Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Neden grafiker oldunuz?

deryakrcp

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar bende feleğin grafik çemberine dolaylı yollardan girdim. Aslında senelerce dizgi işiyle uğraştım. Her branşta kitaplar yazıyordum. Yaz yaz bitmiyordu. Fizik, kimya şekilleri çok uğraştırıyor, yazılar hiç bitmiyor. Ardı arkası kesilmiyordu. Daha keyifli birşeyler yapmayı bunu meslek edinmeyi istiyordum. Grafik - tasarım epeydir ilgimin olduğu bir alandı. Ve direk geçişle bu mesleğe atıldım. Kursa gidip pekiştirdim. Ama tabi şuan hala kendimi bu anlamda çok yeterli göremiyorum. Grafik - Tasarım İsmim gibi bir derya... Sizlerdende çok şey öğreniyorum. İyiki siteyle tanıştım.

graphi_peri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
henüz grafiker adayıyım,5 yıldır grafik okuorum ve en zevk veren mesleklerden biri grafik..Grafikte mutluyum, umutluyum...

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
valla bendeki sıradışı bir kaabiliyet.bu meslek içinde ne gösterildiyse gösteriliosa ikinci gösterilmeye gerek kalmadıgı için.. yeterli mi ? acaba :)

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çalışma fikri hiç aklımda yoktu çünkü hangi mesleği yapabileceğimi bilmiyordum. Çalışma fikri bana çok itici gelirdi sonunda grafiker bir arkadaşın yönlendirmesiyle sırf hobi olsun diye bir kursa başladım. Sonra bir işyerinden çalışma teklifi geldi başlayayım bakalım dedim ve bugün buradayım. Ama bu mesleği gerçekten çok sevdim. Beni yansıtan bir meslek.

eyll

🌱Yeni Üye🌱
ben oratokuldan beri resim çizmeyle uğraşıyorum karakalem ve boya kullanarak tablo çok yaptım uğraştım ta ki lseye gelene kadr liseye gediğimde ise garikerlik mesleğini tanıdım daha sonra amacım o oldu sonra devam ettim öss sistemi nedeniyle farklı bir bölüm okumak zorunda kaldım ama yinede bırakmadım en sonunda eğitimlerimi tamamladım ve şimdi çok iyi bir grafiker olmak için ilerliyorum inş çok çok iyi yere geleceğim.:wink:

eburumeysa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
lise - elektrik
üniversite - bilgisayar opr. (iki yıllık)
mezuniyetten sonra makine teknik ressam (autocad ve solidle tasarım,okulda hiç öğrenmedim )
bu arada corel öğrenmişim azar azar (haberim olmadı sanki)
derken şimdiki şirketimde makine ressamlığının yanısıra iyice grafiksel çalışmalara girdim.henüz yeni olmama rağmen alt yapım var...ama daha çok ekmek yemem gerekli sanırım. ama Allaha hamdolsun ekmekle aram iyi çok severim yani çabuk öğrenirim :p:p:p:D

Selimsel

🏆Pro Tasarımcı🏆
bende lisede elektrik bolumu okudum.. ıcımdekı yaratıcılık gucu benı bunu yapmaya ıttı.. bende oldum:D

buket1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende ilk okuldan beri sürekli çizimle uğraşıyodum liseye başladığımda babam hocaya çizimi çok güzel dedi hocada grafik tasarıma kaydedelim dedi ilk defa duyduğum ve grafik tasarımın ne olduğunu bilmediğim bi bölüme girdim ve iykide girmişim çok memnunum

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
grafikercik nasıl oluyor yaw enteresan dogrusu :D:D

eylo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yetenekliymişim ben nabiimm..:p

Countryman

🏆Pro Tasarımcı🏆
Psikoloğumun bana yaptığı testler sonucu, onun tavsiyesi üzerine oldum!

Alleyezonme

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İlkokuldan beri sınıfta herkesin karikatürünü yapıp kafa geçerdim durmadan resim çizerdim. Liseye gelince grafik bölümünü tercih ettim sonra sürekli bi yerlerde grafiker olarak çalışmaya başladım ve lisenin son dönemlerinde logo amblem üzerinde çok durdum. Universitede de marmara gsf grafik okumak istedim ama olmadı bende matbaa bölümüne geçerek işin biraz daha teknik kısmını öğrendim. Yaptıgın işte kendini yansitabilmenin vermiş oldugu haz süper bi duygu belkide bu yüzden grafiker oldum

grafi_x

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim büyüklerim Bilgisayar Klavyesini Kağıt üzerine çizerek anlatırlardı bize, o çizilenlerden anlamaya başlıyorken birden önümde bir bilgisayar klavyesi gördüm, kısa adı ile AA olan bir animasyon programıydı O programın açılmış adını halen bilmiyorum. O zamanlarda MS Dos. işletim sisteminden ms dos ms windows işletim sistemine yeni geçilmişti 3.1 sürümünü kullandığımı hatırlıyorum. pek öğrenim hayatım olmaduğu söylenemez, defterlerime karakalem yada pilot kalem ile tasarlardım, o anda kafama esen herhangi bir şeyi. Bulunduğum her ortamda pratik çözüm üretebilen yanım dikkat çekmiştir,bununla ilgili askerlik anılarım bile var :) taktir etmek bu kadarmı zor. Taktir Yaratıcı'nındır
Özetlersek Arkadaşlar Hayatımı kazanmak için grafiker oldum.

Son düzenleme:

gülsenn

🌱Yeni Üye🌱
ben grafikerliğin ne olduğunu bilmeden attılar beni kursun kapısından içeri :)neye uğradığımı şaşırmıştım pc desen yok garip bi mause la belgelerimi falan arıyordum kim akıl edebilrki bütün programların dock denilen sütünda toplanıp allta olduğunu cahillik işte :):)

korsanturk

🌱Yeni Üye🌱
Diğer grafikerlere kızdım ondan dolayı grafiker oldum . Grafik işlerini dışarıda yaptırıyorduk bir türlü işi düzgün yapmayı beceremiyorlardı . Yaptıkları işin filmini aldıktan sonra kesip tekrar montaj etmem gerekiyordu , basit bir hesabı bile yapamıyorlardı (İnsan bi derecenin çizimini yapamazmı yaa biraz değişik ama bütün ölçüleri verilmiş bir derece) , artist tavırları vardı ki en sevmediğim şeydir . Bende yaklaşık 9 sene önce aldığım bilgisayarla grafik işlerini inatla yapmaya çalıştım hatta bu yüzden baş ağrısı burun kanaması falan oldu ama sonunda başarılı olduğumu düşünüyorum ama yanlış anlaşılmasın öğrenecek şeylerim muhakkak var . Kendi atölyemi işletiyorum . İlkokuldan beri serigrafi işi ile ilgileniyorum . Yani serigrafi mesleğindede ustayım şu anda ağırlığı grafikerliğe verdim ama yoğunluk olduğunda baskı işlerinide yapıyorum . 28 yaşındayım . Aynı zamanda jeodezi ve fotogrametri mühendisiyim ( Harita ve kadastro mühendisi ) işler yoğun olduğu zaman hep okulda derslerde uyurdum ki gündüz işe akşam okula giderdim ama uyumama rağmen derslerim iyiydi . Boş zamanlarımda programcılıkla uğraşmayı severim ama bu konuda ki bilgim yüzeysel . Şimdide web sitesi yapmayı düşünüyorum ( kendi işyerimiz için ). Bir arkadaş demişki grafikerlik bilim adamlığından zor bende ona diyeyim ki bilim adamlığını boşver gel seni bir altyapı şantiyesine götüreyim de harita mühendisliği yap :) hangisinin zor olduğuna ondan sonra karar ver ( ben 5 ay yaptım biliyorum :) ) . Konuyu nereden nereye getirmişim kusura bakmayın arkadaşlar kendimi tanıtmak gibi olmuş . İstanbuldayım diyeyimde bari tam olsun .

Grafikerliğe başlayacak arkadaşlara tavsiyem hizmet verdiğiiniz basım şekli neyse onu iyi öğrenin zira o zaman hatasız yada daha az hatalı bir ürün çıkar ortaya .

Önceki mesajımda

" Bir arkadaş demişki grafikerlik bilim adamlığından zor bende ona diyeyim ki bilim adamlığını boşver gel seni bir altyapı şantiyesine götüreyim de harita mühendisliği yap hangisinin zor olduğuna ondan sonra karar ver ( ben 5 ay yaptım biliyorum ) "
yazmıştım . Yanlış anlaşılmamaya mahal vermek açısından bir açıklama getirmek istedim. Bazı kişilere beden ağırlıklı yapılan işler zor gelebilir meslek olarak harita mühendisliği de bunlardan biridir . Grafikerlik beden işi açısından daha hafif bunu belirtmek istedim yoksa biri kolay öteki zor gibi bir kıyaslama yapmak hem niyetimde değil hemde haddime değil . Saygılarımla .

Moderatör tarafında düzenlendi:

shapevorks

🌱Yeni Üye🌱
bu işi kendi çabamla öğrenmeye çalışıyorum. arkadaşlarım bana hep şunu diyor sen türkiyede ilklere gireceksin. 1 yıllık olmama rağmen çok büyük referanslarım var.hep kendi işimi yapmak istedim burcumun özelliğindendir belki ama el sanatım çok iyidir övünmek gibi olmasın. bence bu işte en önemli şey tasarımın göze yansıması ve içindeki küçük detaylar. (herkes kuaför salonu açabilir ama herkes kuaför olamaz). 5 yıllık bir tasarımcı bir restauranta menü beğendiremiyorsa onun eli bu işe yatkın değilmiş ve yanlış iş tercihi yapmış demektir.

aylineren

🌱Yeni Üye🌱
başka bir seçeneğim yoktu matbaamıza grafiker lazımdı başlarda öğrenmem cok zor oldu ama becerdim