Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

alpertuğ

🌱Yeni Üye🌱
ya selmalar bn download yuaptım ama yüklenmior sistem gerksinimi galiba hata verio neidr istediği özellikler ??? yardım için saolunn şimdiden

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
malesef yok... ama yardımı olurmu bilmem şöyle bir yöntem deneyebilirsin... eğer quarktaki çalışman çok sayfalı değilse pdf olarak kaydet... sonra illustrator programından file menüsünden place ile o pdf çağır.. çağırdığın pdfe edit menüsünden flatten transparency de... karşına gelen menüden Convert all text to Outlines seçeneğini seç ve convert etmiş ol...

april_burcu

🌱Yeni Üye🌱
Selam

14 sene quarka katlanmak büyük başarı tebrik ederim ben 7 senede nefret ettim heleki vista ya geçtiğimden beri evimde visata var quarkı yükledim uyumluluk ayarlarınıda yaptım ama açıyor belgeyi kaydet deyince gümmm. kapanıyor internette hiç bir yerden uyumlusunu indiremedim. teslim etmem gereken bir iş var ve yapamıyorum yardımcı olurmusun

MELONKO

🌱Yeni Üye🌱
sorun fontlarda mı?

merhaba,
ben yerel bir gazetede tasarım yapıyorum. Qark ile yaklaşık 4 aydır çalışıyorum. Daha önce corel çalışmıştım. 3,31 sürümü var bizde. İntternet sitesi için gazete sayfalarını jpeg yapmak istiyoruz fakat yapınca türkçe karekterleri görmüyor. Qark fontlarında mı yoksa photoshop fontlarında mı sorun var? bana yardımcı olabilir misiniz? başka bir yöntemi varmı bu sorunu çözmenin? teşekkürler..

kayaserigrafi

🌱Yeni Üye🌱
Quark hakkında size yardımcı olabilirim.

Quark Xpress te convert işlemine gerek yok. Çünkü yazınızı direkt PDF yaparak font convertlemeden direkt baskıya gönderme şansınız var. Selamlar Mümin

*umutlu*

🌱Yeni Üye🌱
Quark ÇikiŞta Font Sorunu

Slm ArkadaŞlar Quark 3.32 Mac Kullanicisiyim. HazirladiĞim Dosyayi Pdf Yapinca Font Sorunu İle KarŞilaŞiyorum. Yardimlarinizi Beklİyorum.
TeŞekkÜrler

MELONKO

🌱Yeni Üye🌱
Bende quark çalışıyorum. Aynı problemi yaşadım. Çözümünü nihayet buldum. Çok dolaştırıyor ama oldu. Quarkta eps kaydedip, corelden eps resimleri açıyorum sonra exportlayıp formatını jpg yapıyorum. Tabi burada bir çok format var.İstediğini seçiyorsun. Sonra font problemi ortadan kalkıyor. Yalnız görüntü eps formatından dolayı biraz kalitesiz oluyor. Ama hiç te fena değil. Kolay gelsin

ErenFahri

🌱Yeni Üye🌱
Selam

Arkadaşlar benim problemimin başında Macintosh'ta kullanılmak üzere tam türkçe karakterli fontlar yer alıyor ben şu an 6.65 kullanıcısıyım elimde lisanslı Quarke 7.0 var fakat 6.65 de kullandığım fontlar 7.0 da kullanılmıyor çünkü 7.0'da Unicode font istiyor ve unicode font bulmakta da güçlük çekiyorum. yani anlayacağınız Quarkeların yeni veya eski sürümü hiç farketmez hepsinin en büyük ve ortak sorunu font türkçe karakterli fontlar gerekiyor yoksa hiçbir işe yaramıyor. Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar mesaj atarlarsa sevinirim. Macintosh'ta kullanılacak türkçe fontlar gerekiyor. (Ü-Ç-Ş-Ğ-Ö-İ) bu karakterlerin olduğu fontlar türkçe fontlardır eğer bu karakterler yoksa o font türkçe font olmuyor. bana bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim. Normal türkçe font yada Unicode türkçe font farketmez. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

nevzat85

🌱Yeni Üye🌱
4 renk çıkış problemi......

Ben Quarkxpress 4 kullanıyorum.
4 renk çıkışını HP Laserjet 5200 yazıcıdan almak istiyor ama çıkışların 4'ünde de noktalar birbirini tam üstüne denk geliyor. Tramlı çıkıyor. Normalde 4 renk film çıkışları çiçek modeli olması gerekir. Yani noktaların üst üste gelmemesi gerekiyor. Bunu Quarkta nasıl ayarlayabilirim???

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
seperation kısmında renk açılarını cyan yüzde 15, magenta 75, yellow 0, black 45 olarak ver... birde takdir edersin ki lazer çıktı ile film çıktı nokta değerleri açısından birbirini kesinlikle tutmaz...

nevzat85

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler üstat. sorun çözüldü...
Özel bir kağıt kullanıyoruz. Film Kağıdı gibi olmasada ona yakın bir kağıt olduğu için pek bi sorun olmayacağını düşünüyoruz. Yinede bizimki bir deneme olacak.

tuvenan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mac'ci arkadaşlar;

Biz Mac den artık bıktık PC'ye geçtik rahat ettik :D

SEKSU

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Font genellikle şu nedenlerle...

Arkadaşlar net olarak anlamadım font ile ilgili sorunu ancak genelde fontun kopya olması PDF yapar iken sorun çıkmasına sebep oluyor... Linans falan filan olayı yani, birde fontun eski sistemlerde biliyosunuz ekran ve çıkış fontu olması sözkonusu... tüm yazılımlarının tam olmaması (ekran yada çıkış fontu yada bir atm sıkıntısı) sorun sebebidir. EPS de yasıyacağınız font sonunu aşmak için resmi .tiff veya .jpg formatına getirmeniz kesin çözümdür ama mümkün olmuyor yada resim özellik kaybediyorsa ozaman page setup ayarlarından font seçenekleri göreceksiniz ordan işaretleme ile sorunu çözebiliyorsuzun. Son olarak birde şu varki özellikle freehand deki zemin üstü yazılarda yaşanır bu sorun over print yapılmamış bir eps mümkündür ki sizi baskıda sükütü hayele uğratır. Ancak size tavsiyem ne olursa olsun alacağınız prova çıkışları bir lazer çıkışta alın ki orda neyin ne çıkacağı net olacaktır.
Teşekkürler.. Detay için kaydedebilirsiniz. mesenger Gultekiny...edu...hot gerisini anladınız heralde:) AYRICA ÖNEMLİ NOT: :Quark grafik tasarım proğramı değildir bence.. bir grafiker quarkı bilmeyebilir ama quarkı bilen ben grafikerim asla ve asla dememelidir.!:peace1:

SEKSU

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Birde..

ha birde türkçe font falan aslında quark için geçerli bir sorun değildir. Font fonttur. Ekran ve yazılım fontu varsa iyi bir atm yada çözücü bir sistemle hiçbir sorun çıkmaz!

ihtiyatkuvvet

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.kargareklam.com
PC'den mac'e yeni geçtim
quark 6,5'de bir iş yapmaya başladım. Emec'i de ikinci elden yeni aldım
ancak bir süre sonra program çalışmamaya başladı
açıyorum ama herhangi bir kutuya tıklamamla birlkte program donup kalıyor

nasıl çözeceğimi de bilmiyorum
yardımcı olursanız sevinirim.

nes

🌱Yeni Üye🌱
selam bana da yardımcı olurmusun
az önce clipart indirdim ama açamıyorum

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
.eps, .ai veya pdf ise illustrator programindan open diyerek açabilirsin.. sorununu quark bölümüne yazdığına göre bu clipartı quarkta açmayıda söyliim... illustratorda açtıktan sonra tiff olarak kaydet ve quarktan aç...

SEKSU

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iki ihtimal var

1. si yanılmıyorsam Imac eski sürüm bir sistemle çalışıyodur. Böyle var sayarak, 1. si sistem sorunu olabilir, 2. Proğramın (Quark?ın) yazılım sorunu olabilir. 3. Sü de (nadiren oluyor) klavyenizi türkçe değilde ingilizca yapıp bir deneyin. En kesin çözüm sistemin ve proğram yazılımının yenilenmesi! Aksi halde donar çalışır yine donar, sizi huzursuz eder dururur!

SEKSU

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Adamınbiri ne katılıyorum.

Photosop?da da açıp .tif yada .jpg de yapabilirsin!