Bu logo bence mükemmel ama, şartnamedeki "çizimi kolay" olmalı maddesini düşünürsek, biraz aykırı. Dediğim gibi güzel, neredeyse antik yunan çağından kalma taş stunlara benzemiş, ama eğer biri kağıt üzerinde rakam yazıp yanına TL simgesi koyacaksa, yanında grafiker gezdirse iyi olur..
Saygılar..
antik yunan döneminden kalma taş sütunları , anadoludan motifler başlığı altında mi olması gerek diye düşünüyorsunuz?
Mükemmel demişsiniz de tasarım için ondan soruyorum. . .
Simge güzel olmasına güzel de,antik yunana vurguyla sütun benzetmesi yapılması,bize ait bir motif olmadığı için biraz sorun oluşturabilir bence. . .
elle yazımi konusuna gelirsek ; bi L çizip ortasına iki çizgi atsak olmaz mi yani bi kağıda yazarken falan. Bence bal gibide olur . Mesela pound sembolü "£"sizcede orjinaline göre biraz farklı değil mi ? Sadelestirilmis sadece, ufaldikca ayrıntıları kaybolmus, hem sınırlı piksellerle daha kolay ifade edilebilsin diye de yeniden düzenlenmis aslındanda çokta uzaklasmayarak... Bence aynısını Lira için uygulamakta sorun yok. Hem devir değişti artık, Allah in seversen kim kalkıpta elle Lira sembolü yazacak ki, veya kaç kişi yazacak, yıllar ilerledikçe bu sayınin git gide sıfıra doğru yaklaşacagıda ortada ayrıca... Artık herşey elektronik olmaya başladı, ve bilgisayar yada benzeri bi cihaz için karmaşık bi simge çizmekle basit bi sıfır "0" çizmek arasında hiç bi zorluk farkı yok. . .
Zaten merkez bankasındaki söz konusu basın toplantısının ertelenme sebebini düşünürsek galiba seçilen simgenin elle yazımi okadar da kolay değil yani daha doğrusu alengirli ve estetik bi tasarım ki pound gibi,farklı bilgisayar ortamları için farklı benzer tasarımlara sahip olacak herhalde ki anlaşılabilirligi güvence altına alınabilsin.mesela pc için farklı cep tel için biraz daha farklı gibi ama aynı şey aslında sadece ayrıntılar biraz kırpılacak küçüldükçe kaybolacakları için hepsi bu işte. . .
O yüzden bence bu mesele sorun değil, ki iddiam o ki seçilen simge öyle okadar da basit ve sade değil,ben ertelenme açıklamasından bunu anlıyorum. . .