Neler yeni

t-shirt baski icin yardim

whiteday7

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

T-shirt uzerine baski yapip satmak istiyoruz ve bu iste profosyonel olmadigimiz icin sizden biraz bilgi almak istedik eger yardimci olursaniz seviniriz. Kaliteli baski yapabilmemiz icin hangi makineleri onerirsiniz? Arastirdigimiz kadariyla piyasada combo makineler var (t-shirt, kupa, sapka, vs. hepsini birarada basan makineler). Bu makinelerden almak bizim icin avantaj saglamaz mi cunku sadece t-shirt ile kalmayi planlamiyoruz. Fakat bu makineler sorun cikarmaya cok yatkin gibi gozukuyorlar ayri ayri mi alsak bilemiyoruz. Pres makinesi, yazici, murekkepler ve transfer kagidi bizim icin t-shirt baskisina yeterli olarak gozukuyor ama plotter ve flex-flock da gerekli mi bilmiyoruz. Bu sistemde bize bir t-shirt un maliyeti ortalama ne kadar olur? Makineleri alirken oncelikli dikkat etmemiz gereken ozellikleri neler? Isiya dayanikli bantlar baskinin kaymamasi icin galiba ve bunlarin da kalitesi onemli mi? Kaliteli bir baski elde etmek icin baska nelere dikkat etmemiz gerek?

Benzer konular

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
siz çok kapsamlı düşünmüşsünüz bu kadar işle uğraşmanız bile büyük bir mesele yol varken bulaşmamanızı tavsiye edebilirim :)

whiteday7

🌱Yeni Üye🌱
Biraz umut kirici bir cevap vermissiniz, yapici ve yardimci olursaniz daha cok sevinirim.

designbydou

🌱Yeni Üye🌱
Benim Bildiğim 2-3 yontem var..
1cisi Presbaskı Saddece Bi kesiciniz Olması ve Birde Presinizin Olması Yeterli..
2.similasyon baskı A4 veya a3 seklınde cıktı alıp Preste baskı yapabılıyorsun..
3. +128 makinalar Storperde Kumaşına çok gusel Baskı ve desen yapabılıyorsun...

whiteday7

🌱Yeni Üye🌱
tesekkurler designbydou,
peki dijital emprime baski konusunda herhangi bir bilgin var mi? bildigimiz kadariyla su bazl pigment boya kullanarak kumas veya renk farketmeden direk olarak baski imkani var fakat makinelerin fiyatlari cok yuksek ve bazilarinda boyadan dolayi kafa tikanikligi gibi sorunlar olusabiliyormus ve siyah uzerine baskilarda beyaz tam cikmiyormus. oneribileceginiz makine veya yontem varsa seviniriz.

saylon1

🌱Yeni Üye🌱
tshirt üzerine baskı yapacaksan tshirt yüzde yüz pamuklu olmaz,içerisinde mutlaka polyester olması lazım(viskon olabilir)mesela modal cinsi kumaş...mürekkebin burada çok önemli mutlaka iyi bir mürekkep kullan.para durumunu bilmiyorum ama imkanların kısıtlı ise epsonun çok ucuz printerları var alabilirsin.eğer ben üşenmem yaparım dersen besleme kiti gibi aksesuarları almana gerek yok.kendin şırıngayla doldurabilirsin.boyayı sublimasyon boyası almayı unutma ..uzun lafın kısası biraz becerikli isen 70 tl printer,120 tl boya,a4 100 adet kağıt 20 tl,ikinci el baskı makinası 650 tl civarı,en fazla 1000 tl ye hepsini halledersin.tabii buna tshirt masrafı dahil değil kendin yaparsan parça kumaş kulanırsan 1,1.5 imal edersin..dışarıdan alırsan 3.5 lira civarı.toplu alırsan ben 2 tl ye hiç sorun çıkartmıyacak düz tshirt bulabileceğin adresler veririm.ne istersen sorabilirsin kumaştan grafiğe kadar hayel dünyana kalmış iyi çalışmalar

designbydou

🌱Yeni Üye🌱
saylon1 Yeterince Net Anlatmış bence Ama Şunu Soylim Myjet +128 Kulanıyoruz işyerinde bir Perdeci Firmasına Stor perdelerine baskı yapıyoruz.. Ama Maliyeti ne kadar Kumaşın onu bilemiyorum.İstanbul Gibi Buyuk yerlerle irtibaya geçersen Sana 10 tısortte baskı yapıp + kargoyla beraber 15 m gelebılır

taylantan54

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bizde t shirt e baskı yapıp satmak istiyoruz... sitede bazı şeyler okudum... benim sormak istedigim sadece t shirt baskısı yapmak için nasıl bir sistem almalıyım... yani hem bana başlangıç maliyeti olarak hem t shirt maliyeti olarak ve kalite olarak benim şartlarım dahilinde olmasını istiyorum... bunun için sanırım dgital baskı makineleri hem maliyet olarak hemde başlangıç olarak bana agır gelir... sublimasyon baskı mı yapmalıyım sizce... yoksa başka tavsiyeleriniz olurmu... benim yapmak istedigim baskı türleri yaklaşık a4 büyüklügünde olacak yani çok büyük baskılar olmayacak... 2 liradan düz renk tshirt alabilecegim yer buldum yaklaşık 145 gr mış t shirtler 30/1 suprem kumaş... bu fiyat iyimi daha ucuza bulabilirmiyim... yardımcı olursnız çok sevinirim... aslında aklımda dijital baskı makinesi var çünkü direkt olarak t shirte baskı yaptıgı için ama gördügüm kadarıyla baya maliyetli yani 4000-5000 liraya çözebilecegim birşey degil sanırım... o yuzden daha ucuz bi yöntemle başlamam iyi mi olur... tabi kalite konusundada bi fikrim yok hangi baskı daha uzun ömürlü daha kaliteli... şimdiden yardımlarınız çin teşekkur ederim...

saylon1

🌱Yeni Üye🌱
tshirt daha ucuza imal etmek istiyorsan kendin yaptırmalısın almamalısın.24/1 süprem yazlık için daha uygundur.modal kullanırsan kiloda fark eder daha hafiftir,bayan tshirtlerinde özellikle kullan,daha dökümlü,daha yumuşak ve ütü derdi olmayan bir kumaştır,kiloda 6 tshirt çıkar(bayan)parça bulursan 2.5 tl civarı.50 kuruşada diktirirsin o kadar.(sen sadece kesimini yap)fiyat karşına çıkar.dahada ucuz almak istersen git bursaya,denizliye top başları olur,parça kumaşlar olur ordan daha ucuza temin edersin.sonuçta bulunduğun bölgedeki regülecicilere kumaş burdan gitmekte.sublimasyon sistemi senin için yeterli olur.biraz phoshop kullanabiliyorsan a4 yazıcı ile büyük çıktılar yaparsın a3 gibi.resmi parçalar halinde alıp yanmaz bant ile birleştirip basabilirsin.çok komplike aletlere gerek yok..tabii büyük bir işletme değilsen.kafanda varsa bir soru işareti cevaplamaktan memnun olurum iyi çalışmalar.

taylantan54

🌱Yeni Üye🌱
tshirt daha ucuza imal etmek istiyorsan kendin yaptırmalısın almamalısın.24/1 süprem yazlık için daha uygundur.modal kullanırsan kiloda fark eder daha hafiftir,bayan tshirtlerinde özellikle kullan,daha dökümlü,daha yumuşak ve ütü derdi olmayan bir kumaştır,kiloda 6 tshirt çıkar(bayan)parça bulursan 2.5 tl civarı.50 kuruşada diktirirsin o kadar.(sen sadece kesimini yap)fiyat karşına çıkar.dahada ucuz almak istersen git bursaya,denizliye top başları olur,parça kumaşlar olur ordan daha ucuza temin edersin.sonuçta bulunduğun bölgedeki regülecicilere kumaş burdan gitmekte.sublimasyon sistemi senin için yeterli olur.biraz phoshop kullanabiliyorsan a4 yazıcı ile büyük çıktılar yaparsın a3 gibi.resmi parçalar halinde alıp yanmaz bant ile birleştirip basabilirsin.çok komplike aletlere gerek yok..tabii büyük bir işletme değilsen.kafanda varsa bir soru işareti cevaplamaktan memnun olurum iyi çalışmalar.

ilgilendigin için teşekkur ederim... aslında kafama takılan bazı noktaar var eger bilgin dahilindeyse cevap verirsen sevinirim... mesela atıyorum 1 baskı çeşidinden 10 adet t shirt yapacagım 10 t shirttede baskı yapılacak bölgeyi göz kararı mı tutturmam gerekiyor yani 10 adet t shirtte de baskılar biraz sagda biraz solda mı olacak yoksa bunun bir yöntemi varmı... hepsi makineden çıkmış gibi aynı olurmu?... t shirt yaptırma meselesi içinde şöyle bir sorum olacak senin dedigin gibi parça kumaşlarla bu işi yapan yerler varmı yani bana t shirti bitmiş halde verebilecek çünkü daha yeni yeni bu işlere başlıyorum kumaşı kendim bulmam kesim yaptırmam diktirmem falan acemi oldugum için hemm çok zaman kaybı olur hemde kazıklanma riskm çok olur gibi düşünüyorum bu şekilde t shirt üreten yerler biliyosan bana yardımcı olurmusun? dedigim gibi tanesi 2 lradan 30/1 süprem kumaştan erkek t shirtü buldum senin dedigin gibi 24/1 parça kumaştan hazır olarak daha ucuza yaptırabilecegim yerler varsa benim açımdan çok iyi olur...

taylantan54

🌱Yeni Üye🌱
sormak stedigim birşey daha var sublimasyon sistemlerde yazıcıların rolü nedir? 4 renk olanlarını gördüm 5 renk 6 renk 8 renk olan yazıcı besleme sistemleri var... benim merak ettigim şu bu yazıcılar arasındaki fark renk seçeneklerimi mesela ben5 renk bir besleme ünitesiyle yeşil rengi elde edebiliyormuyum yada 5 renk besleme üniteli makinayla 8 renk besleme ğniteli makna arasında elde edemeyecegim renkler varmı? varsa hangileri?... bu renk konusu kafamı karıştırdı benim t shirte basmak istedigim logolarda 5 6 renk mevcut nasıl bir yazıcı besleme ünitesi almam gerekir lütfen yardımcı olun...

ayrıca djital baskı makinelerinin küçük olanları varmı yani sadece t shirte baskı yapmak için 50 cm lik olanları falan ... ufak sormamın sebebi fiyatları daha ucuz olur diye düşündüm.... yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkurler...

saylon1

🌱Yeni Üye🌱
baskıda biraz becerikliysen kaydırmazsın.tshirt üstüne koyduğun tablada sabit kalır kaymaz,bir sorun çıkmaz.kullancağın yazıcı nasıl bir iş yapacağınla orantılı.8 renk bir yazıcı tabii ki daha iyi performans verecektir.ayrıca şunuda unutma ekranda gördüğün renkler ile bastığın renkler farklı olabilir.renk ayarlarını iyi yapman lazım.fakat bir kere tutturdunmu sorun çıkmaz.ayrıca hep aynı monitör ile çalış.digital makinaya gelince tek tshirt üstüne baskı yapan makina tabii ki var ama 20000 dolar civarı.ben alırım basarım diyorsan sorun yok.texjet,tjet vb..nette arat bulursun.bana tshirt satacağın alanı belirtirsen(pazarda,mağazada,
kermeslerde,bay,bayan,çocuk vb...)sana belirli bir maliyet çıkarabilirim...unutmaki ne kadar çok alırsan fiyat o kadar düşer.ama en kötü ihtimalde fiyat 2-2.5 lirayı geçmez....bende tshirt baskı işi yapıyorum 15 sene oldu aşağı yukarı ilk cetapta birşeyler öğrenene kadar çok paralar kaçırdım..seninde mağdur olmanı istemem:)mürekkep çok önemli kesinlikle çin malı kullanma (sublimasyon için alacaksın unutma,yoksa baskın plastik gibi olur)4-5 renkli bir yazıcı işini görür epson olsun mümkünse.baskı makinası kesinlikle çin malı olmasın(ısı ayarı ve sağlamlığı beş para etmez)ikinci el al aynı parayı ver ama çin malı alma(türk malı makinalar çok iyi)ayrıca baskı yapmadan önce haber ver bazı püf noktaları var sana söyliyeyim....

karataluzun

🌱Yeni Üye🌱
tşört

sana kolay gelsin,benimde aynı sorunum var ben baskı yapılmış olarak tşört almak istiyorum ben sipariş alıp yaptıracağım, yıllardır kazıkcı adamlara iş yaptırdım iki yakam bi araya gelmedi.Tel verirseniz ben imalatcıyla irtibata gecerim şimdiden sağolun..

saylon1

🌱Yeni Üye🌱
selam bana mail adresini atarsan her türlü yardımcı olurum.. xxxxxxxxxxxxxx iyi çalışmalar...

Moderatör tarafında düzenlendi:

kurdela

🌱Yeni Üye🌱
selam.ben de yani biz de firma olarak baskılı tişört işi ile uğraşıyoruz.10 tablalı altaylar marka ahtapot baskı makinası var.su bazlı serigrafi ve plastik .cmyk ve transfer basabiliyoruz.film çalışmalarını ben hazırlıyorum.tişörtleri anlaşmalı çalıştığımız konfeksiyoncumuz var.ordan hallediyoruz.

taylantan54

🌱Yeni Üye🌱
saylon.... sana bi mail attım djital baskı maknalarıyla lgili yardımını bekliyorum

transferbaskı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sublimasyon Baskı ile sadece hediyelik eşyalar ve kişiye özel ürünler yapabilirsiniz....Eğer ki profesyonel bir t-shirt baskı sistemi kuracaksanız bunun size başlangıç maliyeti 20.000 Euro gibi bir rakamdan başlar....Ancak t-shirt üzerine ne tür baskı düşünürseniz düşünün bu öyle sanıldığı gibi kolay bir iş değildir....

Prof.DIJITAL

🌱Yeni Üye🌱
T-shırt baskıda dıjıtal teknoloji

Arkadaşlar en iyisi hem t-shırt, pantalon, havlu, deri gibi tekstil ürünlerine hem de metal, tahta ve seramik gibi sert ürünlere baskı yapmak üzere üretilmiş bir makinayla yola çıkmanızdır. Ben size bu amaça uygun avrupa ürünü ve teknik servisi ve tecrübeli ekibe sahip olan "powerjet 1 " makinayı tavsiye ediyorum.

Su bazlı boyalarla mükemmel baskı yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilir ve türkiye mümessili firmayla görüşebilirsiniz.

Makina ve boya fiyatları çok uygun ve işi çok iyi biliyorlar.

jandemir

🌱Yeni Üye🌱
kendinyap :)

t-shirt baski makinasi gibi epsondan bozma makinalarin goruntuleri var bunlarla ilgilenen varsa bana yardim edebilirlerse sevinirim direk t-shirt uzerine baski yani epson 4880c t-shirt baski bunun yani sira tahtaya cakmaga kaleme baskiyapmak mumkun yani duz olan herseye :) bende kendim bir makina icin kollari sivadim yardimlarinizi bekliyorum eger basarirsam bunu burda anlaticam foto lariyla beraber:)

h.m.y

🌱Yeni Üye🌱
saylon1'e

Saylon1 Antep'tesin sanırım.Benim yüklü miktarlarda baskı işlerim olacak sana yakın bölgelerde ama teknik desteğe ve üreticiye ihtiyacım var.Ulaşmak için siteye üye oldum ancak sana mesaj atamıyorum hulusimuratyildirimyahoocom a ulaşırsan sevinirim.arkadaşlara verdiğin bilgiler benide aydınlattı,sağol.