Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Paralı da olur ama ödeme tl dışındaki para birimleri ile olacak. :D

Destuuuuur..... :D

TL mizi eziklemeyelim lütfen :D
Tamam yeni bir simgesi olmayabilir ama bir kaç güne o da olur :D:D:D Söz :D:D:D

Ayaklarını paspasa güzelce sil şapkalı fena kesiyor söyliim ma®tin :D

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
TL mizi eziklemeyelim lütfen :D
Tamam yeni bir simgesi olmayabilir ama bir kaç güne o da olur :D:D:D Söz :D:D:D

Ayaklarını paspasa güzelce sil şapkalı fena kesiyor söyliim ma®tin :D

Çok da büyütmeyelim gerçekleri görmek lazım, ortada buluşalım. :D

Kasap mı? :D

sibel88

🌱Yeni Üye🌱
lmljklkjlkjlkjkljkljlkjkkjkljljşl

Son düzenleme:

twist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ne kullanıyor aceba? :D

Artık yavaş yavaş fire vermeye başladı yarışma. :D

numune seçtikleri simgeler bir şeye benzemez ve bu kadar uzarsa sonuçlar millette böyle karalama sayfası yapar burayı...

--- bence arkadaş daha işin abc kısmında...:smile:

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Yaklaşmayın!
Karantina bölgesinden çıkın lütfen :D:D:D:D:D

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tribünler dolu yine, lütfen tribünlere oynamayalım. :D:D:D

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
bazı kullanıcılar bazen bazı konuları bazen de forumu hacklenmiş izlenimi uyandırıyor :D

artık simge açıklansa da virüslerden kurtulsak, kazanan kazanmayan katılan bir çok tasarıma güzel güzel yorumlar yapabilsek... tabi önce endişe duyan arkadaşlar kazanamadıklarını görüp paylaşmaları lazım tasarımlarını :D

graif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
antik yunan döneminden kalma taş sütunları , anadoludan motifler başlığı altında mi olması gerek diye düşünüyorsunuz?
Mükemmel demişsiniz de tasarım için ondan soruyorum. . .
Simge güzel olmasına güzel de,antik yunana vurguyla sütun benzetmesi yapılması,bize ait bir motif olmadığı için biraz sorun oluşturabilir bence. . .
elle yazımi konusuna gelirsek ; bi L çizip ortasına iki çizgi atsak olmaz mi yani bi kağıda yazarken falan. Bence bal gibide olur . Mesela pound sembolü "£"sizcede orjinaline göre biraz farklı değil mi ? Sadelestirilmis sadece, ufaldikca ayrıntıları kaybolmus, hem sınırlı piksellerle daha kolay ifade edilebilsin diye de yeniden düzenlenmis aslındanda çokta uzaklasmayarak... Bence aynısını Lira için uygulamakta sorun yok. Hem devir değişti artık, Allah in seversen kim kalkıpta elle Lira sembolü yazacak ki, veya kaç kişi yazacak, yıllar ilerledikçe bu sayınin git gide sıfıra doğru yaklaşacagıda ortada ayrıca... Artık herşey elektronik olmaya başladı, ve bilgisayar yada benzeri bi cihaz için karmaşık bi simge çizmekle basit bi sıfır "0" çizmek arasında hiç bi zorluk farkı yok. . .
Zaten merkez bankasındaki söz konusu basın toplantısının ertelenme sebebini düşünürsek galiba seçilen simgenin elle yazımi okadar da kolay değil yani daha doğrusu alengirli ve estetik bi tasarım ki pound gibi,farklı bilgisayar ortamları için farklı benzer tasarımlara sahip olacak herhalde ki anlaşılabilirligi güvence altına alınabilsin.mesela pc için farklı cep tel için biraz daha farklı gibi ama aynı şey aslında sadece ayrıntılar biraz kırpılacak küçüldükçe kaybolacakları için hepsi bu işte. . .
O yüzden bence bu mesele sorun değil, ki iddiam o ki seçilen simge öyle okadar da basit ve sade değil,ben ertelenme açıklamasından bunu anlıyorum. . .

Başlığımız "Anadolu'dan Motifler" değil, her ne kadar merkez bankası bu açıdan bakarak logo seçmiş olsada, şartnamede bu yazmadığı için yaptıkları yanlış...

Evet mükemmel dedim, TL simgesi olarak değil herhangi bir şekil itibariyle ve herkesin burda bir başkasının çizimine negativ görüşler belirttiği için ben aksine tersini yapmaya çalıştım.. Ayrıca bence mükemmeldir sizce değildir... Hepsi bu..

Antik Yunan stunu benzetmesini de öylesine yaptım, bana göre güzel olduğunu başka şekilde de ifade edebilirdim...

Elle yazımı konusunda da dediğiniz gibi, bir "L" çizip ortasına çizgi çekseniz bence de olur, tabi alfabedeki başka bir harften kendini ayıracak şekilde olacaksa.. Verdiğiniz pound sembolü "£" örneğinde haklısınız bencede spesifik ve estetik bir simge olduktan sonra TL nin görünmesi çok ta önemli değil ama anlaşılan Merkez Bankası bizim gibi düşünmüyor...

"Kim elle kağıda TL simgesi yazarki" demişsiniz, bu konuda yanılıyorsunuz, ben bile çoğu kez rakam belirttikten sonra TL yazarım, ki bunu yapan çok sayıda muhasebeci ve hesap kitap işleriyle uğraşan insan var, ayrıca günümüzde artık çoğu ulusun para birimi dünyada herhangi bir ülkede kullanılabiliyor, mesela bizim gibi doları neredeyse TL kadar kullanan bir ülkede rakamın yanına hangi para birimi olduğunu belirtecek simgeyi yazmakta büyük fayda olur.. Her ne kadar uluslararası anlamda TL bugün çok yaygın olmasada ileride bu şekilde olmayabilir...

falqon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
TL istenmiyor
TL zaten var (aha TL)
TL için SİMGE isteniyor

bu kadar basit

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence bu gün de sonuçlar açıklanmayacak

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bence bu gün de sonuçlar açıklanmayacak

Biraz daha sürsün bence, tek sosyal aktivitesi bu konu olan arkdaşlar var, açıklanınca onların durumu ne olacak. :rofl::rofl::rofl::rofl:

Gelin üzerine alınır mı aceba? :D:D

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Biraz daha sürsün bence, tek sosyal aktivitesi bu konu olan arkdaşlar var, açıklanınca onların durumu ne olacak. :rofl::rofl::rofl::rofl:

Gelin üzerine alınır mı aceba? :D:D

7. Yarışma Takvimi
Başvuru tarihleri: 3 - 31 Ekim 2011
Jüri değerlendirme tarihleri: 1-15 Kasım 2011
Sonuçların açıklanma tarihi: 19 Aralık 2011

(Kaynak:https://www.tcmb.gov.tr/yeni/duyuru/2011/TLsartname.pdf)

Konu uzayacak, açıklanmayacak ve yapılan çalışmalar 2013'ten önce açıklanması zor.