herkese merhaba,ben ilk defa böyle bir yarışmaya katıldım,resim öğretmeniyim yan dalım grafik.öncelikle 'lise öğrencileri' tabirini yanlış buluyorum,yaratıcılığın yaşı yoktur.katılan öğrenciler varsa tebrik ederim,belki seçilenlerden birisi lise öğrencisidir.neyse gelelim bu organizasyonun yanlışlığına..
Tarsus gerçekten tarihi ve kültürü zengin bir ilimiz. henüz bu yarışmaya katılan eserleri göremesem de,çevremize baktığımızda şirket logolarına benzeyen,şehrin hiç bir değerini yansıtmayan illerin logolarını gördüm.iki harfi döndürmeyle ve renklendirmeyle şehir logosu olmayacağını düşünüyorum.ben Ankara Büyükşehir Belediyesi,Gölbaşı ve Sincan Belediyelerine çalışmalar yaptım ve yaptığım çalışmalar beğenildi.Tarsus belediyesine gönderdiğim çalışmama da çok güveniyordum.sanmıyorum ki Tarsus Belediyesi 15000 lira ödülü veremeyecek durumda değildir.ayrıca o ödülü hakedecek hiç kimse yok muydu merak ediyorum.amatör eserleri de geliştirecek yönde yönlendireceklerini söylediler.beğenilsin beğenilmesin 1040 eseri topladılar,değerlendirildi mi,halk oylamasına sunuldu mu bilmiyoruz.üstüne üstlük seçici kurulda bir tane bile grafiker yok.eğer biraz cesaretleri ve saygıları varsa,eserleri yayınlasınlar.Gerçi ne istediklerini,nasıl bir çalışma istediklerini kendileri bile bilmiyor.Boşu boşuna insanları ümitlendirdiler,kendi zamanlarını harcadılar.O jüri sohbet için mi oturdu.umarız hile yoktur,2012 yılında kendi çalışmamın benzerini görürsem çok üzülürüm,çünkü o 1040 tane eserin herbirinden fikir alıp, para vermemek için yaptılar...