" Bilmediğiniz bir programı, iyi bildiğiniz bir program ile karşılaştırmanız, sizi istemediğiniz halde önyargılı pozisyonuna sokacaktır."
Genelde eğitimci nikli insanlar bu forumda çok bilmiş olurlar. Ama siz gerçekten çok bilmiş değil işi bilenmişsiniz. Alkışlıyorum bu sözünüzü. Tuncer ÖZKAN bey.
Mac-Pc ikileminde yıllarca mac için savunma çökmüyor-virüsten etkilenmiyor-sistem yavaşlamıyor gibi geçerli savunmalar vardı. Bence de haklı idi.
Ancak günümüzde windows 7 den sonra pc lerde çökme-donma-virüs sorunları bir mac kadar azaldı. Gün içinde yüzlerçe kez gb lar dolusu verileri oradan oraya exportlar convertler vs. vs. en çok ram ve cpu kasıcı işlemlere maruz kalan bilgisayarım gün sonunda hiç yavaşlama yapmadığı gibi şu ana kadar win7 de virüs sorunu da yaşamadım.
Mac neden pahalı?
Cevabı BİLKOM dur. Herifler bir zamanlar Turkcell in yaşadığı tekel sarhoşluğunu yaşıyorlar. İstedikleri fiyatı reklam ile beslenen apple marka ürünlere veriyorlar. Son mac pc leri test imkanım oldu ve geçen ay sinirlendim diyebilirim. Mac Os Lion u test ederken Mac Pro birkaç kere dondu. Üstelik lion yüklü olarak gelmiş sıfır bir sistem idi.
Kişisel görüşüm şu ki apple minimalizmi çok iyi uyguluyor. Bu aydan itibaren Mac pc de çalışağım. Fiyatı bilmem kaçbin dolar olan pc ile neredeyse aynı marka ve model donanıma sahip olan evimdeki pc fiyatı arasında dağ kadar fark var. Apple windows ortamında çalışacak pc leri üretmeye başladıktan sonra donanım benzerlikleri fazlası ile arttı.(a bu da apple ın windows a karşı yenilmeye, pazar daralmasından dolayı windows a destek vermeye mecbur kaldığının göstergesidir)
Corel ile Ai kullanan birisiyim. İkisinin de üstün ve kötü oldukları nokta var. Kimse ahkam kesmesin. En iyi bildiğin program bildiğin programdır ve HER İKİ PROGRAMI DA AÇTIĞIMIZDA KARŞIMIZA BOŞ BEYAZ BİR EKRAN GELİYOR.
Şu ana kadar corel de ya da ai de hayal edip de çizemediğim bir şekil olmadı.
Son zamanlarda şunu farkediyorum Corelin kullanıcısının artmasından Ai ciler memnun değil gibi
bakınız ai ile yapılmış bir çalışma
ve corel ile yapılmış bir çalışma
Lütfen kimse kendini kandırmasın kötü bir grafiker ai de iyi çizim yapamaz ya da iyi bir grafiker; corel basit program karmaşık çizim yapılamaz diyemez. Hayal gücünüzün sıkıntılarını programlara yüklemeyin.
Corel word ün gelişmiş versiyonu demek bence de o program bilinmediğinden dolayıdır.
Her iki programı ben de öğrenmiş olmama ramen corelde hakimiyet daha fazla olduğu için corel seçtim. Ha bugün apple-adobe ortaklığı iyi olabilir ama unutmayalım ki adobenin en çok indirilen programı olan flash player'a destek vermeyen de yine apple dır. Çıkar ilişkileri biter de adobeye apple tarafından hiç destek gelmez ise o zaman korkmak lazım.
Zira bir PC de hem adobe hem corel ürünleri çalışırken bir Mac te sadece Adobe ürünleri çalışıyor. Bu konuda PC'nin üstünlüğünü kabul etmeyen olabilir mi? Bir gün mac te adobe çalışmaz ise ....?
Mac kullanacak birisi olarak Pc'ci olduğumu söylüyorum. Şimdi birileri şey demesin. Paran az gider pc alırsın, paran mac'a yetmediği için mac'i kötülersin. Uzanamadığım ciğere mundar demem
Zira ilk ajans deneyimim mac ile oldu ve açıkça söylüyorum görsel şölenini sevsem de bir türlü ısınamadım.