Siz mükemmele yakınsınız, yani bana... Her neyse iyi olan kazanamıyacak jüri elemelerini yapmıştır,şu asamada jüri kendinden harici yerlerede gosterim ve begendirme asamasında olabilir,tabi varsayım koskoca TL simgesi ni sadece jüri nin belirleyebilecegini pek tahmin etmiyorum benim ki varsayım en azından Merkez bankası yetkililerininde gorusu alınacaktır yanlıs mı dusunuyorum...
Şartnameden alıntı:
"4. Değerlendirme Jürisi Üyeleri 4.1. Değerlendirme Jürisi, Prof. Dr. Turalay Kenç, Başkan Yardımcısı
Selahattin Akkaş, Genel Müdür
Hüseyin Zafer, Genel Müdür
Yaman Eren, Mimar
Prof. Dr. İncilay Yurdakul, Akademisyen, T.C. Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümü
Doç. Dr. Çiğdem Demir, Akademisyen, T.C. Gazi Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarım Bölümü
Yrd. Doç. Dr. Dilek Kaya Mutlu, Akademisyen, T.C. Bilkent Üniversitesi, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü
Yedek üye Emin Keskin, Genel Müdür
Yedek üye İlker Bayır, Genel Müdür Yardımcısı
Yedek üye Hava Yıldırım, Genel Müdür Yardımcısı’ndan oluşur.
" Jüri üyeleri arasında görebileceğin gibi yetkili insanlar var zaten... ayrıca şartname de ki şu ifadelerden de : 6.4. Tasarımların TCMB’nin ihtiyacını karşılamaması halinde, TCMB hiçbir tasarıma ödül vermeme hakkını saklı tutar.
6.5. Birincilik ödülü, aynı veya birbirine çok benzer olduğu düşünülen tasarım sahipleri arasında paylaştırılabilir. Bu hususta takdir yetkisi TCMB’ye aittir.
....
8.4.
Birincilik ödülünü kazanan tasarımın TL için simge olarak kullanılıp kullanılmayacağı TCMB’nin takdir ve yetkisindedir. 8.5.
Birincilik ödülüne layık görülen tasarımın TL simgesi olarak kullanılmasına karar verilmesi halinde TCMB, çizim, basım, vb. gibi aşamalarda çalışma sahibinden uygulamada teknik destek isteyebilir.
8.6.
TCMB, birincilik ödülüne layık görülen tasarımın TL simgesi olarak kullanılmasına karar verilmesi halinde, tasarım üzerinde değişiklik isteme/yapma hakkına sahiptir.
..anlaşılabileceği gibi juri yetkisiz kişiler dahi olmuş olsa mesela cumhurbaşkanı başbakan falan bu olmaz dese de sorun değil o birinci seçilir ama kullanılmaz olur biter
saygılar