güzel yazı. yazan amcam güzel yazmış.
ama gel gelelim herkes aynı şeyden şikayetçi. niye herkes şikayet ediyo? niye kimse gerçekleri söylemiyo? sözüm çakma tasarımcılara üstüne alınan alınsın.
sen değil misin
* 3 kuruşluk işini 5 kuruşa kakalamaya çalışıpta daha sonra x firma senden daha ucuz fiyat verdi deyince 2 kuruşa yapıyım o zaman diyen
* piyasa hakkında hiç bişey bilmeyen ama herşeyi ben biliyom diğerleri fasa fiso diyen
* bilgisayarında 10000 lerce hazır logo, 1000 lerce template bulundurup geldikçe müşterinin adına göre değiştirip kendinle övünen
* telefonla arayıp muhabbetin arasında dpi ne, cmyk ne, bıçak payı ne diye bir sürü soru soran
* meslekle uzaktan yakından alakası olmayıp sırf getirisi güzel diye ajans kuran ondan sonra hem kendini hem milleti rezil eden
* olur olur bu iş böyle gider diyen
* üç beş tane terim öğrenip alakalı alakasız yerde bunlardan bahsedip kendine güldüren
*
*
*
*
*
vs . vs uzar gider. :swear:
bırakın kimin kaliteli kimin kalitesiz olduğuna müşteri karar versin.
sen kaliteli iş yapıyorum diyorsun ama karşılığını alamamaktan şikayetçiysen ya senin kalitende bi sorun vardır ya da müşterinin kalitesinde. kendinden eminsen yapmıyorum kardeşim git daha iyi bi yere yaptır der kurtulursun. iş seçmek gibi bir lüksün olduğunu kabulleniyorsan sorun yok demektir.
ama olay ya tam tersiyse! müşteri sana değilde sen müşteriye gidip işi almak için şaklabanlıklar, indirimler, hediye kartvizitler vs. vs. diye uğraşıyorsan oturup düşünmen lazım.
neyse uzatmayım daha fazla :smile: sonuç olarak emeğinin karşılığını almadığını düşünüyosan yapmayacaksın arkadaş.