Teşekkürler Aytekin Bey, doğru farketmişsiniz iki yerde perspektif hata var. Tarsus yazısı için hazır font kullandım. Yazı iyi olabilirdi, ama bunları grafik tasarımcı olmamama bağlayabiliriz. Nusret mayın gemisini kullanmamdaki amaç yukarıdaki yazılı anlatımdan anlaşıldığı gibi kentin kimliğinin Nusrat mayın gemisine sahip çıkan anlayışla geleceğe aktarılacağıdır. Dahası yazmadım, ama kentin eskiden önemli bir iç liman olması anlatılıyor bile diyebiliriz. Üzüm konusunda ise haklısınız. Asılında bunları tasarımdan, grafik tasarımdan anlamayan jüri üyelerinin, halkın seçeceğini bildiğim için onlara hitap edecek şekilde yapmaya çalıştım.
https://www.tarsus.bel.tr/tr/admin/Up...siyon_2011.JPG linkte görüldüğü gibi belediye logo değil yazı fontu seçmeye çalışmış. Bir tasarımcı olarak diyebilirim ki sizin çalışmanız linkte gördüğünüz yazılardan çok daha kaliteli ve bir şeyler anlatıyor. Yazıyla ifade ettiğiniz bir anlatım var. Ama linktekiler tam anlamıyala yazı fontu üretmekten öteye gidememişler. Bilindik şahmeran figürünün altına Tarsus yazan eser mansiyon almış. Bu dahiyane esrarengiz fikir hiçbir Tarsuslunun aklına gelmemiş olacak ki böyle bir yarışma açmışlar.
Ayrıca "Tarsus'a sevgiler 1" rumuzlu mansiyon ödülü şartnameye aykırı olduğundan geçersiz. Jüri o kadar hakim ki konuya böyle hukuki sonuçlar doğuracak hatalar yapmışlar. 1040 eserden tasarımlarımıza baktıklarını bile düşünmüyorum.
Mimari yarışmalarla aynı yönetmeliğe tabi bir yarışma düzenleniyor. Yönetmelikteki bütün kurallar ihlal ediliyor. Ne elimize jüri değerlendirme raporu gönderiliyor, ne de eserlerin sergilenmesine yönelik duyuru yapılıyor. Benzer bir durum mimari yarışmalarda olsaydı, yarışma iptal olunur, belediye yarışmacılara tazminat ödemek durumunda kalırdı. Bunu nereden mi biliyorsunuz? derseniz, ben şehir plancısı ve peyzaj mimarıyım (Bilgilerimde heykeltraş yazıyor, diğer seçenekler olmadığı ve heykeltraşlığa ilgi duyduğum için öyle yazıyor
. Şimdiye kadar 3 adet ulusal proje yarışmalarına katıldım, 2 ödülüm var. Grafik tasarımcılardan bu konuda en az mimarlar kadar duyarlı olmalarını beklerim.
Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği
https://www.geocad.com.tr/yasa/yarisma.htm Yarışmanın sonuçlanması ve ilanı
Madde 33 — Değerlendirme çalışmalarının bitiminde orijinal imzalı tutanak ve raporlar jüri başkanı tarafından yarışmayı açan idarenin yetkilisine teslim edilir. İdare, yarışmanın sonucunu en geç onbeş (15) gün içinde 14 üncü maddede belirtilen yayım araçları ile ilan eder.
Jüri değerlendirme toplantılarının tüm tutanaklarıyla, jürinin raporları ve üyelerin bireysel raporları yarışmanın sonuçlandığının idareye bildirilmesini izleyen bir hafta içinde yarışmaya katılan tüm yarışmacılara gönderilir.
Kolokyum
Madde 34 — Her yarışmanın sonuçlanmasından sonra o yarışmayla ilgili sonuçların tartışılacağı bir kolokyum düzenlenir. Kolokyuma katılmaya hiç bir kısıtlama getirilemez.
Kolokyuma tüm jüri üyelerinin (Danışman, asli, yedek) ve raportörlerin katılımı zorunludur. Kolokyum, katılanların oylarıyla seçilecek bir meslek odası üyesince yönetilir. Kolokyumun tarihi ve yeri yarışma şartnamesinde belirtilir.
Kolokyumda sorular sözlü veya yazılı olarak sorulur. Sorular, jürinin bütününe olduğu gibi ayrı ayrı jüri üyelerinin her birine de yöneltilebilir.
Yarışmaya katılan tasarımların sergilenmesi
Madde 35 — Yarışmanın sonuçlarının ilanından sonra en geç otuz (30) gün içinde, Jüri tarafından yarışma dışı bırakılan da dahil, bütün projeler, imzalı jüri raporunun bir kopyası ile birlikte en az bir hafta boyunca sergilenir. Sergi, ücretsiz olarak halka açık yapılır.