Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac mi? Pc mi ?

• MAC

Oy: 424 53.5%
  • PC

Oy: 369 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    793

Layguen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben Kendim Pc le calisiyorum ama Mc ye de gecmeyi cok istiyorum birazda tedirginliyim
Mc icin cünkü ic MC kullanmadim da ondan MC Tavsiye edenler cok bakalim belki seneye insallh

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bundan önceki işyerimde
1. 8 çekirdekli 5 gb ramli yenisinin ederi 11 bin YTL'ye gelen bir mac pro
2. Son model 24" 3 ghz core duo işlemcili 4 gb ramlik bi imac 4 bin ytl ye alındı
3. Bir kaç aylık 24" 2.4 ghz işlemcili 4 gb ramlık bir imac 3.500 civarıydı yanılmıyorsam
4. Bizzat kullanmasamda prodüksiyonda sürekli izlediğim 3 senelik alındığında toplam maliyeti 15 bin ytl olan birelki power mac

Ve ben yukarıdaki aletlerden 3 ünü sürekli kullanabilcek durumdayken niye sorunlu bir pc'yi kendi bilgisayarım olarak kullanıyordum biliyormusunuz.

Çünkü işlemlerin ezici çoğunluğunda daha hızlı ve performanslıydı:) Ve o pc'nin 2. el piyasa değeri 600 ytl civarıydı:)

1. sıradaki mac çok bakımlı ve yeni olmasına rağmen psdleri jpege cevirirken kasıyordu. Daha doğrusu 5-15 saniye sürüyordu. Ama pc'de bunun için beklediğimi pek hatırlamıyorum.

2. Sıradaki indesignde pan yaparken tekliyor. Büyük psd dosyalarını açarken kasıyordu:) 4 bin lira aman yarabbii

3. yü kale bile almıyorum

4. makina emektar olduğu için çok laf etmiycem. After effect kullanmak için PC'ye geçtiler. Yalan olmasın bunun nedenlerinden biri de mac de plug-in yokluğu

Arkadaşlar bunlardan öncede 3 mac kullanmıştım hadi onlar biraz daha eskiydi ve bakımsızdılar (2 G4 bir G5) ama bunlara noluyor. Hepsinin başında mac operatörü donanım üstadı adamlar var. Gerektiğinde bende müdahele ediyordum.

Yoksa Mac kullanmanın asıl gayesi insanı daha iyi hissettiriyor olması, olmasın:)

emuxa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben pc ciyım pc yı mac e filan degişmem :)

marduk23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence aynı şeyleri yapabiliyosak ben pc derim çünkü ev dahil olmak üzere heryerde pc var ve daha kullanıllışlı.ben mac de kullandım görseli çok güzel ama kulanım kolaylığı bakımından pc derim.

TeArS

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.emretoprak.com
Ben ikisini de kullandım.

1-Masaüstü yayıncığa Mac başladı...(1986 da Almanyada gördüm)
2-Mac 1990 larda LC I- LC II-LC III ve Performa-5260 ile gelişmeye başladı.
3-PCler DC serileriyle atağa geçti...
4-1995-96 larda Mac ve PC dostluğu kuruldu, Power Mac ve Power PC dönemleri başladı.
5-Hatta Motorola firması Mac Pc karışımı computerler üretti, sonra üretim durduruldu.

Hardware ve software açısından kıyaslarsak:
1-Mac in software için virusun üretilmediği (veya daha çok daha seyrek üretildiği) doğrudur. Bu yönden Mac daha güvenlidir ama bunun nedeni Mac değil Hackerlardır.
2-Pc nin işletim sistemi .exe tabanlı programlardır, bu nedenle hem çabuk virus kapar, hem de antivirus firmaları Pc üzerinden çok para kazanır. Belki zehiri üreten firma panzehiri de üretir bilinmez.Hackerlar yaygın olarak exe. uzantılı virus üretirler. Belki de bunu özel olarak Mac finanse etmektedir bilinmez. İlave olarak; artık Mac için de virus üretiliyor, her kese ve herkeseye göre virus mevcut.
3-Avrupa yine Pc kullanır, Mac daha çok ABD'de kullanılır. Fakat Avrupa devletleri Amerikaya karşı Avrupa Birliğini kurdukları gibi; Amerikanın WINDOWS ile tüm bilgisayarları, tüm network ağlarını kontrol altına aldığını bildiği için LINUX işletim sistemine geçmiştir. LINUX hem mac de hem Pc de kullanılabilmektedir.
4-Çin ise 4-5 yıl önce 500 milyon dolar yatırım yaparak kendine ait bir işletim sistemi kurmuştur, Windowsu ve Mac os'u terk etmiştir.
5-Bilgisayar teknolojisinde kendi SİLİKON VADİLERİNİ veya SİLİKON BÖLGELERİni kuran HİNDİSTAN ve İRAN da windowsa ve Mac-os'a alternatif olarak kendi ulusal işletim sistemlerini kurmuştur.
6-ABD'nin IRAK'ı işgali biraz da bu yüzdendir. İran'a ve Hindistan'a uzanmak istemektedir.
7-Türkiye'mi? Türkiyenin ise Anadolu Puması(Dağ Aslanı) anlamına gelen PARDUS işletim sistemi milli bir sistem olarak üretilmiştir. Bir üniversitemizin değerli mühendislerinin çabaları ile oluşmuştur.Ama adını kimse bilmemekte, yaygınlaştırılması için kimse destek vermemektedir.

Hardware kısmına gelirsek;
1-Mac in esas üstünlüğü exe. sistemi olmayışı , mac-os sistemi oluşu filan değil, tüm parçalarının orijinal mac üretimi olmasından gelmektedir.
2-Eğer Mac de toplama bilgisayar üretseydi, çürük ve sorunlu olacağı kesindir.
3-Amerikan IBM ve DELL firmaları da PC sektörünün Mac leridir. Onların da parçaları sadece en kaliteli olanlardan seçilir. Buna rağmen ekran kartını filanca firmadan, main bordu filanca firmadan temin ederler. En kalitelisini seçmelerine rağmen tüm parçalar aynı fabrikanın malı değildir veya aynı mantığın ürünü değildir.
4-Dolayısı ile Mac in kolay çökmemesi de buradan gelir.
5-Mac marka monitörler ile Lacie monitörler karşılaştırıldığında kimi grafiker orijinal Mac monitörü tercih eder, kimine göre dünyanın en iyi tüplü monitörü Lacie dir. İşte bu noktada orijinal mac parçası efsanesi tartışılır hale gelir.
6-Macin daha hızlı olması da parçalarının en iyi kalite ve birbiriyle uyumlu oluşundandır.
7-Çok kaliteli parçalardan uzman eliyle toplanılan parçalardan çok kaliteli PCler üretmek ve mac kalitesine yaklaşmak mümkündür. Kimi grafikerler mac ile aynı performansı yakaladıklarını söylüyorlar, ama ben ancak çok yakın performans yakalanacağını ama asla aynı olacağını düşünmüyorum.
8-Düşünmüyorum da Mac mi kullanıyorum? Hayır ben PC kullanıyorum. Bir Mac fiyatına 2 pc toplatıyorum ve ısmarlama elbise diktirir gibi özelliklerini ben seçiyorum.
9-Ekonomik durumum beni PC kullanmaya itiyor. Çok iyi bir bilgisayar tamircisi ve teknisyeni dostum var. 2 yılda bir onunla tartışıp makinelerimi yeniliyorum.
10-Ayrıca Mac i Türkiyeye Koç Holding ve Bilkom getiriyor, adeta tekel. Alırken fiyat olarak da bozulunca servis olarak da herşeyi ile tek yere bağımlı olmak istemiyorum.Bu özgürlük anlayışım da ekonomik tercihim kadar etkili oluyor ve PC kullanıyorum.

Son olarak şunu biliyorum ki; İNSANİ OLAN HERŞEY TÜRKİYEDE LÜKSTÜR.
Dünyanın en pahalı internetini, en pahalı telefon kontürünü, en pahalı benzinini ve doğal gazını kullanıyoruz.(ve dünyanın en ucuz grafik tasarımını biz yapıyoruz. Fikir bizde bedavadır!!!)

Ve biliyorum ki Nikon marka bir dijital fotoğraf makinası burada 4 milyarsa Amerikada 2,5 milyar. Oraya da Japonyadan gidiyor, buraya da Japonyadan geliyor.

Öyleyse bu farkı kim cebe indiriyor?

Biliyorum ki Hyundai Accent burada 24 milyar, Amerikada 14 milyar. Bizim ne günahımız var?

Ve biliyorum ki Mac Türkiyede çok pahalı. Biraz da buna kızıyorum ve PC kullanıyorum.

Herkese kolay gelsin.

Faruk Çağla

Özlemişim böyle cevaplar veren arkadaşları allah razı olsun Faruk Çağla bey.

Türkiyede son yıllarda internet adına pek gelişme olduğu söylenemez uzun yıllardır programcılık ve grafik tasaramcılığı yapan biri olarak şunu diyebilirim türkiyenin internet kullanıcılarının kaliteleri çok düşük.

Eskiden internet'e 33600 modemlerle bağlandığımız dönemlerde böyle gelişmiş forumlar yerine mail form tarzında siteler vardı bilirsiniz bana o yılları hatırlattınız, en basit konuya bile satırları bol cevaplar alırdık.

Biraz konu dışı oldu kusura bakmayın.

Konu ile şunu söyliyebilirim Adobe artık iyice Pc kullanıcısına yönelmeye başladı örneğin CS4 64 bit desteği vs... Mac yıllardır tasarımcıların öncelikli seçimi oldu fakat artık yavaş yavaş ibre PC windows kullanıcısına dönüyor.

Mac başarılı çünkü kapalı bir kutu idi kendi donanımına ve yazılımına sahipti ama pc'ler her donanıma ve her yazılıma uygun olmak zorundaydı bu sebeple PC'ler çok hırpalandı Mac gibi neden değil diye bunun sebebi esasında işletim sistemlerinin donanım'ı yeterli kullanımıyla alakalıydı.

Artık hızlı internet ve daha başarılı programcıların ortaya çıkması sonucu bu problemler tek tek kalkıyor pc'lerin başından.

Apple ürünlerinde en sevdiğim şey herzaman user friendly olmasıdır ve yıllarca bundan çok kazandılar örneğin iphone karmaşık windows mobile ne kadar üstün olsada karmaşık ve yeterli olmayan pda donanımları yüzünden babası PC windows gibi yine kötü göründü.

Ülkemiz'de hemen yanımdaki binada yazılan pardus ile ilgili şunu söyliyebilirim gerçekten güçlü bir linux derlemesi ama içimden demeden edemiyorum madem linux paketi derlediniz ve birşeyler ürettiniz okullarda niye hala delphi,asp gibi modası geçmiş diller öğretiyorsunuz. neden ordaki çocuklara bir seçim şansı tanıyıp özgür yazılımcılık ile ilgili bilgiler vermiyorsunuz. çok zorda değil Microsoft'un başarılı Dili C# bile öğrense öğrenci .NET platformunda birşeyler yazsa hiç değilse C dillerine yakın kalır. PHP ve C++ a geçişte zorlanmaz.

Bu konu böyle uzar bir gün oturup çay içerek konuşmak nasip olur inşallah.

Hayırlı Günler
Emre TOPRAK

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
ikisinide kullandım ama genelde PC kullanıcısı olmama rağmen mac diyorum..

fadukus

🌱Yeni Üye🌱
bende pc kullanmama ragmen en iyisi mac diyorum ayrıca hem mac hem pcyi aynı anda kullanabileceğiniz bilg var genelde mac 9.2 ve os x i beraber kullanmak amaclı olsada windowsta kurabilirsiniz ama renk konusuna gelincede kalibrasyon ayarı olmayan hiçbir ekranda baskı rengine %95 gibi bi yaklasımda bulunamazsınız sadece renk bilginiz iyiyse yani ekrana bakarak değilde bilginiz dahilinde calısmanıza renk veriyorsanız kalibrasyona gerek kalmaz monitor olaraksa tüplü lacie marka bulabilirseniz renklerde neticeyi daha iyi alabilirsiniz...

Stenia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pc fakat; bi mac sahibi olmayı isterdim. ankette mac seceneğini oyladım.

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
okulda mac kullanmıstık.. Sımdı pc werdıler onume al calıs dıe... Inanın ıskence gıbı.. Biraz calıstıktan sonra nokta koysan bekletıo yaaa...
Macle tanısmayan pc dıo olabılır ama macle tanıstıktan sonra pce asla dıyeceksınız....

superberdus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Epey yorum var hepsini okumak mümkün değil.

Arkadaşlar bu iş paraya bakar paraya. Nasıl paraya bakar derseniz şöyle anlatayım. Ya da somut örnekler vereyim.

Sinema sektöründe çalışan bir arkadaşım mac kullanıyor ve kullanmak zorunda. Kimse darılmasın kırılmasın ama bu mac denen embesil makina sinema sektörüne hizmet ediyor. 4000 YTL ye öyle süper ötesi bir pc toplarsınızki şu anki g5leri özellikle cebinden çıkartır nitelikte olur. Ben PC kullanıyorum.

Arkadaşlar sinema sektöründe ismini veremeyeceğim bir firmanın havuzunu gördüm. Havuz dediğim şey, 5 katlı bir bina düşünün. Film montajı yapan elamanlar maclerin başına geçer ama geçmeden önce, ilk olarak havuza inerler maci açarlar. Havuzu görseniz uzman mühendisler gelip kuruyorlar. O havuzun değeri ise çift daireli 5 kalı bir apartman değerinde. Burda kullanılan macler sizin ajanslarda kullandığınız macler gibi değiller. Öyleki son nesil kullandığınız macleri dahi klavyesinden çıkartırlar. Buda bir tarafa 1000lerce TBlık HDD lerde cabası. Şimdi sen kalk burda dünyanın en iyi pc sini topla hiçbir işe yaramaz. Bitersin. Fakat, basılı reklamda öyle değil arkadaşlar. Dediğim gibi iyi bir bütçe ile sağlam bir pc toplarsanız çok iyi randıman alırsınız ve süresi 4 yıla kadar gider, kullandığım için söylüyorum bunu. Ben sistemimde Cinema 4d+Vue 7 XStream + Adobe Full artı ekstra bir sürü şey ve idda ediyorum çoğu defada ispatlamışımdır. Her türlü mac ile kapışırım. Bu saydığım programlardan 2 si 3D programlar.

Son düzenleme:

superberdus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kesinlikle katılıyorum. Bağıra bağıra 8 çekirdekli makina çıkardılar benim evimdeki core 2 duo nun yanından geçemiyor :D Abartmak için söylemiyorum. İyinin hakkını her zaman veririm ben ama MAC reklam dan zaman ve para kaybından başka birşey değil. Virüs-çökme mevzuları da biraz araştıran için bahane değil. 25 ytl bir koruma kartının fiyatı!

Aynen dostum aynen:)))) Bende i7 3.2 Extreme Edition + 8 GB Ram. Mac kullanan arkadaşlar çıldırıyorlar görünce sonucu:D

superberdus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Mac ler bile intel işlemciye geçtiğine göre pc lerden ne farkı kaldı? Macler neden Intel işlemciye geçmiştir; çünkü artık pc lerin işlem hızı mac leri arattırmadığından mac intel işlemciye geçmiştir. Pc ile mac arasında diyelim ki hız farkı var. Peki bu ne kadar bir fark bana zaman olarak söyleyebilecek olan birisi varmıdır? Eğer hatırı sayılan bir fark yoksa o kadar para neden ödeyeyim?

Bu biraz alışkanlık ile alakalı bir durumdur. Ama mac fanatikleri bunu farklı ifade etme yönüne gidiyorlar. Arkadaşlar bu sadece alışkanlık ile ilgili bir durum. Yoksa ne pc ne mac tasarımı güçlendirir gibi bir durum söz konusu değildir. İsmi lazım değil bir şarkıcının eline altın mikrafonu verseniz ne fark eder?:D

:) Size bir test yöntemi söyleyeyim. Cinema 4d veya 3d Maxte bir cube açın. Segmentler aynen bu şekilde: X:30 Y:30 Z: 30 Sonra bu cubeleri, 1000 adet yapın Array, duplicate ya da Clonerla. Sonra Abmient ekleyin. Sonra Sky ve son olarak GI ya da mate Vray. Haydi buyrun macci arkadaşlar. Render alın sonrada ekran görüntüsünü ya da video gönderin bakalım ne kadar sürede render alacaksınız.

Ben size kendi pcmle ne kadar sürede render aldığımı söyleyeyim. Bahsettiğim şeyden anlayanlar şaşırmazlar, çünkü çoğu bilir. Süre: 1,5 ile 2dk arasında değişmekte. Bu bahsettiğim olayı normal bir pcde yapmaya kalkarsanız sistemin kendine gelmesi için 24 saat beklersiniz:D Macte ise bu süre kapışma yaptığımızda, 8 dk. :D:D Gelde gülme.

Ejder Han

🌱Yeni Üye🌱
Herkez kendi yorumlarını ve deneyimlerini katarak buraya birşeyler yazmış, fakat bende birşey sormak istiyorum. Mac mi ? pc mi ? 'den ziyade konuyu biraz açarak şunu söylemek istiyorum.

Diyelimki ben tasarım işine gönül verdim, kalkıp mac veya pc alıcam diyelim. Para konusundada sıkıntı olmadığını varsayarsak, mantıken kendim şöyle birşey geliştirdim.

Şimdi 2 çekirdekli, 24" lcd ekranlı, 8 gb ramli, dandik bir Raedon 4850 HD ekran kartlı, bir mac bile fiyat toplamına bakıldığında 6-7 milyardan 11milyara kadar gidebiliyor. (11milyar konumuz değil.)

Örneğin, (Fiyat Örnektir) 6 milyara böyle bir makine toplamak var. Birde,

6 milyar gibi bir fiyata son sistem herşeyiyle yukardakinin 3katı bir makine toplamak var. (Pc)

Ozaman kendime şu soruyu soruyorum...

Ben niye 6 milyar veripde (verdiğim örnekteki pcye göre) düşük kapasiteli bir mac alacağıma, onun 3 katı güzelliğinde ve özelliğinde bir pc almayayım.

Mac ve pc arasındaki fark burada nedir yani ? Dahada açmam gerekirse;

(Yukardaki örnekleri baz alarak) Mac'in verceği performansı, onun 3katı güçlü bir pc sistemindende mi alamayacağım ?

yani ozmn bu paraya mac almanın ne mantığı kalıyor? bunu gerçekten merak ettim.

Ayrıyeten, ben bu sektöre girdiğimde "Home-Office" şeklinde bir çalışmada pc kullanmamın benim için bir kaybı olurmu ? illa mı mac almak kullanmak gerekir ? bunuda merak ediyorum.

Ciddiyetle ve tarafsız olarak yorumlayan olursa sevinirim. Çünki ilerde ona göre karar verip, pc veya mac alıcağım.

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
bende tasarımda asla ve asla lcd monitörü önermiyorum renklerde her zaman problem çıkartır...

tabi mac sorulurmu:)

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Hem Mac, hem Pc kullanıyorum ikisinde de çalışmak sorun olmuyor.

Renk açısından Mac baskıya en yakın rengi veriyor.
Ama Pc ile çalışırken de istediğiniz rengi, renk kartelasından doğru seçerseniz sorun yaşamazsınız.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Herkez kendi yorumlarını ve deneyimlerini katarak buraya birşeyler yazmış, fakat bende birşey sormak istiyorum. Mac mi ? pc mi ? 'den ziyade konuyu biraz açarak şunu söylemek istiyorum.

Diyelimki ben tasarım işine gönül verdim, kalkıp mac veya pc alıcam diyelim. Para konusundada sıkıntı olmadığını varsayarsak, mantıken kendim şöyle birşey geliştirdim.

Şimdi 2 çekirdekli, 24" lcd ekranlı, 8 gb ramli, dandik bir Raedon 4850 HD ekran kartlı, bir mac bile fiyat toplamına bakıldığında 6-7 milyardan 11milyara kadar gidebiliyor. (11milyar konumuz değil.)

Örneğin, (Fiyat Örnektir) 6 milyara böyle bir makine toplamak var. Birde,

6 milyar gibi bir fiyata son sistem herşeyiyle yukardakinin 3katı bir makine toplamak var. (Pc)

Ozaman kendime şu soruyu soruyorum...

Ben niye 6 milyar veripde (verdiğim örnekteki pcye göre) düşük kapasiteli bir mac alacağıma, onun 3 katı güzelliğinde ve özelliğinde bir pc almayayım.

Mac ve pc arasındaki fark burada nedir yani ? Dahada açmam gerekirse;

(Yukardaki örnekleri baz alarak) Mac'in verceği performansı, onun 3katı güçlü bir pc sistemindende mi alamayacağım ?

yani ozmn bu paraya mac almanın ne mantığı kalıyor? bunu gerçekten merak ettim.

Ayrıyeten, ben bu sektöre girdiğimde "Home-Office" şeklinde bir çalışmada pc kullanmamın benim için bir kaybı olurmu ? illa mı mac almak kullanmak gerekir ? bunuda merak ediyorum.

Ciddiyetle ve tarafsız olarak yorumlayan olursa sevinirim. Çünki ilerde ona göre karar verip, pc veya mac alıcağım.

Öyle olmuyo o işler XD
İşte artık topluyosunuz 16 çekirdek bi pc (abartı olsun) ekran kartını abartıyosunuz falan. Sonra açıyonuz 70X100 bi poster, 300 dpi da çalışmaya başlıyosunuz. Ben aynı işi QuadCore mac imle bitirip evime gidip ne pişirsem diye düşünürken, Siz hala tırmalıyosunuz.

Yanılgı 1: Piyasadan aldığınız işlemciler le Mac'lerde kullanılan işlemcilerin aynı olduğunu sanmak. (sanıyorum extrem işlemciler mac işlemcilerine rakip olabiliyo ki 2duo ları Kdv si falanı filanıyla 2000 lirayı buluyor.) Macpro'larda bulunan 12 Mb cash i bulunan main boardların fiyatlarını da bi araştırmak lazım... benzer özellikte bi board olmamasına karşın 750 dolar civarı bi 12 lik board görmüştüm e buda -+ 1500 lira olsa 3500 lira olduk bile... e kalan ekran kartı ram hdd ye 700 lira harcasak 4200 lirayı bulmuş olmalıyız.
"hmm bek te üç katı olmuyo ama neyse" Şimdi yine Macpro'larda bulunan tasarım harikası süper sessiz ve ultura soğutmalı kasa benzerlerinin 400 dolardan satıldığını düşünürsek ki bu da 700 lira civarı etse...

oldu mu 4900 tl... e bide supply alıcaz? 230 dolar civarı 600 lük cooler master ı eş değer kabul edelim (yok öle bişey) ortalamam 5500 e kdv dahil, çakma bi mac configrasyonu topladık. buna 200 küsür dolarlık bi de vista koyalım 6000 i buluyoz. +- fiyat buna yakın olacaktır. (monitör almadık tıpkı bir powermac fiyatına nasıl monitör dahil değilse...

öyle ahım ahım bişey de farketmedi öyle değilmi?

Ama tabi ben ne desem boş, kullanmayan bilemiyor bu farkları

şunu da söyleyeyim Elimdeki Quad 2 işlemcide total 8 çekirdekten oluşuyo.
Böyle bi işlemci alabiliyomusunuz onu da araştırmak ve bu makinanın 1.5 yaşında olduğunu da hatırlamak lazım :)

Ejder Han

🌱Yeni Üye🌱
Mac/Pc

Güzel açıklama olmuş teşekkür ederim... =) Anladığım kadarıyla abartı bir sistemde kursak, mac'in performansını veremeyeceğini söylüyorsunuz. Böyle duyumlar bende almıştım. Demekki burdada bir doğruluk payı var.

Ve demekki, bu konuyu daha derin bir şekilde irdelemem lazım. Tasarım konusunda mac'in performansı önde giderken acaba 3D modelleme konusunda Mac'in performansı pcye göre nedir. ?

Eğer biliyorsanız birde bunu öğrenmek isterim =)

Dipnot: Bende mac kullanıyorum ve külüstür denebilcek bir mac bu, özellikleri şu şekilde, 1.4ghz işlemci, 256mb ram, 1280x1024 destekli (70hz) ve sanırım ekran kartı onboard. (Okulda olan sistem bu)

Ancak bu makinada adobe cs2 serisini, hemen hemen sorunsuz kullanabiliyorum. (Aşırı İşlemler hariç) Bu özelliklerde bir pcde ise bunun mümkün olmayacağını kestiriyorum zaten.

Demekki gerçekten bir performans farkı var maclerde...

Ozaman son söz olarakdan okadar parayı veripde bir mac alırsam, "grafik/tasarım/web tasarım/modelleme (amatör)" konularında istediğim performansda kullanabilirim.

Sevgiler,Saygılar...