Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

QuarkExpress sorunları

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
haa! ters cikti derken aydinger'den ters cikti dan bahsediyosun sanirim.. bende quark kutusundan ters cikti diyosun sandim:D aydinger'e ters cikti alacaksaniz prit ayarlarindan postscript'i evet konumuna getirmeniz gerekiyor... obur arkadaslarin soyledigi yolu denemedim, ya da onlar benimkinden farkli bir ters ciktidan bahsediyorlar... kolay gelsin

cobanatesi

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar
arkadaşlar Quark 6.5 te freehand de olduğu gibi convertleme varmı varsa nasıl?
yardımcı olursanız sevinirim

bahreyn44

🌱Yeni Üye🌱
selam

merhba değerli üstadlarımm bende quark biliyorum ama kendimi geliştirmek yeni şablonlar üzerinden yeni bir imaj katmakk istiyorum becerilerime sizce bu becerrilerimi nasıl geliştiririm yardımcı olursanız çok mutlu olurum

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
yukarda verdigim link i indirirsen orda ulusal gazete sablonu ve renkleri var, ordan calismalara baslayabilirsin...

cemilonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bilisimtasarim.com
merhabalar
arkadaşlar Quark 6.5 te freehand de olduğu gibi convertleme varmı varsa nasıl?
yardımcı olursanız sevinirim

Convertleme yok. Ancak convertleme amacınız baskıya sorunsuz göndermek ise eğer çalışmanızı PDF formatına dönüştürebilirsiniz. Bunun için forumda arama yapabilirsiniz. Bulamazsanız bu başlık altında sorularınızı yöneltebilirisiniz.

Eğer pdf yapmadan çalışmayı QuarkXpress dosyası olarak (.qxp, .qxd) sorunsuz olarak baskıya göndermek isterseniz eğer.

File > Collect for output seçeneğini tıklıyorsunuz.

22305350fj6.jpg

Sonra karşınıza çıkan seçeneklerin tamamını işaretlerseniz eğer çalışmanızı matbaa'da açacak olan arkadaşın sorunsuz olarak açması için kullandığınız tüm yazı tiplerini, resimleri ve çalışma dosyasının yedeğini seçtiğiniz bir klasore alır. Bu klasoru matbaaya gönderebilirsiniz.

Not:Şu anda en sağlıklı yöntem PDF uygulamasıdır. Sadece bazı gradiant ve pattern gibi efektleri düzgün çıkarmıyor. (Belkide düzgün çıkması için bir yöntem var ama ben bilmiyorum ;))

SEKSU

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tekrar sistemi yüklermisin!

Sanırım sistem sorunu!

corneas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corelde türkçe olarak görünen font quarkta yabancı görünüyor bunu nasıl hallederiz

mehmetguney

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Quark express 7.0 da dergi çalışması yapmak istiyorum.Amerikan cilte göre A4 boyutlarında sayfaları yanyana gelecek şekilde hazır bir şablon gönderebilmeniz mümkünmü?Ayrıca,filme bağlamak dedikleri konuyu basitçe açıklayabilirmisiniz?

Teşekkürler.

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Merhaba,

Quark express 7.0 da dergi çalışması yapmak istiyorum.Amerikan cilte göre A4 boyutlarında sayfaları yanyana gelecek şekilde hazır bir şablon gönderebilmeniz mümkünmü?Ayrıca,filme bağlamak dedikleri konuyu basitçe açıklayabilirmisiniz?

Teşekkürler.

yeni bir calisma acarken sana sorar hangi boyutlarda istedigini oraya A4 ve facing pages yaparsan hemkarsilikli sayfalar olur hemde boyut A4 olur. ayrica kenar cizgileri ve sutunlari degistirmende mumkun... Filme e gondermek derken sanirim calisma bittikten sonra film baskiya gondermekten bahsediyorsun

lilli

🌱Yeni Üye🌱
kardeş sıfırdan bu konuyu öğrenmek istiyorum. yardımcı olabilen çıkarsa ok memnun olurum. Şu anda quark expres 6 yı kurdum pc me ve karşılıklı bakışıyoruz o kadar..

şimdiden tşkler

nane55

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben bu quarkxpress sürümünü nasıl edinebilirim. bilgilendirirmisiniz. türkçe sürümü var mı acaba. buna gerçekten ihtiyacım var. bir de acaba kolay öğrenebilirmiyim. ben yıllardır adobe photoshop kullanıyorum. bunun yardımı olur mu acaba. bilgilendirirseniz sevinirim.

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
arkadaşlar ben bu quarkxpress sürümünü nasıl edinebilirim. bilgilendirirmisiniz. türkçe sürümü var mı acaba. buna gerçekten ihtiyacım var. bir de acaba kolay öğrenebilirmiyim. ben yıllardır adobe photoshop kullanıyorum. bunun yardımı olur mu acaba. bilgilendirirseniz sevinirim.

indirmek icin google dan cok rahatlikla arayip buılabilirsin.. su anda 7 versiyonu ve onun surumleri var. oncki versiyonlardan kullnimi daha rahat, eger photoshop biliyorsan quark 7 ve ustunu kullanmda da fazla sorun yasamazsin... turkce eklentiler
icinde google ;)

borisut

🌱Yeni Üye🌱
merhaba,
corelde çalışılmış çizimlerin pdf lerini quarka alarak çalışmamı yapıyordum. font sorunundan dolayı corel pdf leri bırakıp acrobat pdf sine dönmek zorunda kaldım. ancak acrobattan kesip daha sonra ayırdığım pdf leri quarka çağıdığımda versionla ilgili bir hata veriyor. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

tuvenan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tireleme Sorunu

Selam arkadaşlar...

Ouark 7.0'da tirelemeleri nasıl kaldırabiliriz??? Süyün sonralırında hiçbir tire istemiyorum yani kelimeler bölünmeyecek. Quark'ta böyle bir özellik varmıdır acaba???

wg3510

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,
Word'den bold, italik vb. bozulmadan Quark'a nasıl yazı alabiliriz? Yani Times italik ve Times bold'la yazılmış yazıları Quark'a diyelim Palatino bold, Palatino italik olarak almak istiyorum. Bir de index oluşturmayı anlatabilirseniz. Ben 4.1'de denedim, bulmasını istediğim sözcüğü yalnızca bir kere buluyor, diğer sayfalarda bulmuyor. Şimdiden yardımınız için teşekkürler.

toolband

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,
Word'den bold, italik vb. bozulmadan Quark'a nasıl yazı alabiliriz? Yani Times italik ve Times bold'la yazılmış yazıları Quark'a diyelim Palatino bold, Palatino italik olarak almak istiyorum. Bir de index oluşturmayı anlatabilirseniz. Ben 4.1'de denedim, bulmasını istediğim sözcüğü yalnızca bir kere buluyor, diğer sayfalarda bulmuyor. Şimdiden yardımınız için teşekkürler.

söle bildigim kadar sölim arkadasım osekilde worddeki yazıyı aynı sekilde alamazssın quarka cünkü quark zaten bir dizayn programı onda yeniden dizayn edebilirsin ama stil oluşturman gerekirki her defasında wordden bisekilde biseler alırsan kolay bisekilde stille halledebilir...kolay gelsin...:peace1:

amfproduction

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.amfyapimcilik.com
Arkadaslar 12 yildan beri Quark kullaniyorum, her türlü soru sorabilirsiniz

Evet arkadaslar, Qurakta takildiginiz yada ögrenmek istediginiz herhangi bir sey varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Elimden geldigi kadariyla yardimci olmaya çalisirim. Bilgiler paylasildikça güzeldir.

ilqnur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merabalar. elimde bir dosya var yazıları seçip elma T ile tab ına bakarsanız farklı bir tab olduğunu göreceksiniz ama ben o tab ı nasıl yapacağımı bilemiyorum. dosayı inceleyip bana bilgi verirseniz çok sevinirim. dosya ektedir. şimdiden teşekkürler.
https://rapidshare.com/files/108209868/deneme.qxd.zip.html

ilqnur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merabalar. elimde bir dosya var yazıları seçip elma T ile tab ına bakarsanız farklı bir tab olduğunu göreceksiniz ama ben o tab ı nasıl yapacağımı bilemiyorum. dosayı inceleyip bana bilgi verirseniz çok sevinirim. dosya ektedir. şimdiden teşekkürler.
https://rapidshare.com/files/108209868/deneme.qxd.zip.html

gulden1

🌱Yeni Üye🌱
merhaba

Evet arkadaslar, Qurakta takildiginiz yada ögrenmek istediginiz herhangi bir sey varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Elimden geldigi kadariyla yardimci olmaya çalisirim. Bilgiler paylasildikça güzeldir.

PC üzerinde Quark dersleri veriyorum. Yapılan bir çalışmayı nasıl kaydedeceğim. Kaydet seçeneği aktif değil, Exporttan yaptım o da olmadı. Şimdiden teşekkürler.