5%
  • PC

Oy: 369 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    793

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Bi insan 7 sinde ne ise 70 inde de o olur derler.PC ile başladım.PC ile devam...

rüzgar9

🌱Yeni Üye🌱
Evde, PC kullanıyorum. Şimdiye kadar staj yaptığım tüm işletmelerde Mac'te çalıştım. Şu anda stajda yeni Mac/Windows kullanıyorum. Mac büyük rahatlık, grafik programları, hız, virüs açısından. (Yalnız bugün Safari'de mac'i kilitlemeyi başardık ve fişten çekmek zorunda kaldık.:D) PC'nin de kendine göre üstünlükleri var sizlerin belirttiği gibi. Daha çok PC kullanınca tüm sistem özelliklerini öğrenmem de yönelimimde etkili sanırım.
Ancak PC'nin en büyük avantajı klavyedeki ergonomi sanırım. Serçe parmağı ctrl'e basarken diğer parmaklar tamamen serbest. Oysa Mac'te command'a basmak için baş parmağı kullanmak zorundayız. Bir de bunun üstüne F klavye eklenince en basitinden save as yapmak tam bir işkence. :D
Şu anda kullandığım bilgisayar emanet. Kendi bilgisayarımı alacağım zaman klavye değiştirmiş ve sistemi daha uyumlu bir Mac sürümü çıkar belki.:D

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
Evde, PC kullanıyorum. Şimdiye kadar staj yaptığım tüm işletmelerde Mac'te çalıştım. Şu anda stajda yeni Mac/Windows kullanıyorum. Mac büyük rahatlık, grafik programları, hız, virüs açısından. (Yalnız bugün Safari'de mac'i kilitlemeyi başardık ve fişten çekmek zorunda kaldık.:D) PC'nin de kendine göre üstünlükleri var sizlerin belirttiği gibi. Daha çok PC kullanınca tüm sistem özelliklerini öğrenmem de yönelimimde etkili sanırım.
Ancak PC'nin en büyük avantajı klavyedeki ergonomi sanırım. Serçe parmağı ctrl'e basarken diğer parmaklar tamamen serbest. Oysa Mac'te command'a basmak için baş parmağı kullanmak zorundayız. Bir de bunun üstüne F klavye eklenince en basitinden save as yapmak tam bir işkence. :D
Şu anda kullandığım bilgisayar emanet. Kendi bilgisayarımı alacağım zaman klavye değiştirmiş ve sistemi daha uyumlu bir Mac sürümü çıkar belki.:D

sen MAC'te Q klavye kullanabilirsin o zaman.. F klavyeyi PC'de kullansan yine işkence çekersin.. bence sen PC'de Q klavyeye alışık olduğun için işkence çekiyorsun ;) ben PC'de hem F hem de Q kullanıyorum ve işkence çektiğim yok.. MAC kullansam çok daha rahat edebilirim :D:D

rüzgar9

🌱Yeni Üye🌱
sen MAC'te Q klavye kullanabilirsin o zaman.. F klavyeyi PC'de kullansan yine işkence çekersin.. bence sen PC'de Q klavyeye alışık olduğun için işkence çekiyorsun ;) ben PC'de hem F hem de Q kullanıyorum ve işkence çektiğim yok.. MAC kullansam çok daha rahat edebilirim :D:D

F klavyenin ayrı bir sorun olduğunu zaten belirtmiştim. Esas sorun command tuşuna başparmağın basması sebebiyle elin geri kalanının klavye dışında bulunması. Eğer serçe parmağı kullanırsanız bu sefer de shift ile kombinasyon yapamıyorsunuz. Yahut, alt+command+spacebar, yapacaksanız el duruşunu değiştirmeniz gerek. Kısacası kısayollar için eliniz sürekli klavyede oynayıp duruyor. :D Oysa PC'de ctrl tuşuna serçe parmak bastığı için bütün el, klavyede rahatça gezinebiliyor ve tüm kombinasyonları elinizi kıpırdatmadan yapabiliyorsunuz. (Ergonomi inceleme bölümüne dönecek yakında bu başlık.:D)

cikskarizma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mac performans bakımından pc nin yanından geçemez ( tabi pc doru kullanıcının elindeyse) sadece virüs falan derdi yk bi de tasarım konusunda renk olaylarında baskıyla hemen hemen birebir aynı görüntüyü vermesi bakımından iyi başka bi artı özelliğini göremiyorum...

seyir defteri

🌱Yeni Üye🌱
Tabi ki Mac...
Son derece pratik ve seri. Aynı programları PC de kullanmak zorunda kalınca çıldırıyorum.
Programları aynı anda seri bir şekilde kullanmamı ve çok daha hızlı sonuca ulaşmamı sağlıyor, PC'de sanki kulağı tersten gösteriyormuşum gibi geliyor bana...

tasagraf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tasagraf.com
kesinlikle katılıyorum. Bağıra bağıra 8 çekirdekli makina çıkardılar benim evimdeki core 2 duo nun yanından geçemiyor :D Abartmak için söylemiyorum. İyinin hakkını her zaman veririm ben ama MAC reklam dan zaman ve para kaybından başka birşey değil. Virüs-çökme mevzuları da biraz araştıran için bahane değil. 25 ytl bir koruma kartının fiyatı!

xtarum

🌱Yeni Üye🌱
fiyat/performans

photoshop kullanılarak tasarım yapılacak, dolayısıyla ekrandaki rengin birebir tutması gerekiyor.

photoshopun mac yada pc versıyonlarında performans farkı varmıdır

bunun için uygun bir macintosh mu almalı
yoksa uygun pc mi. ekran ve ekran kartı iyi bir pc de renk performansı sağlanırmı
tabi fiyat kriteri öenmli... 4 çekirdekli bir pc 1500$ cıvarı toplanıyor.

(şu anda g4 küre kullanıyoruz renk uyumu süper fakat çok yavaş kalıyor upgrade imkanı yok, pc olsaydı böyle olmazdı:)

elifix

🌱Yeni Üye🌱
bende mac kullanıyorummm..mac'ten şaşmamak gerek...;)mac almak istiyorsanız alın derim ben...

farukcagla

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.fcagla.com
Ben ikisini de kullandım.

1-Masaüstü yayıncığa Mac başladı...(1986 da Almanyada gördüm)
2-Mac 1990 larda LC I- LC II-LC III ve Performa-5260 ile gelişmeye başladı.
3-PCler DC serileriyle atağa geçti...
4-1995-96 larda Mac ve PC dostluğu kuruldu, Power Mac ve Power PC dönemleri başladı.
5-Hatta Motorola firması Mac Pc karışımı computerler üretti, sonra üretim durduruldu.

Hardware ve software açısından kıyaslarsak:
1-Mac in software için virusun üretilmediği (veya daha çok daha seyrek üretildiği) doğrudur. Bu yönden Mac daha güvenlidir ama bunun nedeni Mac değil Hackerlardır.
2-Pc nin işletim sistemi .exe tabanlı programlardır, bu nedenle hem çabuk virus kapar, hem de antivirus firmaları Pc üzerinden çok para kazanır. Belki zehiri üreten firma panzehiri de üretir bilinmez.Hackerlar yaygın olarak exe. uzantılı virus üretirler. Belki de bunu özel olarak Mac finanse etmektedir bilinmez. İlave olarak; artık Mac için de virus üretiliyor, her kese ve herkeseye göre virus mevcut.
3-Avrupa yine Pc kullanır, Mac daha çok ABD'de kullanılır. Fakat Avrupa devletleri Amerikaya karşı Avrupa Birliğini kurdukları gibi; Amerikanın WINDOWS ile tüm bilgisayarları, tüm network ağlarını kontrol altına aldığını bildiği için LINUX işletim sistemine geçmiştir. LINUX hem mac de hem Pc de kullanılabilmektedir.
4-Çin ise 4-5 yıl önce 500 milyon dolar yatırım yaparak kendine ait bir işletim sistemi kurmuştur, Windowsu ve Mac os'u terk etmiştir.
5-Bilgisayar teknolojisinde kendi SİLİKON VADİLERİNİ veya SİLİKON BÖLGELERİni kuran HİNDİSTAN ve İRAN da windowsa ve Mac-os'a alternatif olarak kendi ulusal işletim sistemlerini kurmuştur.
6-ABD'nin IRAK'ı işgali biraz da bu yüzdendir. İran'a ve Hindistan'a uzanmak istemektedir.
7-Türkiye'mi? Türkiyenin ise Anadolu Puması(Dağ Aslanı) anlamına gelen PARDUS işletim sistemi milli bir sistem olarak üretilmiştir. Bir üniversitemizin değerli mühendislerinin çabaları ile oluşmuştur.Ama adını kimse bilmemekte, yaygınlaştırılması için kimse destek vermemektedir.

Hardware kısmına gelirsek;
1-Mac in esas üstünlüğü exe. sistemi olmayışı , mac-os sistemi oluşu filan değil, tüm parçalarının orijinal mac üretimi olmasından gelmektedir.
2-Eğer Mac de toplama bilgisayar üretseydi, çürük ve sorunlu olacağı kesindir.
3-Amerikan IBM ve DELL firmaları da PC sektörünün Mac leridir. Onların da parçaları sadece en kaliteli olanlardan seçilir. Buna rağmen ekran kartını filanca firmadan, main bordu filanca firmadan temin ederler. En kalitelisini seçmelerine rağmen tüm parçalar aynı fabrikanın malı değildir veya aynı mantığın ürünü değildir.
4-Dolayısı ile Mac in kolay çökmemesi de buradan gelir.
5-Mac marka monitörler ile Lacie monitörler karşılaştırıldığında kimi grafiker orijinal Mac monitörü tercih eder, kimine göre dünyanın en iyi tüplü monitörü Lacie dir. İşte bu noktada orijinal mac parçası efsanesi tartışılır hale gelir.
6-Macin daha hızlı olması da parçalarının en iyi kalite ve birbiriyle uyumlu oluşundandır.
7-Çok kaliteli parçalardan uzman eliyle toplanılan parçalardan çok kaliteli PCler üretmek ve mac kalitesine yaklaşmak mümkündür. Kimi grafikerler mac ile aynı performansı yakaladıklarını söylüyorlar, ama ben ancak çok yakın performans yakalanacağını ama asla aynı olacağını düşünmüyorum.
8-Düşünmüyorum da Mac mi kullanıyorum? Hayır ben PC kullanıyorum. Bir Mac fiyatına 2 pc toplatıyorum ve ısmarlama elbise diktirir gibi özelliklerini ben seçiyorum.
9-Ekonomik durumum beni PC kullanmaya itiyor. Çok iyi bir bilgisayar tamircisi ve teknisyeni dostum var. 2 yılda bir onunla tartışıp makinelerimi yeniliyorum.
10-Ayrıca Mac i Türkiyeye Koç Holding ve Bilkom getiriyor, adeta tekel. Alırken fiyat olarak da bozulunca servis olarak da herşeyi ile tek yere bağımlı olmak istemiyorum.Bu özgürlük anlayışım da ekonomik tercihim kadar etkili oluyor ve PC kullanıyorum.

Son olarak şunu biliyorum ki; İNSANİ OLAN HERŞEY TÜRKİYEDE LÜKSTÜR.
Dünyanın en pahalı internetini, en pahalı telefon kontürünü, en pahalı benzinini ve doğal gazını kullanıyoruz.(ve dünyanın en ucuz grafik tasarımını biz yapıyoruz. Fikir bizde bedavadır!!!)

Ve biliyorum ki Nikon marka bir dijital fotoğraf makinası burada 4 milyarsa Amerikada 2,5 milyar. Oraya da Japonyadan gidiyor, buraya da Japonyadan geliyor.

Öyleyse bu farkı kim cebe indiriyor?

Biliyorum ki Hyundai Accent burada 24 milyar, Amerikada 14 milyar. Bizim ne günahımız var?

Ve biliyorum ki Mac Türkiyede çok pahalı. Biraz da buna kızıyorum ve PC kullanıyorum.

Herkese kolay gelsin.

Faruk Çağla

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok bilimsel, ikna edici bir cevap vermişsiniz.Yakışmış.
Türkçemize de yakışmış, bu konuya da yakışmış.Çok yararlandım. Volkan bey de yararlanacak eminim.
Faruk Bey... Lütfen ama... :)

farukcagla

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.fcagla.com
Çok bilimsel, ikna edici bir cevap vermişsiniz.Yakışmış.
Türkçemize de yakışmış, bu konuya da yakışmış.Çok yararlandım. Volkan bey de yararlanacak eminim.

Volkan bey, size bir sataşmam yok, yanlış anladınız. Arkadaşımız gibi cevap verilmesi ne kadar sağlıklı, ona dikkat çektim.Çok ikna oldum dedim. Arkadaş bu cevabı verince pc'mi satıp mac alacağım, sizle ilgisi yok. Sadece münakaşasını yaptığımız Türkçeye güzel bir örnek. Sizin de dikkatinize sunmak için ben yararlandım Volkan bey de yararlanacak dedim...Biz Türkçeyi tartışırken bak neler oluyor demek istedim. BU kez ben ifade edememişim.

Yani açıkça sormak zorunda bıraktınız, böyle cevapları onaylıyor musunuz?

Onaylarsanız ben de pisi pisi PC diyelim yanına da nanik işareti koyayım ve ankete cevap vermiş olayım. Millet okusun ve niçin pc olduğunu anlasın.

Valla yine kültür desem, yine kavga çıkacak, ne diyeyim?

Tekrar iyi sabahlar.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Volkan bey, size bir sataşmam yok, yanlış anladınız. Arkadaşımız gibi cevap verilmesi ne kadar sağlıklı, ona dikkat çektim.Çok ikna oldum dedim. Arkadaş bu cevabı verince pc'mi satıp mac alacağım, sizle ilgisi yok. Sadece münakaşasını yaptığımız Türkçeye güzel bir örnek. Sizin de dikkatinize sunmak için ben yararlandım Volkan bey de yararlanacak dedim...Biz Türkçeyi tartışırken bak neler oluyor demek istedim. BU kez ben ifade edememişim.

Yani açıkça sormak zorunda bıraktınız, böyle cevapları onaylıyor musunuz?

Onaylarsanız ben de pisi pisi PC diyelim yanına da nanik işareti koyayım ve ankete cevap vermiş olayım. Millet okusun ve niçin pc olduğunu anlasın.

Valla yine kültür desem, yine kavga çıkacak, ne diyeyim?

Tekrar iyi sabahlar.

Bu mesajınızdan sonra size hitap ettiğim mesajlarımı daha ayrıntılı yazacağımı bilmenizi isterim.

Bunun nereden çıktığını da hemen açıklayayım ki yine yanlış anlaşılmayayım...

Yukarıda ki; Faruk Bey... Lütfen ama... :) şeklinde ki ifademle sitem içeren bir cümle kurmadığımı bilmenizi isterim. Orada ki anlatmak istediğim ise:

"Faruk Bey... Lütfen ama... Konunun bana çevrilmesine gerek yok. Konuyu dağıtmayalım!" demek istemiştim.

Ayrıca dil konusunda uyarmış olduğum(uz) bir çok mesajda forumda yer almaktadır. Zannediyorum ki forumumuzda yeni üye olduğunuz için bu gibi uyarılarımızı görmediniz.

Biz dil konusunda çok mu doğruyuz? Bunu da size daha önceki bir mesajımın içinde belirtmiştim. Fakat en azından öğrenmeye çalışıyoruz, katletmemeye çalışıyoruz ve fakat yerine faqat vb... yazanları da uyarıyoruz.

Konuya dönecek olursak..?

Faruk Beyin belirttiği gibi bende Machintos bilgisayarlarının fiyatlarından ötürü daha önceki mesajlarımda olduğu gibi kullanmadığımı, almak isteyenlere de önermediğimi ifade etmek isterim. Bu konuda da diğer konular gibi Sayın Faruk ÇAĞLA' nın güzel bir konuya değindiğini ifade etmek istiyorum. Yurt dışı ve yurtiçindeki bu fiyat farkı nereye gidiyor?

tirEdsOuL

♾️Grafik Gurusu♾️

1-Masaüstü yayıncığa Mac başladı...(1986 da Almanyada gördüm)
2-Mac 1990 larda LC I- LC II-LC III ve Performa-5260 ile gelişmeye başladı.
3-PCler DC serileriyle atağa geçti...
4-1995-96 larda Mac ve PC dostluğu kuruldu, Power Mac ve Power PC dönemleri başladı.
5-Hatta Motorola firması Mac Pc karışımı computerler üretti, sonra üretim durduruldu.

Hardware ve software açısından kıyaslarsak:
1-Mac in software için virusun üretilmediği (veya daha çok daha seyrek üretildiği) doğrudur. Bu yönden Mac daha güvenlidir ama bunun nedeni Mac değil Hackerlardır.
2-Pc nin işletim sistemi .exe tabanlı programlardır, bu nedenle hem çabuk virus kapar, hem de antivirus firmaları Pc üzerinden çok para kazanır. Belki zehiri üreten firma panzehiri de üretir bilinmez.Hackerlar yaygın olarak exe. uzantılı virus üretirler. Belki de bunu özel olarak Mac finanse etmektedir bilinmez. İlave olarak; artık Mac için de virus üretiliyor, her kese ve herkeseye göre virus mevcut.
3-Avrupa yine Pc kullanır, Mac daha çok ABD'de kullanılır. Fakat Avrupa devletleri Amerikaya karşı Avrupa Birliğini kurdukları gibi; Amerikanın WINDOWS ile tüm bilgisayarları, tüm network ağlarını kontrol altına aldığını bildiği için LINUX işletim sistemine geçmiştir. LINUX hem mac de hem Pc de kullanılabilmektedir.
4-Çin ise 4-5 yıl önce 500 milyon dolar yatırım yaparak kendine ait bir işletim sistemi kurmuştur, Windowsu ve Mac os'u terk etmiştir.
5-Bilgisayar teknolojisinde kendi SİLİKON VADİLERİNİ veya SİLİKON BÖLGELERİni kuran HİNDİSTAN ve İRAN da windowsa ve Mac-os'a alternatif olarak kendi ulusal işletim sistemlerini kurmuştur.
6-ABD'nin IRAK'ı işgali biraz da bu yüzdendir. İran'a ve Hindistan'a uzanmak istemektedir.
7-Türkiye'mi? Türkiyenin ise Anadolu Puması(Dağ Aslanı) anlamına gelen PARDUS işletim sistemi milli bir sistem olarak üretilmiştir. Bir üniversitemizin değerli mühendislerinin çabaları ile oluşmuştur.Ama adını kimse bilmemekte, yaygınlaştırılması için kimse destek vermemektedir.

Hardware kısmına gelirsek;
1-Mac in esas üstünlüğü exe. sistemi olmayışı , mac-os sistemi oluşu filan değil, tüm parçalarının orijinal mac üretimi olmasından gelmektedir.
2-Eğer Mac de toplama bilgisayar üretseydi, çürük ve sorunlu olacağı kesindir.
3-Amerikan IBM ve DELL firmaları da PC sektörünün Mac leridir. Onların da parçaları sadece en kaliteli olanlardan seçilir. Buna rağmen ekran kartını filanca firmadan, main bordu filanca firmadan temin ederler. En kalitelisini seçmelerine rağmen tüm parçalar aynı fabrikanın malı değildir veya aynı mantığın ürünü değildir.
4-Dolayısı ile Mac in kolay çökmemesi de buradan gelir.
5-Mac marka monitörler ile Lacie monitörler karşılaştırıldığında kimi grafiker orijinal Mac monitörü tercih eder, kimine göre dünyanın en iyi tüplü monitörü Lacie dir. İşte bu noktada orijinal mac parçası efsanesi tartışılır hale gelir.
6-Macin daha hızlı olması da parçalarının en iyi kalite ve birbiriyle uyumlu oluşundandır.
7-Çok kaliteli parçalardan uzman eliyle toplanılan parçalardan çok kaliteli PCler üretmek ve mac kalitesine yaklaşmak mümkündür. Kimi grafikerler mac ile aynı performansı yakaladıklarını söylüyorlar, ama ben ancak çok yakın performans yakalanacağını ama asla aynı olacağını düşünmüyorum.
8-Düşünmüyorum da Mac mi kullanıyorum? Hayır ben PC kullanıyorum. Bir Mac fiyatına 2 pc toplatıyorum ve ısmarlama elbise diktirir gibi özelliklerini ben seçiyorum.
9-Ekonomik durumum beni PC kullanmaya itiyor. Çok iyi bir bilgisayar tamircisi ve teknisyeni dostum var. 2 yılda bir onunla tartışıp makinelerimi yeniliyorum.
10-Ayrıca Mac i Türkiyeye Koç Holding ve Bilkom getiriyor, adeta tekel. Alırken fiyat olarak da bozulunca servis olarak da herşeyi ile tek yere bağımlı olmak istemiyorum.Bu özgürlük anlayışım da ekonomik tercihim kadar etkili oluyor ve PC kullanıyorum.

Son olarak şunu biliyorum ki; İNSANİ OLAN HERŞEY TÜRKİYEDE LÜKSTÜR.
Dünyanın en pahalı internetini, en pahalı telefon kontürünü, en pahalı benzinini ve doğal gazını kullanıyoruz.(ve dünyanın en ucuz grafik tasarımını biz yapıyoruz. Fikir bizde bedavadır!!!)

Ve biliyorum ki Nikon marka bir dijital fotoğraf makinası burada 4 milyarsa Amerikada 2,5 milyar. Oraya da Japonyadan gidiyor, buraya da Japonyadan geliyor.

Öyleyse bu farkı kim cebe indiriyor?

Biliyorum ki Hyundai Accent burada 24 milyar, Amerikada 14 milyar. Bizim ne günahımız var?

Ve biliyorum ki Mac Türkiyede çok pahalı. Biraz da buna kızıyorum ve PC kullanıyorum.

Herkese kolay gelsin.

Faruk Çağla

çok güzel anlatmışsınız hocam, ellerinize emeğinize sağlık..

turgay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.turgaytosun.com.tr

1-Masa...

...

...Ve biliyorum ki Mac Türkiyede çok pahalı. Biraz da buna kızıyorum ve PC kullanıyorum.

Herkese kolay gelsin.

Faruk Çağla

yazdıklarınız çok güzel ama sadece sorgulama yapmışsınız.

fiyat konusunda devletin vergi meselesini sorgulamak gerekir çünkü Türkiye'de hiç bir şekilde bilgisayar parçası üretilmiyor ve tamamen mac olsun pc olsun ithal olarak ülkemize geliyor yerli markalar %100 yerli marka dedikledikleri ürünlerde bile sadece Türkiye'de toplama imkanına sahipler.

şimdi siz bilgisayarların gelişim aşamasınıbirebir görebilen birisi gibi yazmışsınız ama bu gelişim aşamasında nasıl bi katkınız oldu bunu sorgulamamışsınız da direk fiyatları sorgulamışsınız.
türkçe dil standartları uluslar arası dil kodları içinde yer almıyor bunun nedenini siz benden iyi biliyorsunuz. şuan internette dolanırken kullandığımız dil standartları ya ms windowsun saçma sapan standartlaştırdığı ve mozilla tarayıcılarda görünmeyen windowsun hatta batı avrupa diye geçen dil kodlaması ailesinde bulunuyor ISO dil kodlamasıda Türkçede çoğu zaman garip bol şapkalı latin harfleri içeriyor ki bize zorunlu Q klavye standartlarını dayatan bir bilgisayar standartlarıyla yaşıyoruz. şuan sadece katiplerde kalan kendimize ait ve dünya şampiyonu olan bir klavye standardımız olan F klavyeyi devlet yöneticilerimiz ve satılmış politikaları nedeniyle yeni nesil bilmiyor.
burada abarttığımı düşünenler internette F klavyenin kullanımı hakkında çok çok ayrıntılı ve gelişimini anlatan siteleri araştırabilirler.

geçtiğimiz yıllarda bir devlet dairesinde özgür yazılımı destekleyen bir öğretmen arkadaşımız (pardusta özgür yazılımdır) php ile bi program hazırlıyor ve devlet kurumundan ücretli ve micro$oft standartlarıyla hazırlanmış asp ile hazırlanmadığı için geri çeviriyor.

şu an Türkiye'de satılan tüm bilgisayarlarda freedos yani işletim sistemi için 300$ vermek zorunda olmadığımız bilgisayarlar işletim sistemi zorunluluğu olan bilgisayarların nerdeyse yarı fiyatına

ücretler ile ilgili herhalde cevabınızı aldınız.

şimdi asıl forumun sorusu pc lerde sistem tamamiyle toplama olduğu için çok çok üstün özellikli sistemlerde bile en fazla %85 net renk uyumu sağlanabiliyor hatta adobenin aynı pc üzerinde farklı versiyonlarında bile adobe gamma renk farklı veriyor mac cephesinde ise ben henüz grafik olarak macde çalışmadım ama renk alma konusunda beraber çalıştığım arkadaşlarımda gördüm sonuç pc ye oranla süper diyebilirim
performans olarak pcye göre çok iyi buna şahit oldum

renk konusunda pc de ben çözümü cmyk renk karteli default olanlardan ve kendi hazırladığım baskılardan kullanıyorum ve istediğim rengi ekranda gördüğümden farklıda olsa tam istediğim alabiliyorum :)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
faruk bey ve turgay beyler her ikinizin de çok haklı olduğu konular var. bir şekilde de sorgulayıp iyi yapmışsınız. ben pc kullanıyorum. ancak mac karşıtı değilim. hatta biraz zorunluluktan mac kullanamadım. gittiğim işyerlerinde pc odaklı çalıştım. gittiğim kurslarda yine pc vardı. mac in herşeyini seviyorum ama gerçekten pahalı. ayrıca mac e bir yanım sinir oluyor. kendini bilmez mac cilerden dolayı. hani mac bilmiyor aa!!! ifadesi var ya. ya da ahkam kesmeler... hoş bulmuyorum. tanıdığım ilk mac çilerde bunu gördüm. dedim mac te bu anlamda bir virüs olmalı. sonra bir kaç mac çi daha tanıdım da allahtan kurtuldum bu genellemeden. virüs kullanıcının beyninde mac te değilmiş... bir iki kere mac kullandım zorunlu kaldım üstelik tek başımaydım zorunlu kalma hallerinde yardım edecek kimse yoktu... isteyince oluyormuş. mac çoğu mac çinin pc ciye ifade ettiği ya da hissetirdiği gibi daha zeki değil. evet daha kullanışlı kesinlikle. üç boyutlu çizim kursunda büyük ihtimal mac le çalışacağım. böylece bir hayli yol katetmiş olacağım macle ilgili. ama buradan tüm pc ci arkadaşlarıma söz veriyorum geçmişimi unutmayacağım. mac te ya da pc de herkesin gördüğünden farklı birşeyi göstermeniz dileği ile.

G-ART

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tabikii Mac, anlayan değil kullanan bilir.