Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac mi? Pc mi ?

• MAC

Oy: 424 53.5%
  • PC

Oy: 369 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    793

Engin BÜTÜN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ruzgarajans.com
Haklısın dediğin gibi sadece alışkanlık belkide. Ama ben genede mac den vazgeçemeyenlerdenim çünkü ilk GÖZ AĞRIM..

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
neredeyse 10 senedir mac kullanıcısıyım 1 kere bile virüs sorunum olmadı.

malesef evde pc var. :nija1: yarın virüs yüzünden formata gidecek. bıktım. bıktım. :p
ne diyoruuuzzz! tabiyki ölene dek mac! :peace1:

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
neredeyse 10 senedir mac kullanıcısıyım 1 kere bile virüs sorunum olmadı.

malesef evde pc var. :nija1: yarın virüs yüzünden formata gidecek. bıktım. bıktım. :p
ne diyoruuuzzz! tabiyki ölene dek mac! :peace1:

Eğer sende virus yazabiliyor olsaydın neden daha az kullanılan bir işletim sistemi için virus yazardın ki?

Bu arada mac içinde piyasada hatırı sayılır virusler var. Fakat virus yazılımcıları amaçları daha çok kitleye ulaşmak olduğundan elbette ki windows işletim sistemini hedef alırlar. Ölene dek benim için en mantıklı olanı. Ne windows ne mac. İşime hangisi geliyorsa o. Fanatizme hayır demek te fanatizm midir bilemeyeceğim ama benim karşı olduğum şey işte bu. Neden mac. Cevap basit: Alışkanlık. :D Lütfen tasarımcı insan mac kullanır izlenimi yaratmayınız. Forum da yeni olan bir sürü grafiker adayı var. :D

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Eğer sende virus yazabiliyor olsaydın neden daha az kullanılan bir işletim sistemi için virus yazardın ki?

Bu arada mac içinde piyasada hatırı sayılır virusler var. Fakat virus yazılımcıları amaçları daha çok kitleye ulaşmak olduğundan elbette ki windows işletim sistemini hedef alırlar. Ölene dek benim için en mantıklı olanı. Ne windows ne mac. İşime hangisi geliyorsa o. Fanatizme hayır demek te fanatizm midir bilemeyeceğim ama benim karşı olduğum şey işte bu. Neden mac. Cevap basit: Alışkanlık. :D Lütfen tasarımcı insan mac kullanır izlenimi yaratmayınız. Forum da yeni olan bir sürü grafiker adayı var. :D

kabul et lütfen sen bir pc fanatiğisin. inan bana bunda utanılcak bişey yok.
içinden ölene dek pc dediğini duyor gibi oluyorum. :p

mac için pek hatırı sayılır virüs, 10 yıldır denk gelmediğine göre bundan sonra hayatımda kaç kere beni ziyarete gelir bilmem ama...
pcnin çat kapı gelen virüslerinden içime fenalıklar geldi artık. :eek:

Tabiyki tasarımcı insan mac kullanır diye bir kural yok ama grafik tabanlı işte mükemmel bişi mac :rolleyes:

benim işime mac geliyo valla :)) Ölene dek de mac banane!

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
kabul et lütfen sen bir pc fanatiğisin. inan bana bunda utanılcak bişey yok.
içinden ölene dek pc dediğini duyor gibi oluyorum. :p

mac için pek hatırı sayılır virüs, 10 yıldır denk gelmediğine göre bundan sonra hayatımda kaç kere beni ziyarete gelir bilmem ama...
pcnin çat kapı gelen virüslerinden içime fenalıklar geldi artık. :eek:

Tabiyki tasarımcı insan mac kullanır diye bir kural yok ama grafik tabanlı işte mükemmel bişi mac :rolleyes:

benim işime mac geliyo valla :)) Ölene dek de mac banane!

Hayır beni yanlış anladınız. Ben şunu soruyorum. Neden daha fazla ödeyeyim? Hiç bir farkı yokken. (Kullanım farklılıkları hariç.)

Macmallon

🌱Yeni Üye🌱
Zamanında her ikisinide kullandım şuanda da PC kullansamda MAC'i tek geçerim :)

kndrc

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ahmetkunduraci.com
Mac iyidir hoştur ama devri bitti artık. Eskidendi MAC devri..
Artık PC ler MAC hızına yetişti.
MAC'in sayılı avantajı var su an.. Monitörde renk kalibrasyonu ve Yazılım dolayısı ile virüs almaması.
PC nin ise avantajı bana göre; hem ucuz hemde parçalanabilir.Sök sök topla :)

OLMAC ya da OLMAMAC işte bütün mesele bu :)

yildiz.enes

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
simdiye kadar pc kullanıyodum ama yakında mac alıcam...

grapphist

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben pc kullannıyorum ama MAc derim çünkü pc hamballık bence grafik konusunda yani :)

sentezboyut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Pc mi MAC'mi? tartışmasının sonu gelmez. Ama ben şunu bilirim ve söylerim: MAC olmasaydı pc'ler bu kadar gelişemezdi. Ayrıca işyerimizde '93 model bir PowerMac 4400 kullanıyoruz. Harley Davidson gibi, Rolex gibi bişey. Hiçbir zaman eskimiyor. 93'de yapılan bir PC göstersenize bana. Yok çünkü hepsi çöplükte :) Ha bişey daha var. Şu an kullandığım makinayı 4 senedir kullanıyorum. 1 kez bile kilitlenmedi vesselam. Bir de ikisinden birini değil de her ikisini kullananlara kulak vermek gerekir. Aradaki farkı en iyi onlar görür. Mesela ben ikisine de kullandım ama pc'yi çöpe atıp, Mac aldırdım patrona. Bir şey daha söylemeden geçemeyeceğim. Mac'ler için de çok miktarda virüs yazılıyor ama MacOsX'e bişey olmuyor. Bana msn'den elemanın teki günde 4-5 defa Mac virüsü atıyor. Artık kafayı yemiştir heralde :)

Son düzenleme:

I3oI2a

🌟Usta Tasarımcı🌟
İs yerinde Mac evde Pc kullanıcısı olarak Mac ten yanayım :)

sercansarigul

🌟Usta Tasarımcı🌟
pc de daha rahatim...bakimindan olsun kullanimindan olsun herseyini biliyorum onun icin pc diyorumm...

baambam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sistem ve donanım uyumluluğu yeter de artar bile, başka hiç bir şey tartışmaya değmez bence.

Türkiyeye ilk gelen mac minilerden bir tanesini almıştım (2005 senesi ilk yarısı), kaba bir tabirle neredeyse makinanın etrafını örümcek ağı sardı diyebilirim. Ne donanımda ne sistemde bu güne kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

Maksimum altı ay format atılmadan sağlıklı kullanılmaya devam edilen bir pc göreniniz oldu mu?

uzunefe06

🌱Yeni Üye🌱
grafik konusunda mac derim ama normal kullanım açısından pc yi hiç bişiye değişmemm

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
MAC Forever!!! :D normal ya da grafik kullanımda şaşmam ;)