Herkese selamlar,
görünüşe göre büyük bir çoğunluk istediği mesleğin haricinde grafikerliğe başlamış gibi görünüyor. Bende nasıl grafiker oldum onu anlatayım (daha doğrusu olacağız inşallah biraz fazla mütevaziyimdir).
Daha ilk okula başlamamıştım tahminimce 5 yada 6 yaşındaydım okuma yazmayı öğrendim ve babam bana resim defterinde bir çocuk parkındaki kaydırağı çizdi ama en çok dikkatimi çeken oradaki perspektifi vermesiydi her ne kadar babam perspektif nedir 2 boyutta derinlik nasıl verilir gibi kavramları bilmesede kendince bana bu şekilde yaparsan daha gerçekçi olur gibi laflar etmişti.
Tabi bu beni grafikerliğe iten şey değildi hiçde merakım olmadı resim veya çizim üzerine ama 1987-1988 yıllarında gazetelerin verdiği mukavva kartondan ev yapımı benim ilgimi çok çekti hatta 1990 lı yıllara kadar o mukavva kartondan yapılan evlerimi sakladım müteahhit felanmı olacaktım yoksa!
Bir adet kalem pil ve bir el feneri ampulü beni tamamen elektroniğe itti hatta o kadar kaptırdımki kendimi nerdeyse 10 yaşında tv tamiri yapacaktım neyseki liseye kayıt olacağım dönemde meslek lisesindeki kontenjan açıklarındanda yararlanamayınca maalesef düz liseyi bile bitiremeden iş hayatına atıldım ve ne tesadüfki pc ile tanışdığımda bile grafikerlikle ilgisi olmayan bir işte çalışıyordum.
Ne zamanki 1997 yılında tabela sektörüne giriş yaptım işte bu güne kadar o ortamlardan ayrılamadım yeri geldi grafiker oldum yeri geldi cnc operatörü oldum ama ne olursa olsun halen grafikerim ve grafiker olacağım grafiker olanlarada destek oluyorum ve olacağımda. Yaşasın Grafikerler.Net (tutmayın beni hayatımı çizicem roman olacak)
İşte bir ömür böyle geldi geçti diyeceğimiz bir gün olacak elbet ama yaptıklarımız mutlaka bizden sonrakilere kalacak. Bari diğer tarafa gitmeden işe yarar şeyler yapalımda insanlığa faydamız olsun