Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac mi? Pc mi ?

• MAC

Oy: 424 53.5%
  • PC

Oy: 369 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    793

HALİL1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar Ben Ce Farket Emz Kullana Onemlı Ama Ben Grafıkde Pc Yıde Tavsıye Edıyorum Bende Pıyasanın En Son Sıtemını Kurdum Pc De 2000 Ytl Lık Bır Alet Oldu Mac Almayı Dusunduk Ama Benım Bu Pc Macden Daha Hızlı Bır Alet Dıyorum Ya Kullananda ıs Bıter Herzaman.ama Lcd Akran Olayını Kesınlıkle Almayın Ekranım Samsung 22 En Son Serı Vaytsıkrın Problem Oluyor Normalden Sasmayın Derım.

uguraydogar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar bende iş yerinde mac evde pc laptop kullanıyorum. Mac ile Pc arasında bilinmeyen bir fark var belki çoğu arkadaşımız bilmez, tarihçesine baktığımızda mac ler tamamen hıza dayalı makinalar o yüzden içlerinde motorola işlemci bulundurur pc ler ise hafızaya dayalı makinalar o yüzden intel işlemciyle yola çıkmışlardır gerçi günümüzde artık bu kalmadı bir mac pc'ye dönüşebiliyor ama çıkış amaçları budur... Yine de kıyaslama yapmak gerekirse ikisininde yeri ayrı :) ikisinden de vazgeçemeyiz...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar mac hız makinasıdır Pc falan diye bir şey yok. İkiside aynı macin eskiden daha iyi olmasının tek bir sebebi var. Tamamen stabil değiştirilemeyen ya da kısmen değiştirilebilen donanım ve sadece bu donanımı çalıştırıbilecek yazılıma sahip olması. Pc de sayısız donanım firması ve yazılım firması ortak çalışır ve başarısız bulduğumuz windows sayısız kombinasyona sahip olabilecek bir makinada yine sayısız program ve sürücüyü düzgün çalıştırmak zorundadır. Windows bu yüzden makinanın ortalamasını kullanır, makinayı tam performansda çalıştırmasını beklemek yanlış olur.
Ve iddia ediyorum artık hiç bi mac 2 sene içinde kurulmuş kaliteli parçalara sahip bir pc den hızlı değildir.(windowsda temizse tabii) Ben bugüne kadar işyerlerinde 3 mac kullandım yaklaşıkda 5 pc hiç bi mac hiç pcden daha hızlı değildi sadece stabilite farkı vardı. Atıyorum pc donuyorsa bi işlemde mac ıkına sıkına akşama kadar da uğraşsa açıyordu. Ama son senelerde işlem tersine döndü asla kimseye 4-8 çekirdekli bi pro mac e gücü yetmiyecekse mac tavsiye etmiyorum. Sakın ola mac mac diye 5 senelik makinalara g4 lere eski g5 lere para vermeyin resmen sürünüyolar.

suyunsesi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim öğrendiğim kadarı ile ilk Mac ler Grafik alt tabanlı, ilk PC ler yazılım (msdos) tabanlı çalışma sistemine sahiptiler ve bu yüzden Mac ler hep öndeydiler. Ama son zamanlarda durum eşitlenip PC lerin lehine dönüyor gibi. Daha ekonomik olması, program ve donanım çeşitliliği, hızı, eğlencesi, iş alanları, vs. yüzünden PC diyorum. Hem benim fikrimce en başından sorun çıkartmayan bilgiyarlar olsaydı, donanımı ve programların çalışma prensiplerini bu kadar hızlı öğrenemezdik. Bence bilgisayarların donanımlarını, programları ve çalışma prensiplerini, onların çıkardığı sorunları çözmeye çalışarak daha hızlı öğrendik.

graffix

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben pc'ciyim ama keşke bu işe macta başladığım zaman mac ile devam etseydim diorum bu arada mac ve pc arasındaki uyumsuzluklar giderilirse çok süper olur..

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Macintoshta iki işletim sistemini aynı anda çalıştırıyorum. Windows ve MacOSX. bununla birlikte Illustrator, Photoshop, Freehand, ve Bridge açık... Yarın ekran fotosunu çeker eklerim..
bunların hepsini aynı anda açıpta çalışabilen bir PC (Pis) bilgisayar henüz göremedim :)

Sait SANCAK

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar ben bir mac kullanıcısıyım,
(PC) "Pisi"yide çok iyi kullanıyorum hatta işletim ve donanımda iyi sayılırım, fakat grafik dedinmi mac bir numara hatta tartışmayı gerek yok, mac kullananlar hiç format attınız mı?

EdaLım

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel programını sevdiğim ve iyi bildiğim için pc kullanıyorum mac de frehand işleri yapıyorum ama pcyi tercihimdir ;)

can_grafik

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben ikisini birden kullanıyorum :D ikisinide seviyorum

keslersdt

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.keslersdt.org
mac dedim ama yerine göre pc reklamcılıkta mac kullanmazsınız ama ben matbaa grafikeri olduğum için mac aşığıyım her zaman mac

Beka

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mac tabiikide tartışmaya bile gerek yok ben ikisine kullanıyorum ordan biliyorum :)

yelizzz1905

🌱Yeni Üye🌱
Kesinlikle mac diyorum...
Lisedede,ünidede,staj gördüğüm yerdede mac kullandım...
Bence mac bizim meslek için daha pratik ve kullanımı daha kolay..

Son düzenleme:

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
İyi bir grafiker için mac yada pc olması hiç bir şeyi fark ettirmez. Kullanılan programlar bile aynı iken neden daha fazla ödeyerek mac kullanırsınız anlamış değilim. Bizim mesleğimizde ne kullandığınız değil nasıl sonuca ulaştığınız önemlidir. Sizlere soruyorum neden daha fazla para ödüyorsunuz? :D

pacp10

🌟Usta Tasarımcı🌟
Power mac G5 diyorum başkada birşey demiyorum

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
İyi Bir Grafiker Uygulama Yapmak İçin İyi Bir Makinaya İhtiyaç Duyar. Programlar Aynıdır Efektler Aynıdır. Ama Mac'in Üstün Performansı Tasarım Aşkını Dahada güçlendirir.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
İyi Bir Grafiker Uygulama Yapmak İçin İyi Bir Makinaya İhtiyaç Duyar. Programlar Aynıdır Efektler Aynıdır. Ama Mac'in Üstün Performansı Tasarım Aşkını Dahada güçlendirir.

Mac ler bile intel işlemciye geçtiğine göre pc lerden ne farkı kaldı? Macler neden Intel işlemciye geçmiştir; çünkü artık pc lerin işlem hızı mac leri arattırmadığından mac intel işlemciye geçmiştir. Pc ile mac arasında diyelim ki hız farkı var. Peki bu ne kadar bir fark bana zaman olarak söyleyebilecek olan birisi varmıdır? Eğer hatırı sayılan bir fark yoksa o kadar para neden ödeyeyim?

Bu biraz alışkanlık ile alakalı bir durumdur. Ama mac fanatikleri bunu farklı ifade etme yönüne gidiyorlar. Arkadaşlar bu sadece alışkanlık ile ilgili bir durum. Yoksa ne pc ne mac tasarımı güçlendirir gibi bir durum söz konusu değildir. İsmi lazım değil bir şarkıcının eline altın mikrafonu verseniz ne fark eder?:D