Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

TARSUS Logo Tasarım Yarışması

kndkrk

🌱Yeni Üye🌱
Ülke çapında bir yarışma düzenleyip bu kadar başarısız bir şekilde sonlandırmak yakışmıyor belediyemize.Ciddiyetten uzak ve acemi bir tavır sergilediler.

vectorfabric

🌱Yeni Üye🌱
Yıl 2007 fenerbahçe spor klübü kendi adına bir yüzüncü yıl logo yarışması düzenliyor ve birinci olan logo seçiliyor yanlış hatırlamıyorsam ödül 10.000 tldi ödül veriliyor vs. fakat logo beğenilmiyor yine yanlış hatırlamıyorsam Türkiye çapında ünlü bir grafikere yaptırılıyor yüzüncü yıl logosu ve o sonradan yapılan logo kullanılıyor. Tarsus Belediyesinin bu tutumu beni nedense hiç şaşırtmadı ne de olsa Türkiyenin en büyük ilçesi büyük başın derdi büyük olur :) keşke tarsusdaki lise öğrencileri düzenliyor olsalardı bu yarışmayı en azından sonuçları daha net olurdu ya da tarsus fenerbahçeye bağlı olsaydı :). işin şakası 15.000 tlde az bir miktar değil tebrik ediyorum bu başarılı (!) organizasyonu düzenleyenleri. şu durumda tarsus turizm belediyesine yakışan o parayı madem gözden çıkardılar birinciye verilecekti madem jüri :) birinciyi seçemedi tarsusa yakışmayan çalışmalardan dolayı, çeşitli yardım kuruşlarına bağışlayabilirler ya da ilçede bulunan tarihi yapıların restorasyon çalışmalarına harcıyabilirler ya da lise öğrencilerine yardım edebilirler :). benim düşüncem bu haklarında hayırlısı olsun :) böyle yarışmalara katılırken iyi düşünün :) sevgilerle tarsus 1 :D

hmangal

🌱Yeni Üye🌱
Tüm meslektaşlara ve bu işe gönül verenlere merhaba,
iki gündür yarışma nasıl sonuçlandı diye internette taramadığım yer kalmadı. Ben de bu yarışmaya iki logo göndermiştim. Tarihi karıştırdığımdan alelacele yaptığım logoları son dakikada göndermiştim. Kendi islerim için çok ümidim de yoktu çünkü bir çok kişi başvuracak ve elbet benim islerimden çok daha iyi işler olacak diye düsündüm. Bizim işimiz beğeniye hitap ettiğinden görecelidir. Diğer arkadaşların bizim ülkemiz tasarım ülkesi değil fikrine de katılmıyorum. Kendi kendimizi aşağılayıp başkalarını üstün görmek bizde niyeyse erdem olmuş. Başımızı kaldırıp bakarsak her yerde binlerce yıldan bu yana ne kadar tasarım harikaları var görebilirsiniz, bu tabii beni fikrim katılırsınız katılmazsınız ayrı. Diğer meseleye gelince yarışmanın şartnamesini TPAO'nun şartnamesi ile bir karşılaştırın, seçici kurul üyelerinin ünvanlarını bir karşılaştırın zaten yarışma sonucunu tahmin edebilirdiniz. Ama sonuçların menfi ya da müspet bir yerlerde duyurulması lazımdı, ciddiyet bunu gerektirir. Logolar beğenilir veya beğenilmez, bunu açıklamaları lazımdı. Mansiyon alan arkadaşı da ayrıca tebrik ederim.

pheruq

🌱Yeni Üye🌱
daha da katılmam walla bide o kadar yetişsin die 15 lira verdim yazıklar olsun bişi demicem

ozgurhaka

🌱Yeni Üye🌱
sn. hmangal

Ülkemizin bir tasarım ülkesi olmadığı tespitimi aşağılık kompleksiyle ilişkilendirmeniz pek yerinde olmamış. Ne ülkesi olduğumuzu görmek isterseniz kafanızı pencereden çıkarıp etrafınızdaki tabela kirliliğine bakmanız yeterli. Binlerce yıllık tarihimiz muhabbetine girmeye hiç gerek yok çünkü tarihimizdeki kırımalar nedeniyle geçmişimizle bağımız kopalı çok oldu. Yani ülkemizde, eski kıtadaki veya uzakdoğudakine benzer bir tasarım geleneğinin varlığından bahsedemeyiz şu an. Batıda ortaya çıkan tasarım modalarının bir kaç yıl geriden düşük seviyeli taklidi diyebiliriz şu anki hakim tasarım anlayışımıza. Dünya çapında tanınan bir avuç insan da yetmiyor bir gelenek oluşturmaya. Bu insanlardan bazıları TPAO nun yarışma jürisinde de yer alıyorlar.

hmangal

🌱Yeni Üye🌱
Sn. Ozgur,
uluslararası bir çok ajansta görev yaptım, yabancılarla da hayli çalışmışlığım, küçük bir parça yurtdışı deneyimim de bulunuyor 25 sene içerisinde. Bunu kendimi methetmek için değil durumumuzu iyi kavrayabildiğimi anlatabilmek için belirteyim. Cannes'da yabancıları şaşırtıp derece almış arkadaşları da tanıyorum, uluslararası bir çok yayında işleri başarıyla yayınlanmış arkadaşları da tanıyorum. Sayıları çok fazla olmasada inanın var. İstersek yaparız. Kültür birkimle olur yapı taşları gibi. Bütün bir halkın da sanatçı ruhlu ve kültürlü olması tabii olarak beklenemez. Sizin çevrenizde tabela kirliliği sizin yerel yönetimin ilgisizliği bence. Siz yine de aynı fikirde ısrar ederseniz sizin fikrinizdir saygı duyarım. Ama ben hala aynı fikirdeyim. Bu muhabbeti uzatıp diğer arkadaşları da sıkmayalım, burada mevzu başka sanırım, bize kızmasınlar. Bu konuda siz de ben de ansiklopedi bile yazsak sanırım fikirlerimiz değişmez, sadece fikrinize neden katılmadığımı belirtmek istemiştim, saygı sınırlarını aştıysam afedersiniz, siz veya başkaları katılmaz ayrı mesele. Herkese saygılar...

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış :D

artık bu tarz yarışmalara bırak logo göndermeyi; tasarım yapmayı; hatta başlığını görünce okumayı bile düşünmüyorum. Kafam dinç :)

decomix

🌱Yeni Üye🌱
uzun zamandir giremedim siteye, kacirdim yarismayi yoksa 1. ben olurdum :)) kazan arkadaslar yatsin kalkisn bana dua etsin hehehehe....Arkadaslara basarilar diliyorum.

zyprexa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tarsus_Belediyesi-logo-A8864F8DB1-seeklogo.com.gif

1040 logo arasında bunda daha güzeli yok muymuş! :p

grfline

🌱Yeni Üye🌱
mansiyon alanların çalışmalarını ben göremedim, link atabilir misiniz?

ozgurhaka

🌱Yeni Üye🌱
Sn. Ozgur,
uluslararası bir çok ajansta görev yaptım, yabancılarla da hayli çalışmışlığım, küçük bir parça yurtdışı deneyimim de bulunuyor 25 sene içerisinde. Bunu kendimi methetmek için değil durumumuzu iyi kavrayabildiğimi anlatabilmek için belirteyim. Cannes'da yabancıları şaşırtıp derece almış arkadaşları da tanıyorum, uluslararası bir çok yayında işleri başarıyla yayınlanmış arkadaşları da tanıyorum. Sayıları çok fazla olmasada inanın var. İstersek yaparız. Kültür birkimle olur yapı taşları gibi. Bütün bir halkın da sanatçı ruhlu ve kültürlü olması tabii olarak beklenemez. Sizin çevrenizde tabela kirliliği sizin yerel yönetimin ilgisizliği bence. Siz yine de aynı fikirde ısrar ederseniz sizin fikrinizdir saygı duyarım. Ama ben hala aynı fikirdeyim. Bu muhabbeti uzatıp diğer arkadaşları da sıkmayalım, burada mevzu başka sanırım, bize kızmasınlar. Bu konuda siz de ben de ansiklopedi bile yazsak sanırım fikirlerimiz değişmez, sadece fikrinize neden katılmadığımı belirtmek istemiştim, saygı sınırlarını aştıysam afedersiniz, siz veya başkaları katılmaz ayrı mesele. Herkese saygılar...
sn. hmangal

Sizin kişisel deneyimlerinizle açıklanabilecek bir konu değil tasarım kültürü. Tabelalarla ilgili örneğimi uygun bulmadığınıza göre yerel yönetimler zor kullanarak kötü tabelalar yaptırıyor olmalı. Çünkü "ilgisizlik" ileri sürdüğünüz tezi açıklamıyor. Ben kötü tabelalar yapan "tasarımcılar" ve bunlara razı müşteriler var diyorum siz yerel yönetimler izin verdiği için diyorsunuz ki bu söylediğiniz bile tam olarak tasarım kültürünün eksikliğine işaret ediyor. Bu kültürsüzlük mimari anlayışımız da dahil tüm tasarım disiplinlerine hakim. Etrafınızdaki çirkin binalara bakın, ipuçlarını göreceksiniz.

Siz "istersek yaparız" diyorsunuz ben "sistemimiz iyiyi arayan bireyler yetiştirmiyor" diyorum. Yetiştiriyor olsa şu an bu başlıkta "bu belediye niye bu işi doğru düzgün yapmıyor yoksa hile hurda mı var" gibi konuları konuşmuyor olurduk. "Yeni bir logoya ihtiyacımız var" diyebilen yerel yönetimlerin olmasını bile ilerleme kabul ediyorum. açıkcası.

Neyse, bence de konuyu uzatmayalım bu başlık altında. Ama bu konu tasarımla ilgili konuşulması gereken temel konulardan biri olmalı tasarımla ilgili forumlarda. Teori olmadan pratikte de taklitten ötesine geçemeyeceğimiz ortada.

Son düzenleme:

trilogy

🌱Yeni Üye🌱
BİR KENT LOGOSUNU ARIYORMUŞ :)))

Eski logosunda üzüm salkımı olan bir belediye zihniyeti nasıl oluyorda 1040 tane logodan birinci seçemiyor.
1040 adet tasarım içinden mansiyon ödülüne hak bulunuyor da birinci nasıl çıkmıyor şaşılacak şey.
Bu da fiyaskoyla bitti. Sağlık bakanlığı ve Tüsiad gibi...
Diğerleri gibi Tarsus Belediyesine de yazıklar olsun.

O kadar amatörler ki bir de halk oylaması yaptılar.
Size soruyorum. Diyelim ki bir çiftçi logolara oy verecek ve bu kişi domates üreticisi. Logoda bir domates veya sebze falan görse ona oy verecek :)))

Aslında olay da belli. Sadece bu logolardan fikir edinip yeni bir logo yapacaklar. Para da belediyelerinde kalacak.
Şahsi olarak hakkımı helal etmiyorum. Tarsus' tan ve Tarsus Belediyesinden nefret ediyorum.

rzgvn

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bu bir yarışma ve benim bildiğim kadarıyla bir yarışma sonucunda mevcut katılımcılar içerisinden kesinlikle bir birinci bir ikinci ve birde üçüncü seçilmesi gerekmektedir. Bizim istediğimiz böyle bir logo değil denilemez çünkü bu bir yarışmadır. Anlam veremiyorum bu insanlara :D yazık değilmi o kadar insana.

estk

🌱Yeni Üye🌱
saçmalık bu yarışma.heryerinden akıyoo.hala neyi saavunuyolar anlamıyorum. birinci seçemediysen mansiyon nasıl verirsin ! iptal et ozamn yarışmayı...
1040 çalışma ellerinde ,süper bi çalışma çıkartılır ortaya onca fikirle. Saygılarr...

trilogy

🌱Yeni Üye🌱
Yarışma sonuçlandı. Yine aynı final. Jüri 1. liği hak edecek eser bulamamış :)))

Eski logosunda üzüm salkımı olan bir belediye zihniyeti nasıl oluyorda 1040 tane logodan birinci seçemiyor.
1040 adet tasarım içinden mansiyon ödülüne hak bulunuyor da birinci nasıl çıkmıyor şaşılacak şey.
Diğer logo yarışmaları gibi bu da fiyaskoyla bitti... yazıklar olsun.

5 finalist seçtiler. Bu demek oluyor ki bu finalistler içinden bir birinci çıkacak...
O kadar amatörlerki bir de halk oylaması yaptılar. Hadi onu da geçtim halk 5 finalist içinden bir tane birinci seçemedimi...?
Sonuç olarak ta diyolar ki jüri birinciliğe layık eser bulamadı. O zaman halkın kararlarına ne oldu. Hani halk seçecekti...?

Mansiyon ödülü verdikleri logo görsellerini de web sitelerinde yayınlamıyorlar...?
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlara sesleniyorum. Mansiyon ödülü verdikleri logoları yayınlamazlarsa veya bunlardan birini logo olarak kullanırlarsa yasal hak mutlaka aranmalı !!!

Aslında olay da biraz belli zaten. Sadece bu logolardan fikir edinip yeni bir logo da yapabilirler. Para da belediyelerinde kalır.
Şahsi olarak hakkımı helal etmiyorum. Tarsus' tan ve Tarsus Belediyesinden nefret ediyorum.

Onlar bu zihniyetle; üzüm salkımlı logolarını kullanmaya devam etsinler. Bu logo onlara çok yakışıyor...

Bu mesajı paylaşabildiğimiz kadar paylaşalım lütfen. Bu safsata logo yarışmalarına artık bir dur diyelim... Teşekkürler...

Bu maili tarsus belediyesine de gönderdim. Sizlerinde mutlaka birşeyler yazmasını istiyorum arkadaşlar.
Saygılar, Sevgiler...

Son düzenleme:

atcatc

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar..

bende hemen hemen sizlerle aynı şeyleri düşünüyorum konu hakkında...

mansiyon alan arkadaşlarımı kutluyorum ve mesaja yarışmaya göndermis olduğum tasarımı ekliyorum.. eliştirilerinizi paylaşırsanız sevinirim

sevgiler
webz.jpg

Son düzenleme:

veliegri

🌱Yeni Üye🌱
Yarışmada belirgin usulsüzlükler var. Yönetmelik jürinin yarışma şartnamesinin dışına çıkamayacağını söylüyor. Görülüyor ki jüri yarışma şartnamesinde belirlenen sürece uymamıştır. Jürinin ödülleri verme veya vermeme gibi bir yetkisi elbet var. Ancak jüri seçimini yapmış, ama halk oylamasına gitmemiş. Yani şartnameye uymamamıştır. Ayrıca şartnamede 6 adet rakamdan oluşan rumuzlar kullanılması gerektiği belirtilirken, birinci mansiyon "Tarsus'a sevgiler 1" rumuzunu taşımaktadır. Bu ödül tümüyle geçersizdir, hem şartnameye hem de yönetmeliğe uygun değildir. Ayrıca yönetmeliğe göre jüri yarışmaya katılan bütün katılımcılara "jüri değerlendirme raporu" göndermek zorundadır. Elenen eserlerin elenme gerekçelerini bildirmek zorundadır. Ayrıca yarışma sonuçlarının duyurulması ödül töreninin yarışmaya katılan bütün eserlerin sergileneceği bir kolokyumla düzenlenmesi gerekmektedir. Eğer belediye bunları yapmıyorsa ki, şu ana kadar yapmadığı görülüyor. 1040 projeye emek harcayan herkes Belediyeye dava açabilir. Böylece açılan diğer yarışmalarda insanların emekleriyle alay etmemeyi öğrenmiş olurlar.

Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği

Yarışmanın sonuçlanması ve ilanı

Madde 33 — Değerlendirme çalışmalarının bitiminde orijinal imzalı tutanak ve raporlar jüri başkanı tarafından yarışmayı açan idarenin yetkilisine teslim edilir. İdare, yarışmanın sonucunu en geç onbeş (15) gün içinde 14 üncü maddede belirtilen yayım araçları ile ilan eder.

Jüri değerlendirme toplantılarının tüm tutanaklarıyla, jürinin raporları ve üyelerin bireysel raporları yarışmanın sonuçlandığının idareye bildirilmesini izleyen bir hafta içinde yarışmaya katılan tüm yarışmacılara gönderilir.

Kolokyum

Madde 34 — Her yarışmanın sonuçlanmasından sonra o yarışmayla ilgili sonuçların tartışılacağı bir kolokyum düzenlenir. Kolokyuma katılmaya hiç bir kısıtlama getirilemez.

Kolokyuma tüm jüri üyelerinin (Danışman, asli, yedek) ve raportörlerin katılımı zorunludur. Kolokyum, katılanların oylarıyla seçilecek bir meslek odası üyesince yönetilir. Kolokyumun tarihi ve yeri yarışma şartnamesinde belirtilir.

Kolokyumda sorular sözlü veya yazılı olarak sorulur. Sorular, jürinin bütününe olduğu gibi ayrı ayrı jüri üyelerinin her birine de yöneltilebilir.

Yarışmaya katılan tasarımların sergilenmesi

Madde 35 — Yarışmanın sonuçlarının ilanından sonra en geç otuz (30) gün içinde, Jüri tarafından yarışma dışı bırakılan da dahil, bütün projeler, imzalı jüri raporunun bir kopyası ile birlikte en az bir hafta boyunca sergilenir. Sergi, ücretsiz olarak halka açık yapılır.

https://www.geocad.com.tr/yasa/yarisma.htm

aytekin21

🌱Yeni Üye🌱
jpeg resim yüklenmiyor herhalde

Son düzenleme:

aytekin21

🌱Yeni Üye🌱
logo1v.gif

Bu da benim Tarsus çalışmalarımdan birisi. Eleştirilerinize...