Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Son düzenleme:

mustafateash

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim şöyle sorayım sana kardeşim yazı satırına kopyaladığım zaman yazı aşağıya iniyor yani resim kareside yazı satırının içinde

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
quark ama ne demek istediğini tam anlayamadım ki :S:S:S

mustafateash

🌱Yeni Üye🌱
allah razı olsun kardeşim yardımcı olmaya çalıştığın için bul sorunumun ne olduğunu

rüvü*

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
15 sene oldu yedim yuttum. Kim ne isterse sorabilir. Zevkle yardımcı olurum.
madem öyle hocam o zaman ders vermekle başlarmısın işe çünkü böyle şeylerde ancak soru sorabiliriz öğrenirken yanlış anlama hocam sadece yardımcı olmak istedim

ozturk007

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben yeni qark 7.2 kullanmaya başladım herşeyi yapıyorum gazeteyi hazırlıyorum ancak pdf ye dönüştüremiyorum bütün olaylar yapıldıktan sonra pdf yapmak için tam olarak açıklarmısınız
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

ozturk007

🌱Yeni Üye🌱
pdf ye çevirmek için adobe acrobat'ın kaçıncı versionunu kullanmam lazım acil cvp yazarsanız sevinirim

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
yazı alanı açtıktan sonra ctrl+b tusuna bakarsanız orda değer çıkar sanırım 0 ona isetiğinezi göre 1-2-3 ... vs gibi yazarsanız cerceve vermis olursunuz.
yazıyla çercevenin de iç içe gecmemesi isin ctrl+Shift+f tusuna bastığınızda karsınıza bi menü çıkar
left İndent 2
first line
rignht indent 2

yaparsanız cerceve ile yazının arasını biraz açmıs olursunuz....

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
ctrl+p den setup ayarlarına girin en altta image var flip horizontal sekmesi isaretli olması gerekiyor sanırım...

ozturk007

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben bir ilçenin yerel gazetesini basacağım pc bilgim süper quark'ı da baya çözdüm yanız pdf ye nasıl çevriliyor bir türlü yapamadım bana yardımcı olursanız sevinirim ayrıca akrobatın kaççıncı versionunu yüklemem gerek yardımlarınızı bekliyorum

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
quarktan pdf yapma aynı yazıcıya çıkış gönderir gibi print diyorsun sadece yazıcılar kısmından Acrobat 8 yoksa 7 yi seçiyorsun... center yapıp kroslarını otomatik attırıyorsun, seperation kısmından renk ayarlarını yapıyorsun Zaten Adobe Acrobat ı seçtiğin için print dediğin yerde save çıkıyor... ordan save diyorsun bilgisayarında belirlediğin bir yere pdf kaydediyor... sağlamasını yapmak istiyorsan Akrobat klasörünün içinde Acrobat Distiller var onu aç.. karşına gelen panelde boş bir alan vardır o alanın içine pdf i sürükle ve bırak... yeni bir pdf kaydedecektir.. sonra bu yeni pdf belgesini acrobat ta aç... renk ayrımlarını, altını oyan renkleri veya oymayan renkleri hepsini görebilirsin... herşey tamamsa filme gönder...

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
quark 4.1 var ters çıktı alamıyorum varmı bir yolu

tahmin ediyorum ters çıktı derken ters emisyon yani aydıngere ters emisyon çıktı almaktan bahsediyorsun... evet cengo arkadaşın dediği gibi flip horizontal seçeneğini seçersen ve prewiev seçeneğinden kontrol edersen belgenin ters emisyon olduğunu görürsün..

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
arkadaşlar ben bir ilçenin yerel gazetesini basacağım pc bilgim süper quark'ı da baya çözdüm yanız pdf ye nasıl çevriliyor bir türlü yapamadım bana yardımcı olursanız sevinirim ayrıca akrobatın kaççıncı versionunu yüklemem gerek yardımlarınızı bekliyorum

eger ulusal gazete boyutunda baskiniz varsa asagidaki link size yardimci olur.. orda PDF ayarlari baski ayarlari var..

https://www.grafikerler.net/gazete-icin-quarkxpress-ayarlari-t13151.html