Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

TARSUS Logo Tasarım Yarışması

dewil-hits

🌱Yeni Üye🌱
komedi bunlar ya bu kadar da olmaz heryerden buranın Türkiye olduğu belli
yazık milletin ödediği onca kargo paralarına 1040 kişiden bahsediyo 4 kişiye mansiyonmuş 1. yokmuş komedi tek kelkimeyle komedi

irem15

🌱Yeni Üye🌱
nasıl bir sistemdir bu anlamıyorum. yarışma düzenliyorsun ama 1. seçemiyorsun,ozaman düzeleme.1040 tane işten hiçbirimi güzel olamaz?yapmayın allah aşkına. tarsus belediyesine diyecek başka sözler bulamıyorum.

irem15

🌱Yeni Üye🌱
çoğu yarışmda böyle oluyor,çok can sıkıcı bir durum.

mahoo22

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.kooperatifrehberi.com
evet öyle sayılır bende katıldım böyle beklenmiyordum ama biraz heyecan vardı şanş işte sağlık olsun :)

kndkrk

🌱Yeni Üye🌱
çocukların cebine sıkıştıralım biner lira mansiyon ödülü,yarışma da bi şekilde sonuçlanmış olsun.tutup da 15bin lira verecek halimiz yok.zaten logo dediğin nedir ki?binlerce kişi de uğraşmış falan,çok anlamsızca.

omerh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Emeğe yazık

Nasıl iş anlamak mümkün değil, o kadar tasarımın içinde 1ciliği hak edecek kimsenin olmaması. Jüride tasarımcı birininde bulunmaması zaten ayrı bir durum.. mansiyonları alan tasarımları bile yayınlamıyorlar neden acaba?
Yazık herkesin emeğine yazık vallahi...

Özlem BAYIR

🏆Pro Tasarımcı🏆
Nitelikli dolandırıcılığın bir örneği bu...

aytekin21

🌱Yeni Üye🌱
Yaptığımiz tasarımın ödül almaması bizi elbette üzer ama şartnamede "Jüri 5 tanesini beğenecek, 1. yi halk oylaması belirleyecek" diyor. O zaman jüri 5 tane beğenip, halka sunsalardı. 1040 tasarımın hiçbiri Tarsus'a layık değilse, diyecek başka söz yok.
Tasarımcıların şevkini kırmaktan başka bir işe yaramıyor bu yarışmalar. Şimdi TPAO için hazırlamayı düşünüyordum, kararsız kaldım. Böyle bir moralle, insanda yaratıcılık mı kalr?

burçinplt

🌱Yeni Üye🌱
Tarsus Belediyesi “BİR KENT LOGOSUNU ARIYOR” Logo Yarışması’na gönderilen ve derece alan eserleri gerek görürse sahibine başka hiçbir telif hakkı ödemeksizin materyal, doküman ve benzeri alanlarda kullanma hakkına sahiptir.

ŞİMDİ BEN BU MADDEYİ OKUNYUCA AKLIMA NE GELDİ !!!!!

aslında mansiyon alan logolardan biri 1. diğeri 2. vs... böyle 15 bin tl indiragandi. yarışmanın tekrarlanacak olmayışıda durumu açıklıyor.

zaten şaşkınlığı bırakıp düşününce birincisi olmayan yarışmanın mansiyonu olurmu. mansiyon otomatik birinci demek olur zaten.

kısaca birinciye mansiyon ödülü verildi.

dewil-hits

🌱Yeni Üye🌱
her zaman olduğu gibi üçkağıt arkadaşlar size söylüyorum ilerde tarsus logosu bu 1040 tasarım arasından seçilecek ve kimsenin ruhu duymicak 15 bin foss mansiyonmuş insanları gerizekalı zannediyorlar ayıptır ayıp koskoca belediyesin düştüğün durumlara bak

ozgurhaka

🌱Yeni Üye🌱
Üçkağıt muhabbeti yapmaya gerek yok, adamlar kendilerine logo arıyor ciddi ciddi. Hiçbir logoyu beğenmemiş de olabilirler. İl büyüklüğünde kocaman bir ilçe Tarsus. 15 bin TL bizim için ciddi bir para olabilir ama bu büyüklükte bir belediye için üçkağıt yapılmayacak kadar devede kulak bir para. Benim tasarımlardan biri mansiyon almış ben kızmıyorum niye birinci yok, niye bana vermediniz büyük ödülü diye. 1040 eser içinde kayda değer bir logo bulunamamış olabilir.

Türkiye iyi tasarımcılarla dolu, tasarım geleneği olan bir ülkeymiş ve ülkenin en iyi tasarımcıları işi gücü bırakıp bu yarışmaya odaklanmış gibi davranmayın. Ben 3 aydır Mersin'de yaşadığım için son gün bizzat götürüp logomu teslim ettim ve gördüğüm manzara şuydu: Muhtemelen lisede okuyan çocuğuna logo çizdiren ebeveynler kuyruğa girmiş 15 bin TL'nin verdiği heyecanla zarf teslim ediyorlardı. 1040 eserin büyük bölümü bu tip amatör işler olabilir Mersin'de ve Tarsus'ta bu kadar çok tasarımcı yaşamadığına göre.

aytekin21

🌱Yeni Üye🌱
Sayın özgürhaka,
Öncelikle mansiyon aldığınız için tebrik ederim. Sakıncası yoksa mansiyon alan tasarımınızı yayınlarsanız, buradaki arkadaşlar ve ben, zannediyorum yaptığımız çalışmalarla kıyaslayıp bir değerlendirme yaparız.
Türkiye tasarımcılar ülkesi değil elbette. Zaten 15 bin liralık tasarım istiyor adamlar.
Madem süper bir logo istiyorlar, o zaman dünyanın iyi firmalarıyla çalışsınlar. Elbette tasarım bilgisi ve estetik bakış açısı zayıf (sizin tabirinizle lise öğrencisi) insanların tasarımları da olabilir katılanlar arasında. Ama ben sizin yerinizde olsaydım, şartnamede belirtildiği üzere, halk oylamasına neden gidilmediğini sorardım. Tekrar tebrikler, tasarımınızı görmek dileğiyle

ozgurhaka

🌱Yeni Üye🌱
Sn. aytekin21
Tebriğiniz için teşekkürler. Kendileri yayınlamak isterlerse yayınlasınlar tasarımları, ben onlardan önce davranmak istemem. Şayet yayınlamazlarsa ben 2 tasarımımı da ("bu muymuş yani benimki daha iyiydi" türünden gerekliliği tartışılır sitemler duymaktan pek hoşlanmasam da) sizlerle paylaşırım.

Bu arada "lise öğrencisi" tabirini estetik veya tasarım eğitimi düzeyini işaret etmek için değil gerçek anlamında kullandım. Zira 40 yaşlarında babalar oğlumun tasarımı diye getirmişti zarfları.

Halk jürisine gitmek için kendilerinin Tarsus logosu olacak yeterlilikte görecekleri 5 tasarım bulmayı umuyorlardı sanırım. Anlaşılan bulamamışlar ki halka sormaya da gerek duymadılar. Sorunlarını nasıl çözeceklerine ilişkin bir fikrim yok. Muhtemelen yerel bir ajans ya da tasarımcıya sipariş yoluyla (15 bin TL'ye değil elbette :)) ) yaptırırlar logolarını. 1040 tasarımı incelerken edindikleri "tasarım tecrübesiyle" ne istediklerine dair kafalarında iyi kötü bir fikir oluşmuş olabilir..

Müşterilerimizle sık yaşadığımız bir problem bu tarz yarışmalarda da ortaya çıkıyor sanırım. Kendilerini (firmalarını ya da kentlerini) neyin anlatacağına ilişkin bir fikirlerinin olmaması ve "çok yüksek" (15 bin TL değerinde) beklentileri yüzünden karşılarına ne çıkarsa çıksın mutlu olmakta zorlanıyorlar. Bir çok ülkenin resmi tanıtımlarında kullandığı düzeyde bir logo da karşılarına çıksa beğenmeyebiliyorlar.

İyi kötü bir tasarım kültürü oluşması için sabırla yarışmalara katılıp, yerel yöneticiler ve bürokratlar "tasarım kültürü" edinsinler diye kargo parası ödemeye devam edeceğiz. Bu arada biraz antreman yapmış oluyoruz işte fena mı? :))

Son düzenleme:

sybil

🌱Yeni Üye🌱
sayın özgürhaka,
çalışmanızı mutlaka görmek isterim. onlar yayınlamayacak gibi görünüyor. zaten niyeti olan kişi sonuçlarla birlikte görsellerini de yayınlardı. bu tür yarışmalarda hep olan bi şey bu. sitem için falan değil de, tarsus belediyesi en azından neleri birinci seçmemiş görmek isterim.)

acelya06

🌱Yeni Üye🌱
herkese merhaba,ben ilk defa böyle bir yarışmaya katıldım,resim öğretmeniyim yan dalım grafik.öncelikle 'lise öğrencileri' tabirini yanlış buluyorum,yaratıcılığın yaşı yoktur.katılan öğrenciler varsa tebrik ederim,belki seçilenlerden birisi lise öğrencisidir.neyse gelelim bu organizasyonun yanlışlığına..
Tarsus gerçekten tarihi ve kültürü zengin bir ilimiz. henüz bu yarışmaya katılan eserleri göremesem de,çevremize baktığımızda şirket logolarına benzeyen,şehrin hiç bir değerini yansıtmayan illerin logolarını gördüm.iki harfi döndürmeyle ve renklendirmeyle şehir logosu olmayacağını düşünüyorum.ben Ankara Büyükşehir Belediyesi,Gölbaşı ve Sincan Belediyelerine çalışmalar yaptım ve yaptığım çalışmalar beğenildi.Tarsus belediyesine gönderdiğim çalışmama da çok güveniyordum.sanmıyorum ki Tarsus Belediyesi 15000 lira ödülü veremeyecek durumda değildir.ayrıca o ödülü hakedecek hiç kimse yok muydu merak ediyorum.amatör eserleri de geliştirecek yönde yönlendireceklerini söylediler.beğenilsin beğenilmesin 1040 eseri topladılar,değerlendirildi mi,halk oylamasına sunuldu mu bilmiyoruz.üstüne üstlük seçici kurulda bir tane bile grafiker yok.eğer biraz cesaretleri ve saygıları varsa,eserleri yayınlasınlar.Gerçi ne istediklerini,nasıl bir çalışma istediklerini kendileri bile bilmiyor.Boşu boşuna insanları ümitlendirdiler,kendi zamanlarını harcadılar.O jüri sohbet için mi oturdu.umarız hile yoktur,2012 yılında kendi çalışmamın benzerini görürsem çok üzülürüm,çünkü o 1040 tane eserin herbirinden fikir alıp, para vermemek için yaptılar...

oscarxxx

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba değerli arkadaşlarım. formu baştan sona okudum. ayrıca aramızda bir de mansiyon ödülü alan arkadaş da bulunduğunu gördüm. bu aradaşımı yürekten kutluyor tebrik ediyorum. ama bu arkadaşımı burada tarsus belediyesinin lehine yaptığı konuşmadan ötürü kınıyorum. çünkü mansiyon alan bir vatandaş neden böyle ciddi sayılabilecek miktarda bir ödül ve koskocaman bir ilçe ve bürokratların jüri olarak bulunduğu resmi bir yarışmayı sorgulamıyor. Arkadaşım belki birinci SEN olacaktın?
SORUNLAR
-Böyle ciddi bir yarışmanın sonucu neden gününde açıklanmıyor.
-halk oylaması yapılacağı, yarışmanın hangi gün ve tarihte açıklanacağı resmi sitelerinde ve yarışmacıların imzalamış olduğu şartnamede bulunmaktaydı.
-jüri halka 5 eser sunacak ve halk da oy verecekti. acaba o halk hep birlikte biz birinciyi seçemedik diye oy mu vermediler. mutlaka o oylar 5 esere hakettiği kadar dağılmış olmalıydı.
-eğer ki halk oylaması yapılmadıysa şartname nerde kaldı. kimin oy birliğiyle karar verdiler o bir muamma.
acelya06 hocamızın dediği gibi gerçekten yaratıcılığın yaşı yoktur. sanatsal gelişimini az çok tamamlamış her vatandaş bir şehrin logosunda ne bulunması gerektiği üzerine sanatsal bir hamle yapabilir.
-birinci belli olmadan be adamlar nasıl mansiyon çıkartıyorsunuz çıldırmamak elde değil
yahu bu yarışmayı tekrarlaman gerekiyordu tekrar edilse bile bir daha mansiyon vermeyeceğin anlamına geliyor bu.
BU YARIŞMA TAM BİR SAÇMALIK OLDU.
sayın ozgurhaka bu yarışmanın sonucu belli mansiyon ödülleri sen ve 3 arkadaş daha aldınız ama yarışmanın birincisi tarsus belediyesinin kendisi olmuştur. artık onların kafalarında birşeyler belirmiştir ve tasarım onlar tarafından 1040 tasarım içinden karma birşeylerde çıkabilir kimse da bir yapamayacak bunun için.
ve siteye de kazananların tasarımlarını da vermemek ayr bir mantıksızlık. bitmiş bir yarışmanın tasarımlarını gizli tutuyormuş izlenimini verdiklerini algılayamıyorlar bu adamlar. halk oylaması yapıldımı yapılamadımı bunun için tarsus'a gitmem gerecek galiba. ama bunu da gerçekten yaparım.

ozgurhaka

🌱Yeni Üye🌱
Sn. oscarxxx
Şartnameye tarihler vs. açısından uyulmaması konusunda haklısınız elbette. Şartnameyi ne yazıyor hatırlamıyorum ama birinciliğe değer eser bulmak zorunda değiller muhtemelen. Ayıp olmasın diye de 4 adet mansiyon verelim demişler.

Sn acelya06
'lise öğrencileri' tabirini yanlış bulmak hakkınız tabi. Ama bu tabiri bir gözlemi aktarmak için kullandığımı tekrarlıyorum. Yaratıcılığın elbette yaşı yoktur ama tüm tasarım disiplinlerinde tecrübe önemli bir faktör olduğundan tümden haksız da sayılmam lise öğrencilerinin yoğun katılımının yarışmanın rekabet düzeyini aşağı çekmiş olabileceği tahminimde. Lise düzeyinde harika tasarımlar yapabilen genç "dehaları" tenzih ederim. Tasarımlarınızın "çalınma" ihtimaline karşı yarışmaya gönderdiğiniz logoları burada yayınlamanız isabetli olacaktır tarihe kayıt düşmek açısından. Hile konusuna gelince, belediye dediğimiz şeyin kurumsal bir yapı olduğunu ve bu parayı kimsenin şahsi olarak cebinden ödemeyeceğini hatırlatırım. Hile derken nasıl bir hileyi kasdettiğinizi açıklamanızda fayda var. Torpilli birine yarışma kazandırmak gibi bir hile olmadığı ortada. Başka ne tür ayak oyunları yapılabileceği konusunda ise bir fikrim yok. Yarışmaya bağlanan umutların kırılması insanları daha kötümser yapıyor sanırım. Bu kadar yoğun güvensizlik, ülkemizde yolsuzluğun her alana virüs gibi yayılıp tüm kurumları çürüttüğünü gösteriyor malesef.

omerh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
üstad yayınla ne olacak ki? yarışmada olan olmuş en büyük hataları kendi belirttikleri tarihte sonuçları açıklamamaları. belki bunu yapsalardı bu kadar da insanalar kötümser düşünmeyecekti.

Bu arada da tebriklerimi iletmek isterim. daha da başarılı işlere imza atarsın inşallah