Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

serosez

🌱Yeni Üye🌱
TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI
TARAFINDAN DÜZENLENEN TL SİMGE YARIŞMASI
SONUCUNA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" 8 Eylül 2011 tarih ve 2011-54 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Söz konusu Yarışma kapsamında gerçekleştirilen başvurulara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen tasarımlar belirlenmiştir. Bu bağlamda Yarışma sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı amacıyla 22 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 15.30’da Ankara’da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı düzenlenecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

serosez

🌱Yeni Üye🌱
TCMB den telefonla aranılan arkadaşlar varmı :), bizim tasarım zortladı demek ki :) yoksa en geç cuma günü ararlardı :)...

sağlık olsun ,hayırlısı olsun...kazanan arkadaşı kutluyorum,şimdiden...

softG

🌱Yeni Üye🌱
trafik işareti mi ?

biraz trafik işareti gibi duruyo doğrusu:D bu şekliyle anlaşılabilirlik ve elyazımı kolaylığı testinden geçerken zorlanabilir ama geçer kanaatindeyim. . .ayrıca şeklini ambigram olarak tasarlamış olman pozitif olmuş , özellikle madeni paralara arka fonda kabartma şekliyle çok güzel oturur.
Özgün olduğu ortada, bu artı bi özellik ama daha estetik bi stili olabilirdi bu da eski olarak hanene işlenebilir...
anadoludan motifler konusunda yorum yapmayı saçma buluyorum çünkü şartnamede olmayan birşeyi beklemek mantıksızca,simgenin hem Türk Bayrağı hem TC Hem TL Gibi ifadelerinin hepsini bi arada bulundurmasının tasarımi daha da güzelleştirecegine inanmıyorum ama aranan şartları ve simgenin özelliğini bozmadığı sürece ,bir arada olabiliyorlarsa şayet, olurlarsa iyi olur tabi. . .
Özetle tasarımınıza 10 üzerinden 8 veriyorum:D. . .saygılar ve başarılar diliyorum

yorumun için teşekkürlerde ... trafik işareti ne alaka anlamadım >>> bu arada gp ahsi ye bir soru sormuştum duymadı galiba :) >>> bende herkese başarılar diliyorum >>> ay sonu geliyor ama hala tcmb den tık yok :) 29 şubatı bekliyorlar anlaşılan ...

softG

🌱Yeni Üye🌱
tıkırtı yok dedik :D tıkırtı geldi ... :D ne garip ... :angel:

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑

Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" 8 Eylül 2011 tarih ve 2011-54 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Söz konusu Yarışma kapsamında gerçekleştirilen başvurulara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen tasarımlar belirlenmiştir. Bu bağlamda Yarışma sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı amacıyla 22 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 15.30’da Ankara’da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı düzenlenecektir.

Ohhhhhhh! çok şükür :D
Teşekkürler serosez ellerin dert görmesin kardeşim :D

falqon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hiç sanmıyorum :D
bu kadar iddialısin ama, bakalım sonuçlar açıklandıktan sonra da bu kadar iddialı olabilecek misin göreceğiz :D

doğruyu söylemek gerekirse en çok falqon un tasarımını merak ediyorum şuan ama nedense pek ümidim yok anlattığı kadar iyi olduğundan :D

keşke paylaşsanda yanıldığımi ispatlasan :D

kazanmasam da
en iyisi
benimki
:)

falqon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
4-5 mansiyon verecekler açıklama yapmışlar gene birinci yok ...

nasıl okuyorsunuz anlamıyorum
birinci var (altta ki koyu bölüm ve altını çizdim)

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Her ne kadar şansa inanmasamda bence hala herkesin kazanma şansı eşit

serosez

🌱Yeni Üye🌱
evet falqon un dediği gibi birinciyi seçmişlerki adamlar,tanıtım yapacaklar..şaşırdım ama hakkaten seçmişler :)

gp ahsi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yarın ... bu kadar kolay mı ? açıklanmayacağına bu kadar inanmışken :emo1: artık bekleyip görmekten başka yapacak bişey yok ... saçma bişey olmasın yeter ... adamlar açıkladığında şu cümleyi kurmak ve kuranları duymak istemiyorum "benimki daha güzel ve daha anlamlı bu ne şimdi ... "

.......... .......... ........... ... ... .......... ...
... ... ... ... ... ... ... ....
... ....... .......... ............... ........... .......... ...
... ..... ... ... ... ... ... .... ...
......... ... .... .... ... ... .......... ...

dual_head_eagle

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Basın toplantısı dediğine göre canlı yayınlanak mı acaba yoksa akşam haberlerinde mi görürüz. ?

planthome

🏅Acemi Tasarımcı🏅
neyse artık.. yarın yarışma bitse de, bu başlık altındaki konunun pek biteceğini sanmıyorum.. yeni simge herkesin içine sinene kadar bu konu burada uzar gider.. hatta yarından sonra konu daha ateşli bir hal alacağa benziyor..

acquaway

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok basit ve herkesin düşündüğü bir şey çıkacak gibi geliyor bana. Hayırlısı olsun kazananı şimdiden tebrik ederim :) Umarım buradan birileri çıkar

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tasarımlarını paylaşmaya korkanlar , artık korkmak için bi sebebiniz kalmadı farkındasınızdr umarım :D

shoresh

🌱Yeni Üye🌱
Bu sabah fatih portakalin programinda forumda dolasan simgeleri ekranda gormek guzeldi,arasinda seninde simgen vardi galiba,bu internete dusmus simgelerden;-) saka bi tarafa adam bu simgelerden biri secilecek diye haberi veriyor, bugun 15:30da aciklanacak, artik bu maratonunda sonuna geldik, hayirlisi;-)

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
SAYIN LIFETIME size noluyor anlamayamadim çünkü sözlerim kesinlikle size ve sizin gibi olgunca forumu kullanan diğer üyelere değildi ama lütfen ikili tartışmalara girmeyelim boşuna,kaldıki bahsettiğiniz değerlendirmede bulunan farklı bi arkadaşti ben onu içine özeleştirimide katarak tasdik ve tebrik ettim sadece hepsi bu, eleştiri konusunda ise kaliteyi aramak şart ve farkettiyseniz hem özeleştiri yaptım insanların kalbini kırmamak için bardağın hep dolu tarafına baktığım için hem de eleştirdim tutarsız ve insafsızca eleştiriler ve yorumlar için . . .
özetle Cevaben , saygı duyduğum bi isim olan planthome unda bi başkasına yorumu için dediği gibi , SEN ÖYLE DIYORSAN ÖYLEDIR TABI diyorum sadece...
dediğim gibi delilikle dahilik arasında ince bi çizgi var adeta. Bazen köyün delilisi olmak belki de en dahice fikirdir . . .
Saygılar

buarada tam eksi yetmiş beş (-75) tecrübe puanim varmış. Bu ne saçmalıktir ya ! Ne kadar da olgun bi milletiz valla! Kaldıysa eksi vermeyen verin daha bakalım ne geçecek elinize merak ettim doğrusu ama inanın tecrübe puanim umrumda bile değil. . . umrumda olan, biz insanların özellikle de bu tl simge konusunda daha insaflı ve daha olgun olması için yapılabilecek herhangi birşey bu şey bana eksi vermek olsa bile. . .

Evreninmerkezi;
diyorsuuz ki seviye düşük. Konuda en çok mesaj yazan sizsiniz. Ve ekliyorsunuz ki puanım -75. Yorumu size bırakıyorum. Madalyonun diğer tarafından bakarsak iyi bir tartışma platformu olduğunu düşünüyorum. Siz ve mesajlarınız ayrı bir renk katmış. Tecrube puanınız ne olursa olsun. Mesajlarınızı okunmaya değer ve "seviyeli" buluyorum. Konuya kattığınız farklı renk için ayrıca teşekkürler.
iyi çalışmalar.