En yakın ve yaygın çözümü tablolar oluşturarak yapabilirsiniz.
Tablo genişliği yüzde (percent) olarak verebilirsiniz. Böylece gelen ziyaretcinin ekranını sayfaya tam olarak kaplayacaktır. Ancak büyük ekranlarda yatayda bazı boşluklar olacağı için 800 piksel genişliğindeki bir ekranda çalışıyorsanız, yüzde seçeğeğini kullanın.
Genellikle 800 pixel kullanıldıgından sayfayı oluştururken sayfanın genişliğini 800piksel olarak belirlemeniz bu tür sorunları ortadan kaldıracaktır.
Bir tabloyu oluşturduktan hemen sonra yükseklik değerini girin. Ardından her hücre için genişlik ve yükseklik değerlerini, yapacağınız ayarlamaya göre girmeyi unutmayın. Bu iki detay unutulduğu için, browser arayüzünde, hücrelere yerleştirilen elemanlar, dağılmış olarak görünmektedir. Tablo kullanımında bir diğer önemli husus, cell pading ve cell spacing değerlerinin 0 (sıfır) yapılmasıdır. Aksi takdirde, hücreler arasında beyaz boşluklar görünmektedir.
Width : Tablonuzun genişliği. Yanında pixels seçili bu pixel genişliğine göre genişlik ayarını yapmamız lazım yani 800*600 ekran çözünürlüğünde 750 seçmek mantıklı, percent seçerseniz, buda sayfanızın boyutunu % de ile belirlersiniz %100 yaparsanız 1024*768 çözünürlüktede tabm ekran açılır 800*600 ekran çözünürlüğündede aynı açılır.
-----------
Cell padding : Tablo içindeki alan boyutu.
Cell Spacing : Tablo alanları arasındaki boşluk boyutu.
------------
Diğer yöntem ise:
Margine ayarları: Sayfamızı döşerken sağda, solda, üstte, aşşağıda boşluklar kalmamasını istemiyorsak aşağıdaki şekildeki gibi margin ayarlarını 0 yapmalıyız. Boyutları isteğinize göre değiştirirsiniz.
Bir diğer yol ise sayfanın index' inin 100*100 yapılmasıdır.
Kolay gelsin.