Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
eline saglık faydalı olcagından eminim

nuwe

🌱Yeni Üye🌱
tespitler gerçekten çok doğru.
demek aynı sorunlar global olarak yaşanıyor :)
derleyen arakadaşların ve sunuma yardımcı olanların emeğine sağlık.
dikkat etmeye çalışacağım ;)

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
1- Bunu bizim için ucuza yada ücretsiz yap, bir dahakinde telafi edelim!
8- Senden önceki şu kadara yapmıştı…
9- Bizim bütçemiz bu kadar diyen firmalar
bunlar ile çok karşılaşıyorum.. ve kıl kapmaya başladım..

sdtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel yazı. yazan amcam güzel yazmış.

ama gel gelelim herkes aynı şeyden şikayetçi. niye herkes şikayet ediyo? niye kimse gerçekleri söylemiyo? sözüm çakma tasarımcılara üstüne alınan alınsın.

sen değil misin

* 3 kuruşluk işini 5 kuruşa kakalamaya çalışıpta daha sonra x firma senden daha ucuz fiyat verdi deyince 2 kuruşa yapıyım o zaman diyen
* piyasa hakkında hiç bişey bilmeyen ama herşeyi ben biliyom diğerleri fasa fiso diyen
* bilgisayarında 10000 lerce hazır logo, 1000 lerce template bulundurup geldikçe müşterinin adına göre değiştirip kendinle övünen
* telefonla arayıp muhabbetin arasında dpi ne, cmyk ne, bıçak payı ne diye bir sürü soru soran
* meslekle uzaktan yakından alakası olmayıp sırf getirisi güzel diye ajans kuran ondan sonra hem kendini hem milleti rezil eden
* olur olur bu iş böyle gider diyen
* üç beş tane terim öğrenip alakalı alakasız yerde bunlardan bahsedip kendine güldüren
*
*
*
*
*
vs . vs uzar gider. :swear:

bırakın kimin kaliteli kimin kalitesiz olduğuna müşteri karar versin.
sen kaliteli iş yapıyorum diyorsun ama karşılığını alamamaktan şikayetçiysen ya senin kalitende bi sorun vardır ya da müşterinin kalitesinde. kendinden eminsen yapmıyorum kardeşim git daha iyi bi yere yaptır der kurtulursun. iş seçmek gibi bir lüksün olduğunu kabulleniyorsan sorun yok demektir.
ama olay ya tam tersiyse! müşteri sana değilde sen müşteriye gidip işi almak için şaklabanlıklar, indirimler, hediye kartvizitler vs. vs. diye uğraşıyorsan oturup düşünmen lazım.
neyse uzatmayım daha fazla :smile: sonuç olarak emeğinin karşılığını almadığını düşünüyosan yapmayacaksın arkadaş.

crazyyoung

🌱Yeni Üye🌱
güzel yazı. yazan amcam güzel yazmış.

ama gel gelelim herkes aynı şeyden şikayetçi. niye herkes şikayet ediyo? niye kimse gerçekleri söylemiyo? sözüm çakma tasarımcılara üstüne alınan alınsın.

sen değil misin

* 3 kuruşluk işini 5 kuruşa kakalamaya çalışıpta daha sonra x firma senden daha ucuz fiyat verdi deyince 2 kuruşa yapıyım o zaman diyen
* piyasa hakkında hiç bişey bilmeyen ama herşeyi ben biliyom diğerleri fasa fiso diyen
* bilgisayarında 10000 lerce hazır logo, 1000 lerce template bulundurup geldikçe müşterinin adına göre değiştirip kendinle övünen
* telefonla arayıp muhabbetin arasında dpi ne, cmyk ne, bıçak payı ne diye bir sürü soru soran
* meslekle uzaktan yakından alakası olmayıp sırf getirisi güzel diye ajans kuran ondan sonra hem kendini hem milleti rezil eden
* olur olur bu iş böyle gider diyen
* üç beş tane terim öğrenip alakalı alakasız yerde bunlardan bahsedip kendine güldüren
*
*
*
*
*
vs . vs uzar gider. :swear:

bırakın kimin kaliteli kimin kalitesiz olduğuna müşteri karar versin.
sen kaliteli iş yapıyorum diyorsun ama karşılığını alamamaktan şikayetçiysen ya senin kalitende bi sorun vardır ya da müşterinin kalitesinde. kendinden eminsen yapmıyorum kardeşim git daha iyi bi yere yaptır der kurtulursun. iş seçmek gibi bir lüksün olduğunu kabulleniyorsan sorun yok demektir.
ama olay ya tam tersiyse! müşteri sana değilde sen müşteriye gidip işi almak için şaklabanlıklar, indirimler, hediye kartvizitler vs. vs. diye uğraşıyorsan oturup düşünmen lazım.
neyse uzatmayım daha fazla :smile: sonuç olarak emeğinin karşılığını almadığını düşünüyosan yapmayacaksın arkadaş.

Bu yazıda ilk yazı kadar kaliteli olmuş.. Teşekkürler sdtr

ogretmis

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ogretmis.com
Paylaşım için teşekkürler. Eline sağlık.

Moderatör tarafında düzenlendi:

golcu_zade

🌱Yeni Üye🌱
Eline Sağlık Gerçekten bunlarla karşılaşıyoruz güzel olmuş...

kxxn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazı hakkında

Çok harika ve doğru şeyler yazıyorsunda gel gelelim bunları uyduladığımız zaman aç kalma şansımız çok yüksek ama böyle düşünen meslektaşların olması çok iyi

ruzgarx

🌱Yeni Üye🌱
Madde 11. Birileri size gelip tabela yaptırıcam, kartvizit tasarımımı yap der. Bizim şu kartı yaparken elinin artığı bi kaçta logo çalışsan...

Kanmayın arkadaşlar, şu an piyasada 13 ytl ye kartvizit yapılıyor. Logo tasarımı 500 ytlden başlıyor. Adam size hem logosunu hem kartvizitini 13 e yaptırmaya çalışıyor.

Bu işin sırrı nedir ?? Yani fiyat olarak..... Örneğin banner ücreti ? logo ücreti ? kartvizit ücreti ? Bunların üç aşağı beş yukarı listesi var mı ??

Böyle bir liste oluşturulabilinse en azında herkes aynı fiyat aralığında dolaşır, böylece piyasada az çok yaptıracağı işin bedeli hakkında bir fikir edinebilir.

__cRiMiNaL__

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.herimarket.com
gerçekten dikkate alınması gereken şeyler ben bir yılı aşkın bir süredir bu sektördeyim piyasayı alt üst eden fiyatlar veriliyor kalite düşüyor müşteri daha kaliteli bi çalışmaya haliyle fazla para vermekten çekiniyor ben küçük bir şehirdeyim ama çok fazla grafiker olan bi şehirdeyim daha doğrusu ufacık bi figür çizerek grafiker olan çok insan var kıymetimiz bilinmiyor günlerce emek harca bir gelsin 3 kuruş aşağı ama daha kalitesiz iş yapsın elinden alsın işi çok dertliyim bu konuda dökülsem daha neler cıkar neyse başınız ağrıtmayım uyarılar .çok güzel bence hepimizin dikkate alması lazım uygulaması lazım sektörümüzü ellere oyuncak etmeyelim

volki66

🌱Yeni Üye🌱
süper. çok beğendim, yerel bazda değerlendirir isek bu konuyu aynı olayları her müşterimizde yaşıyoruz ve sıkıntı çekiyoruz. grafik konusunda müşteri haklı değildir:)

Sweetce

🌟Usta Tasarımcı🌟
iyi güzel hoşta bu maddeler hep başımıza geliyor istemesekte ve normal karşılanıyor.. müşteriyi iyi seçmek lazım ;) ama ya çalışansan:S işte ozaman müşteriyi seçmek senin elinde olmuyor ve sorunlar hep seni buluyor :S paylaşım için teşekürler..

gülnihal

🌱Yeni Üye🌱
tşk ederiz bizi aydınlattığınız için gerçekten ufak ama önemli ayrıntılar.

pehlivan

🌱Yeni Üye🌱
daha ilk işimde bu maddelerden 4 ile karşılaştım ve hepsine boyun eğdim... kötü tecrübe oldu.
kendimi kullanılmış gibi hissediyorum şuan..

merve.merve

🌱Yeni Üye🌱
hımmmm.güzelmiş valla ii oldu okuduğumm çok işime yarıcakk

uwe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yaklasık 1,5 seneden Beri web tasarımı ile ugrasmaktayım. İlk iki web sitesini masrafları karsılıgında bedavaya yaptım..Ama bunlar benim arkadasımdı ve referans gerekliyli. Su an
belirli bir kurallarım var herkese her fiyata tasarım yapmıyorum. Ama iki photoshop bilen hazır siteleri editleyip bunları 25-50 ytl ye tasarımcıyım diyip pazarlayan arkadaslarımızda var. Sanırım kendi piyasamızı yine kendimiz bozuyoruz. Sonuc olarak önce cuvaldızı kendimize batırmamız gerekiyor...

qo_kHan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler, bende geleceğin tasarımcısı olarak bunları dikkate alırım artık ;)