Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

r.yildirim

🌟Usta Tasarımcı🌟
konuyu açtığımda böyle bir tartışma olacağını bilseydim ben açmazdım :D
şaka bir yana aman allahım diyorum o sabah'ın sitesinde yayınlanan şeyler ne ya?

bazılarının şekil itibari ile yanlışlıkla defterimizi karaladığımız ilkokul günlerini hatırlatan zamazingolar olduğunu görmem beni çok şaşırttı. Sanıyorum ki pagerank artırmak isteyen sabah internette dolanan geyikleri derleyip yalan haber duyurdu. Öyle ki an itibari ile merkez bankasının web sitesinde dahi yayınlanmamış elemeler nasıl oluyor da sabah ta yayınlanıyor.

Ben bizzat kanal d haberde sanki dün olmuş gibi amerikadan düşen bir helikopter haberini gördüğümde ki o videonun yıllardır internette dolandığını hatırladığımda hiçbir haber kaynağının (buna aylık maaşı 50 bin liraya kadar çıkan AA çalışanları da dahil) güvenilir olmadığını öğrendim. fasa fiso yalan haber ile bu çalışmaları gönderen insanların da umutları ile oynadıklarının farkına varmaları temennim ile ...

BU NE ALLAH AŞKINA :D

YA DA BU NE :D

Not: yarışmaya güzel bir çizim yaptım ama vakitsizlik yüzünden öle kala kaldım :D

hakeden KAZANSIN! cebimizdeki parada gururla taşıyacağımız bir simgemiz olsun!
üstad bunlar bana berberdeki sülükleri anımsattı doğrusu.
ayrıca sizin çalışmanızı merak ettim payşırsanız sevinirim.(biraz içimiz açılsın)

dual_head_eagle

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu asparagas simgeleri görünce benimki son derece profesyonel duruyor gözümde. :)

Hem akılda kalıcı hem 4 hamlede çiziliyor hem estetik, hem küçültüp büyültünce deforme olmuyor.

Ama inşallah şu anadolu motifi söylentisi doğru değildir. Bence doğru değildir çünkü hem çizimi kolay hem de anadoluyu çağrıştıracak Türk kültürünü çağrıştıracak birşey yapmak olanaksız.

Artık açıklansın hatta finale kalan 10 çalışma da açıklansın da bakalım nasıl çalışmalarmış.
Birde çalışmamızın ellerine ulaşıp ulaşmadığını, değerlendirmeye girip girmediğini (Kural hatası yüzünden diskalifiye olup olmadığını) öğrenebilsek sonuçlar açıklandıktan sonra. Süper olurdu bu konuda bilgilendirseler..

planthome

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam arkadaşlar,
bir kaç gündür gazetelerde "ilk 10 simge" başlığıyla 14 ayrı ucube görüyoruz.. Çıkıp da koskoca merkez bankası doğrulama/yalanlama yapmıyor.. haber metinlerinde anadolu motifi saçmalığına yer verilmiş, şartnamede katiyen böyle bir şart yok.. Bu haberlerin asparagas olmasını ümit ediyorum, yoksa binlerce kişinin ahıyla bu banka batar :)))

Şaka maka 3 ayrı adayım için zarf, DVD, kargo vs parama acırım.. o kadar..

bana bak "uurbocee" o asparagas haber ve ucube dediğin simgeler arasında benim de simgem var.. simgeme hakaret etme ve etmesen iyi olur..

iyi olsun kötü olsun, sonuçta emek verilmiş işler..
eleştir, sorgula, yargıla ama saygızılık etme..

en azından sallama haberde olsa medyada simgemizi görüyoruz.. kendimizi böyle avutalım hiç olmazsa..

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merak ediyorum gerçekten sizin simgeler oraya nasıl düşmüş acaba, siz başka yerde paylaştıniz mi tasarımlarınızı?
Sanırım haber google görsellerde basit bi araştırmayla hazırlanmış

Son düzenleme:

planthome

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hayır, sadece burada paylaştım..
google görsel aramalarda simgem "grafikerler.net" linkini veriyor..

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence bu yarışmanın şu ana dek en güzel yanı burada oluşan tartışma platformu.

uurbocee

🌱Yeni Üye🌱
Sana baktım sanat yönetmeni "planthome";

UCUBE: Çok acayip, şaşılacak kadar çirkin olan.

Tanımla gireyim de eleştirimin hakaret olmadığına dikket çekeyim. hangi simge senin bilmiyorum ama ucube olanlar seninse hakaret sayabilirsin. teşvik bile vermeyeceğim istikrar sembollü t dışındakilerin hepsi ucube bana göre, sana göre birincidir, tartışılır.

Haberi kim servis etti bilmiyorum ama amacına ulaşmış.
Anasınıfı bebelerinin cin ali çizimleri de vaar, grafikerlerin çalışmaları da...

Neyse açıklanınca göreceğiz bakalım o asparagasta yer verilenlerden kaçı gerçekten ilk 10'da..

Son düzenleme:

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hazerfen isimli admin bana şu mesajı yollamış,

bana bak "uurbucee" o asparagas haber ve ucube dediğin simgeler arasında benim de simgem var.. simgeme hakaret etme ve etmesen iyi olur..

Herkesin içinde yazıyorum cevabımı, özelden değil:
1) Hazerfen çelebi değil sen, dönemin padişahı gelse hak edene hak ettiği şekilde eleştirimi yaparım.
2) UCUBE simgemsiler arasında (istikrar simgeli t hariç o biraz daha teşvik alabilecek nitelikte) senin çalışman varsa gerçekten; sen nasıl bu sitede admin oldun?
3) Sen bu sitede adminsen ben yerimi gözden geçireyim, sen uçma çalışmalarına devam et buralarda...

O Hezarfen dediğin sitenin yöneticilerinden ve size gelen bir mesajı bilgi olarak size gönderir yani mesajı yazan Hezarfen değil bu sayfadaki planthome'dir Hezarfen sadece bilgi amaçlı size yazilan bir mesaj olduğunun bilgisini verir. :D:D

Yani günahsız birine çatıyorsun. :D

DWb04.png

Ütteki resimde gördüğünüz yerde (bu pencere kontrol panelinde mevcut) evet işaretli ise sizin mesajlarından birileri alıntı yaparak size mesaj yazıyorsu Hezarfen size yazılan mesajın bilgisini gönderir.

uurbocee

🌱Yeni Üye🌱
Özür diledim, mesaj olayını kullanmadığım için hedef saptı..

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ucube tartışması geçen sene bitmemişydi yahu

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sana baktım sanat yönetmeni "planthome";

UCUBE: Çok acayip, şaşılacak kadar çirkin olan.

Tanımla gireyim de eleştirimin hakaret olmadığına dikket çekeyim. hangi simge senin bilmiyorum ama ucube olanlar seninse hakaret sayabilirsin. teşvik bile vermeyeceğim istikrar sembollü t dışındakilerin hepsi ucube bana göre, sana göre birincidir, tartışılır.

Haberi kim servis etti bilmiyorum ama amacına ulaşmış.
Anasınıfı bebelerinin cin ali çizimleri de vaar, grafikerlerin çalışmaları da...

Neyse açıklanınca göreceğiz bakalım o asparagasta yer verilenlerden kaçı gerçekten ilk 10'da..

Allah iyiliğini versin :D mesajının ilk haline çok güldüm gerçekten ihtiyacım vardı Allah da Seni güldürsün inşallah ama köyün delisi sağolsun çok iyi anlatmış düzeltmişsin :D
buarada zaten o t harfi, şuan kızdığın arkadaşa aitti yani planthome a :D bence o simge gayet başarılı ama t harfinin küçük oluşu biraz sorun sanki :( diğer para birimlerinin hepsi büyük harf sonuçtu ama bunun dışında gayet başarılı bi de bi iki arkadaşımizin daha simgesi vardı bizim siteden onlarda gayet iyiydi aslında . . 14 tane ucube yok yani orada . . . Sadece google görsel aramalardan bilinçse toplanmışmis bi albüm var dediğim gibi Senin ucube dediğin çoğu eski ytl den kalma, paintle yapılmış olanlaraysa zaten birşey demiyorum :D

r.yildirim

🌟Usta Tasarımcı🌟
bunlarda benim tasarımlarımdı.yarın sabah gazetesinde görebilirsiniz.:rofl:

not:2.çalışmayı tişörtümden esinlenerek hazırladım.:rofl::rofl::rofl:

dual_head_eagle

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Konya'dan baya bir katılım olmuş sanırım.
Yarışma birincisi Konya'dan çıkarsa şaşırmam. :)

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ramazan kardeş birinci simgen cent i anımsatıyor bu açıdan biraz sıkıntı var, ikinci simgense güzel ayrıca baya da bi yakışmış değer miktarının sonunda ama küçük harf olması durumu daha önce de dediğim gibi bence iyi birşey değil üçüncü simgeni çözemedim daha :D ne demek istedin orda?

r.yildirim

🌟Usta Tasarımcı🌟
göndermediğim için hiç bir sıkıntı yok..:)
açıklama görselinide yapmıştım onuda göndermeyi düşünmüştüm.

"cent "e benzerlik açısından ise çok az benzerlik var bence.
FFE0.gif

3.tasarımda ise bir çağrışım yok o anda aklıma gelen bir sembol.:smile:
sadece "t " ve "l" yi göstermek istedim.

buraya koymayacaktım ama sabahın simgelerine baktığımda vaybe ben ne yapmışım abi dedim.-tabi hepsine değil bazılarına baktığımda-:rofl::rofl::rofl:

gp ahsi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
..::: Please wait :::..
... :: ..: ... :. : : :.. . :: : :. . :: .:::.:: :.... :::: .... ::::... :::: ::: .:.. :... ::
.: .: ... ::.::: :... :: .: : : .: ::: .... :: :.. .: : :.. :... .:...... .:.:::: :... . :: : : :..
. :.: .... : :: : : : . .... ::: .. :. :.: .: .:. ... :::: ... :. : .: :: :. :: : : :. . :. :