Diğer grafikerlere kızdım ondan dolayı grafiker oldum . Grafik işlerini dışarıda yaptırıyorduk bir türlü işi düzgün yapmayı beceremiyorlardı . Yaptıkları işin filmini aldıktan sonra kesip tekrar montaj etmem gerekiyordu , basit bir hesabı bile yapamıyorlardı (İnsan bi derecenin çizimini yapamazmı yaa biraz değişik ama bütün ölçüleri verilmiş bir derece) , artist tavırları vardı ki en sevmediğim şeydir . Bende yaklaşık 9 sene önce aldığım bilgisayarla grafik işlerini inatla yapmaya çalıştım hatta bu yüzden baş ağrısı burun kanaması falan oldu ama sonunda başarılı olduğumu düşünüyorum ama yanlış anlaşılmasın öğrenecek şeylerim muhakkak var . Kendi atölyemi işletiyorum . İlkokuldan beri serigrafi işi ile ilgileniyorum . Yani serigrafi mesleğindede ustayım şu anda ağırlığı grafikerliğe verdim ama yoğunluk olduğunda baskı işlerinide yapıyorum . 28 yaşındayım . Aynı zamanda jeodezi ve fotogrametri mühendisiyim ( Harita ve kadastro mühendisi ) işler yoğun olduğu zaman hep okulda derslerde uyurdum ki gündüz işe akşam okula giderdim ama uyumama rağmen derslerim iyiydi . Boş zamanlarımda programcılıkla uğraşmayı severim ama bu konuda ki bilgim yüzeysel . Şimdide web sitesi yapmayı düşünüyorum ( kendi işyerimiz için ). Bir arkadaş demişki grafikerlik bilim adamlığından zor bende ona diyeyim ki bilim adamlığını boşver gel seni bir altyapı şantiyesine götüreyim de harita mühendisliği yap
hangisinin zor olduğuna ondan sonra karar ver ( ben 5 ay yaptım biliyorum
) . Konuyu nereden nereye getirmişim kusura bakmayın arkadaşlar kendimi tanıtmak gibi olmuş . İstanbuldayım diyeyimde bari tam olsun .
Grafikerliğe başlayacak arkadaşlara tavsiyem hizmet verdiğiiniz basım şekli neyse onu iyi öğrenin zira o zaman hatasız yada daha az hatalı bir ürün çıkar ortaya .
Önceki mesajımda
" Bir arkadaş demişki grafikerlik bilim adamlığından zor bende ona diyeyim ki bilim adamlığını boşver gel seni bir altyapı şantiyesine götüreyim de harita mühendisliği yap hangisinin zor olduğuna ondan sonra karar ver ( ben 5 ay yaptım biliyorum ) "
yazmıştım . Yanlış anlaşılmamaya mahal vermek açısından bir açıklama getirmek istedim. Bazı kişilere beden ağırlıklı yapılan işler zor gelebilir meslek olarak harita mühendisliği de bunlardan biridir . Grafikerlik beden işi açısından daha hafif bunu belirtmek istedim yoksa biri kolay öteki zor gibi bir kıyaslama yapmak hem niyetimde değil hemde haddime değil . Saygılarımla .