Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

shoresh

🌱Yeni Üye🌱
Son dakika yine ertelendi, bilgisyar bilmem ne bisiler sacmalayip ertelediler.bugun beklemeyin

shoresh

🌱Yeni Üye🌱
Ben hakikaten bıktım bu isten, tcmb kurumsal profesyonel bi kurum olafak biiyordum, bi secme yarismasi vebu kadar sacmalama haklari olmamali, ne beceriksiz bi kadro bu yahu, dalgami geciyorlar insanlarla, herseyini bitir sonra aciklama yap zor bisey midir, zihniyet klasik turk zihniyeti, yasyarak ogrenme felsefesi.beceriksizler.

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Evreninmerkezi;
diyorsuuz ki seviye düşük. Konuda en çok mesaj yazan sizsiniz. Ve ekliyorsunuz ki puanım -75. Yorumu size bırakıyorum. Madalyonun diğer tarafından bakarsak iyi bir tartışma platformu olduğunu düşünüyorum. Siz ve mesajlarınız ayrı bir renk katmış. Tecrube puanınız ne olursa olsun. Mesajlarınızı okunmaya değer ve "seviyeli" buluyorum. Konuya kattığınız farklı renk için ayrıca teşekkürler.
iyi çalışmalar.

ben teşekkür ederim asıl ve size de iyi çalışmalar başarılar dilerim. . . eksi yetmiş beş için zaten gerekli yorumu yapmıştım, özel üyeler sağolsun bunu hakettiğimi düşünmüşler Allah razı olsun ne diyeyim...
Neyse Umarım güzel bi simgemiz olur. Tüm ülkeye şimdiden hayırlı olsun diyorum tahminim o ki umduğum gibi güzel bi simgemiz olacak.lütfen kimse benim ki daha güzeldi diye geçirmesin içinden boşuna , çünkü herkes tarafından en çok güzel denen seçilecek Sonuçta 8bin bilmem kaç kişinin bi bildiği vardır elbet.saygılar

Bu sabah fatih portakalin programinda forumda dolasan simgeleri ekranda gormek guzeldi,arasinda seninde simgen vardi galiba,bu internete dusmus simgelerden;-) saka bi tarafa adam bu simgelerden biri secilecek diye haberi veriyor, bugun 15:30da aciklanacak, artik bu maratonunda sonuna geldik, hayirlisi;-)

...seninde simgen vardı... diye kime söylediniz acaba? Bide kimlerin simgeleri vardı ?

serosez

🌱Yeni Üye🌱
TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI
TARAFINDAN DÜZENLENEN TL SİMGE YARIŞMASI
SONUCUNA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımının 22 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 15.30’da Ankara’da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenecek bir basın toplantısı ile yapılacağı 21 Şubat 2012 tarih ve 2012-13 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Ancak, TL Simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli bir şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmaların tamamlanabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğundan, söz konusu toplantı ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Tam bir rezillik....şaşırtmadılar aslında...

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
nasıl okuyorsunuz anlamıyorum
birinci var (altta ki koyu bölüm ve altını çizdim)

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI
TARAFINDAN DÜZENLENEN TL SİMGE YARIŞMASI
SONUCUNA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" 8 Eylül 2011 tarih ve 2011-54 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Söz konusu Yarışma kapsamında gerçekleştirilen başvurulara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen tasarımlar belirlenmiştir. Bu bağlamda Yarışma sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı amacıyla 22 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 15.30’da Ankara’da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı düzenlenecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Nasıl okumuşum anladın mı :)

birinci yok işte kılıf uyduracaklar yok farklı formatlarmış da bilmem neymiş

açıklamaları da bu şekilde olacak

seçtiğimiz logo farklı formatlara uygun olmadığından tl simgesi olarak kullanılabilecek çalışma bulamadık mansiyon verecez diyecekler

ben güttüğüm koyunu iyi bilirim

Ancak, TL Simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli bir şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmaların tamamlanabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğundan

farklı bilgisayar ortamlarında güvenli şekilde uygulanabilirliğini göstermek ? :)
hahahahah yapacakları bi tane jpeg açıklamaya bak konu ile ilgili en ufak bilgileri yok malum yerlerinden uydurup açıklama yazıyolar

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Erteleme Açıklamasını son derece saçma bi bahane olarak görüyorum... Aslında farklı formatlara uygun olması o kadar da önemli değildi mesela pound sembolünün oldukça fazla ve farklı varyasyonları var farklı formatlar ve farklı elektronik cihazlar için , formataki şekli simgeye göre uydurursun olur biter, tıpkı sterlinde ki gibi işte. . . .

kaldı ki zaten her karakterin TÜM formatlarda karşılığı da yoktur hatta temel karakterlerin veya alfabedeki bazı karakterlerin bile. . . ama yapılamayacakta değildir sadece gerek duyulmamıştir hepsi bu...

gerekli cihazlar(mesela cep telefonları falan) ve yeterli,sık kullanılan karakterler için uygun olduğu sürece , ki bunlara uygun olamamak zaten oldukça zordur, sorun yok. Ve zaten şartnamede de bu konu düşünülmüş sorun olmaması için farklı puntolarda ki bi yığın görüntüsünün de gönderilmesi istenmiştir.herhalde birinci seçilen de bunu yapmamış değildr ki merkez bankası teknik ekibi bununla uğraşsın hala. . .
bu yüzden Bu açıklamalar bana son derece saçma geldi keşke daha iyi birşey bulsalardi bahane olarak , açıkçası umudum kırıldı biraz bunları duyduktan sonra, tamam anlıyorum basit bi yarışma değil basit bi mesele değil , adalet bakanlığı yada tüsiat logosu seçmiyoruz ama zaman yeteri kadar vardı ve üstüne bu kadar ertelendi falan. . . Bilemiyorum ya . . . Merkez bankasına hiç yakışmadi yani :(

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şart olsun katıldığım logo seçilir ise kullanılmasına izin vermeyeceğim. Bu ne pervasızlıktır yahu. Bu kadar sorumluluk yoksunu, kendini yönetmekten aciz insanların ülke yönetiminde önemli mevkilerde olmasını kınıyorum. Yönetmen boşuna dememiş "yanlız ve güzel ülkem".....

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Neyse ya bence hemen moralimizi bozmamaliyz . . . bana kalırsa cumhurbaşkanının başbakanın falan onayıni almayı falan unuttular herhalde ki o yüzden iptal ettiler basın toplantısınıda... Sonuçta basit bi iş değil hükümet okey vermeden yürürlüğe gireceğini sanmam...şuan liderler istanbulda belki ankaraya geldiklerinde kendileri yaparlar basın toplantısını :D veya belki birinci olanı telefonla arayıp davet etmeyi unuttular o yüzden ertelemişte olabilirler yani :D

Son düzenleme:

salihk1973

🌱Yeni Üye🌱
ben de yarışmaya tasarımları mı yolladım. Fakat birkaç gün gecikmeyle gitti. Acaba bu geç giden tasarımlara bakmışlar mı? Merak ettğim diğer konu. Yarışma şartnamesinde, özgün ve kolay yazılabilir şartı isteniyordu. Finale kalanlara baktım. Birkaç tanesi dışında yazımları zor ve bence özgün değiller.

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben de yarışmaya tasarımları mı yolladım. Fakat birkaç gün gecikmeyle gitti. Acaba bu geç giden tasarımlara bakmışlar mı? Merak ettğim diğer konu. Yarışma şartnamesinde, özgün ve kolay yazılabilir şartı isteniyordu. Finale kalanlara baktım. Birkaç tanesi dışında yazımları zor ve bence özgün değiller.

finale kalanlara bakmak ? Yine aynı mevzu mu yoksa :(

gp ahsi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yeter artık ... desem yetecek mi ... boşuna bağırmayın burdan kimse sesinizi duymaaaz ... ertelemişlerse bi bildikleri vardır düşüncesindeyim ... :)

dual_head_eagle

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Dün basın toplantısı olduğunu ilan edip 24 saat geçmeden iptal etmeleri enteresan. Ne aksilik çıktı acaba.

gp ahsi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
[B]evreninmerkezi[/B] ne kötü haber

bu simgeyi biyerde gördüm evreninmerkezi ninkine çok benziyor ...

47518210150637259557022.jpg

Son düzenleme:

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu simgeyi biyerde gördüm evreninmerkezi ninkine çok benziyor ...

47518210150637259557022.jpg

nerde gördün bunu ayrıca niye kötü haber oluyor ki...ortak çıktı diye mi :D benimkisi daha güzel hem,ayrıca çok fazla mana geliştirdim ve altın oranla çizdim , bu arkadaşınkide güzel nede olsa benimkine benziyor :D ama manda gözü gibi olmuş yuvarlaklar falan :D..

Son düzenleme:

gp ahsi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
istediğin oranla çiz yada istediğin kadar fazla anlam yükle ... benziyor mu benziyor hatta hemen hemen aynı olay bitmiştir :) bence bu yarışmayı tek bir kişi kazanacak :emo1: ayrıca birisi senin düşündüğünü düşünebildiyse bence birden fazla kişi düşünmüştür ... bu açıdan kötü haber bence .... yinede belli olmaz tabi ...

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
8bin bilmem kaç kişi içinde hiç kimsenin eşsiz bir tasarımla katıldığına inanmıyorum tabi absürt saçma sapan birşeyle katılmadıysa yarışmaya:D..sonuçta sınırlı bir alanda çalışma yapıldı..saygılar

planthome

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben hakikaten bıktım bu isten, tcmb kurumsal profesyonel bi kurum olafak biiyordum, bi secme yarismasi vebu kadar sacmalama haklari olmamali, ne beceriksiz bi kadro bu yahu, dalgami geciyorlar insanlarla, herseyini bitir sonra aciklama yap zor bisey midir, zihniyet klasik turk zihniyeti, yasyarak ogrenme felsefesi.beceriksizler.

eh olacak o kadar artık, türk milletiyiz.. en olmadık yerde acaip birşeyler yaparız..
bitmeye yakın en sonda birden en başa hatta daha ötesine dönebiliriz.. bizi özel kılan bu işte..

hmtgrphc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yılan hikayesine döndü diyecem ama YILANLAR;
bizim bile böyle hikayemiz yok derler diye çekiniyorum