Sevgili arkadaşlar buradan birbirinize taş atıp, polemikler yaratmak ve cümle cambazlıkları ile birbirinizin kalbini kırmak yerine dost kazanmanızı tavsiye ederim. Unutmayın yazılarını okuduğunuz kişiler dijital karakterler değil insan. Birbirinizi kırarak boş yere birbirinizin keyifli anlarını çalıyorsunuz. Bedava iş yapılmasına karşıyım bu nedenle bu tür isteklerde bulunanları elbette onaylamıyor ve kınıyorum. Sonuçta bir hediyenin değeri onun ne kadar güzel olduğu ile değil ne kadar içten olduğu ve ne kadar uğraşıldığı ile alakalıdır. Şöyle ki bir hikaye vardır birçoğunuz da bilir belki. Bir ressamdan babasının doğumgünü için tablo satın almaya giden küçük bir çocuğa ressam az olan ama bütün parası karşılığında galerinin en pahalı tablolarından birini satmıştır. Galeri sahibi ise ressama bu kadar ucuz bir bedel karşılığında o tabloyu neden sattığını sorduğunda ressamın cevabı: "Ucuza satmadım ki. O çocuk bana resmim karşılığında bütün servetini verdi" şeklinde cevap vermiştir. O nedenle hediyeyi manidar kılan şey o hediye için harcanılan kişisel çabadır. Sevdiğinize verdiğiniz değeri başkalarının harcadığı emek ile göstermek o hediyeyi onun gözünde anlamlı kılmaz. Küçücük bir çocuğun çizdiği cinali figürleri ile anne babasını çizmeye çalışması karşısında neden anne babalar seviniyor diye düşünüyorsunuz? Çocuklarını birer picasso sandıkları için mi, ne dersiniz? İçimden gelenleri yazdım ancak konuyu daha fazla dağıtmayayım kısacası : Forum kullanan arkadaşlarımıza eleştirilerini saygı ve sevgi çerçevesinde yapmasını ve hediye olarak yapacağı bir şey ile ilgili bizden hediye isteyen arkadaşımızın da çorbayı yardımsız yapmasını tavsiye ederim.