Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Neden grafiker oldunuz?

promuslife

🏅Acemi Tasarımcı🏅
3 haftadır grafikerim, aranızda yeniyim.

KADEERRR. :)

moonlight34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
1988 yılında, üniversitenin Gzt. Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra, dünyaca ünlü bir reklam ajansının Halkla İlişkiler Bölümü'nde çalışmak üzere işe girdim. O bölümde kadro açılana kadar da ajansın mutfağında takılmamı uygun gördü yöneticiler. Mutfak dediğim grafik atölyesi :) 3 metin yazarı, 3 kreatif direktör, 6 art direktör, 12 grafiker, bir atölye şefi... Bir macintosh plus (o zamanlar Türkiye'de sayılı ajansta Mac. var) almışlar ama henüz kullanan yok, öğrenirsin diyerek oturttular başına. 3. gün havai fişek görünümündeki ekran koruması devreye girince bilgisayarda bomba patlıyor, sistem çöktü diye servis çağırmıştım :lol:
İlk tanıştığımız günden beri vazgeçemediğim aşkım Macintosh, ilk çalıştığım ajans Ogilvy de okulum oldu. Çok değerli tasarımcılar bana mesleğin inceliklerini öğrettiler, odalar dolusu grafik kitabını inceledim, orada gördüklerimi uygulayarak egzersiz yaptım.

Geçmişe baktığımda, iyi ki grafik bölümüne alındım diye düşünüyorum. Bu olay sayesinde sevdiğim işi yapıyorum, yaptığım işi seviyorum.

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aslında meslegim offset baskı, lise ve uni'yi matbaadan mezun olarak bitirdim Hocalar bize baskı oncesıne agırlık verın desede bız dınlemeyıp baskıyla ılgılendık ve tam 7 sene makına operatorlugu yaptım.Masalı ve kazanlıdan tutun 70x100 4+2 speed master ne varsa kullandım.Tabi okuldan kalma grafik ders notlarımada arada bakardım.Daha sonra matbaanın en sevdıgım kımyasal kokusu benı artık hıc etkılemıyordu ve kesın bır donus yaptım bu ıse atıldım.Grafikermiyim ? İnşallah olacagım. Özgeçmiş gibi oldu kusura bakmayın.

ajansnet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
insanın basına negelirse meraktan gelir...işte benimki de meraktan....

yıllar once. canım sıkılmasın dıye hayatımı degıstıren bılgısayarımı aldılar bana oyun oynayayım dıye... nur tpu gibi bi Commodore 64 um vardı.... oncelerı sabahlara kadar oyun oynardım....

sonra bu oyunda bu sekıller nasıl cızılıyor dıye merak ettim....

iste o gundur bu gundur bu işe girdim... hala da cıkamadım...

sanırım artık cıkmayıda ıstemıyorum...

katılıyorum

pusad

🌱Yeni Üye🌱
HenÜz Olamadik Be Abİ:(:(:(:( Daha 5.5 Senemİz Vaar:(:(:(:(

grafi_tasarım

🌱Yeni Üye🌱
photoshop programıyla bilinçsizce uğraşırken eğitimini alma isteyi belidi kursa yazıldım doğru bi seçim yaptığıma inanıyorum yeni bişiyler ortaya çıkarmak çok güzel sizler gibi tecrübeli olmasamda birkaç tasarı çalışması yaptım çevremdeki birkaç firmaya

..::onurŞah::..

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok güzel bir ismi var ne iş yaparsın GRAFİKERİM EFENDİM :D şaka bir yana çok zevkli bir iş kendini rahatlatıyor

serveribrahim99

🏅Acemi Tasarımcı🏅
issizdim.... dayim gazeteciydi.... senden hic bir nane olmaz... adam gibi bir is bulana kadar gecici olarak gel grafiker (sayfa sekreteri) ol bari dedi.. 11 yildir sayfa sekreterligi yapiyorum...hala da dayimin dedigi gibi adam gibi bir is ariyorum :p

mtn2000

🏅Acemi Tasarımcı🏅
matbaaya çırak olmaya giderken yanlışlıkla filmciye girince gerisi çorap söküğü gibi geldi.

BetuSh

🌱Yeni Üye🌱
LiseDe yanLışLıkLa grafik ßöLümüne yazıLdım... geriSi geLdi ßiLmediğim ßi yeteneğimi keŞfettim ztn çoğu vaktim pC ßaşında geçiodu...

HaN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bana grafikerlik bilim adamlarından daha üstün daha çok kafa yoruyo.Bilim adamları tek konu üzerine süresiz araştırmalar yapıyo ama biz grafikerler öylemi çok çeşitli konulara yöneliyoruz hergün farklı bir konu haksızmıyım arkadaşlar

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bana grafikerlik bilim adamlarından daha üstün daha çok kafa yoruyo.Bilim adamları tek konu üzerine süresiz araştırmalar yapıyo ama biz grafikerler öylemi çok çeşitli konulara yöneliyoruz hergün farklı bir konu haksızmıyım arkadaşlar
Bİlim adamı benzetmesi biraz zorlama ama evet grafikerlik çok zor bir meslek çok fazla şey bilmek zorundayız ve yetenekli olmadanda bilgilerimiz bir işe yaramıyor.
Ben kendimce iyi bir grafikerin bilmesi gerekenleri şöyle bir sıraladımda gözüm korktu.

Temel grafik tasarım bilgisi -denge, bütünlük vb.
Genel kültür bilgisi: Tarih, coğrafya, sosyoloji, aktüalite, felsefe, sanat
Renk, desen bilgisi
Bilgisayar, sarf malzemeleri
Operatörlük, program bilgisi
Matbaa baskı, film çıkış teknolojileri
Hepsinden öte yetenek ve iyi bir göz

diderot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim ki tamamen can sıkıntısıydı basta...hatta ne olucaımı bile bilmiodum o mac in basına gecince..baktım olucak gibi diil daha cok canımsıkılıo 12 saat boyunca bi tasarımla gecirdim tüm calısma saatlerimi.bi de baktım 3 yılın sonunda grafiker die bi illet olmusum..bu adıda ben koymadım calısma arkadaslarım ve tasarımlarımı sattığım firma koydu bana..yoksa kosacak daha yolum var sanıyorum..cünkü yaptığımın en iisini yapana kadar ben daha olmamısım demektir..ama gercekten ii bi secim yapmısım simdi düsünorumda bilinc altımı rahatlatıyorum bölece..
herkese ii cizimler:)

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Aşk...
İnsanlar hayatta kalmak için meslek sahibi oluyorlar.
Ben mesleğimi yapabilmek için hayatta kalanlardım.

Doğa bu yaşama bir çivi çak diyor. :)

N/A6

🌟Usta Tasarımcı🌟
simit satarken birden ayağım taşa takıldı birden kendimi bir matbaanın önünde gördüm. Matbaadan içeri baktım garip sesler geliyor. Hoşuma gitti. Koca makinalar zıngır zıngır çalışıyor. Bende başladım çalışmaya sonra bir ekran gördüm başındakine abi ekranın içine sinek kaçmış diyince adam geldedi sende cevher var. O gün bu gün o sineğin peşine takıldım döndüm durdum Köşe bucak :)....!

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
Merhaba arkadaşlar ben işitme engelliyim küçükken resmi yapmayı çok severdim okulda resim yarışması çok defalarca birinciliği kazandım sonra bilgisayarda paint programı vardı bakarak çizmeyi başladım severek çizdim ilk kez 15 yaşımda photoshop baktım evet aşık oluyorum ve çizmeyi yani bilmeden kendim yeteneğim keşfetti ben liseye resim olarak istedim ama babamdan grafik bölümü girsin iyi resmi yapıyorsun diye tavsiye etti liseden üniversiteye kadar tam 6 yıldır grafik ilgiyi çekiyorum en sevdiğim photoshop ilk kez kullanımı hatırlıyorum :)

burhandmr

🌟Usta Tasarımcı🌟
tamamen tesadüf, sabah ise ofis boy olarak geldim. aksam grafiker olarak eve döndüm. 1 yillik ofisboy luk is hayatimta tüm bos zamanlarimi bir grafikerin basinda onu seyderek gecirmemin bana ben farkinda olmadan cok faydasi oldu tabi, tabi birde (isim vermem dogru olmaz) türkiyenin gelmis gecmis en iyi grafikerinin bana olan güveni sayesinde grafiker oldum.

Engin BÜTÜN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ruzgarajans.com
Askerlik görevi işlemlerimle uğraşırken, benim için çok değerli fotoğrafçı arkadaşımın stüdyosuna gitmiştim. Vesikalık resimle birkaç özel resim çektirdim çekimler bittikten sonra pc başında resimlerime yaptıklarına hayran kalmıştım. Askere gidene kadar yanında kalmak istediğimi söyledim kabul etti önce fotoğrafçılığa merak sardım çok zevkli bir işdi. Ama daha fazla bilgi edinmek istiyordum daha çok şey öğrenmek istiyordum ve benim için bu işin üstadı dediğim bir ağabeyle tanıştım 4 ay gibi yanında kaldım sonra askerlik dönüşümde Cağaloğlu basım atölyesinde tasarımcı bir arkadaşımın yanında başladım bu serüvene.. sonrası birçok yerde çalıştım halen bişeyler öğrenerek sürdürüyorum mesleğimi.

By_Desıng_Omer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Birde ben Bilsem Neden Olduğumu Aslında Biliyorum Galiba Yoksa Bilmiyormuyum Aklımı Kurcalayan Bazı Şeyler Vardı Yapamazsın Beceremezsin Dediler İnat Değilmi Oldum İşte