evreninmerkezi
🌟Usta Tasarımcı🌟
Başlığımız "Anadolu'dan Motifler" değil, her ne kadar merkez bankası bu açıdan bakarak logo seçmiş olsada, şartnamede bu yazmadığı için yaptıkları yanlış...
Evet mükemmel dedim, TL simgesi olarak değil herhangi bir şekil itibariyle ve herkesin burda bir başkasının çizimine negativ görüşler belirttiği için ben aksine tersini yapmaya çalıştım.. Ayrıca bence mükemmeldir sizce değildir... Hepsi bu..
Antik Yunan stunu benzetmesini de öylesine yaptım, bana göre güzel olduğunu başka şekilde de ifade edebilirdim...
Elle yazımı konusunda da dediğiniz gibi, bir "L" çizip ortasına çizgi çekseniz bence de olur, tabi alfabedeki başka bir harften kendini ayıracak şekilde olacaksa.. Verdiğiniz pound sembolü "£" örneğinde haklısınız bencede spesifik ve estetik bir simge olduktan sonra TL nin görünmesi çok ta önemli değil ama anlaşılan Merkez Bankası bizim gibi düşünmüyor...
"Kim elle kağıda TL simgesi yazarki" demişsiniz, bu konuda yanılıyorsunuz, ben bile çoğu kez rakam belirttikten sonra TL yazarım, ki bunu yapan çok sayıda muhasebeci ve hesap kitap işleriyle uğraşan insan var, ayrıca günümüzde artık çoğu ulusun para birimi dünyada herhangi bir ülkede kullanılabiliyor, mesela bizim gibi doları neredeyse TL kadar kullanan bir ülkede rakamın yanına hangi para birimi olduğunu belirtecek simgeyi yazmakta büyük fayda olur.. Her ne kadar uluslararası anlamda TL bugün çok yaygın olmasada ileride bu şekilde olmayabilir...
aslında anadoludan motifler ifadesi asparagas bir haberin içindeki bi ayrıntı sadece o yüzden pekte güvenmiyorum aslında buna ama doğruysa her ne kadar değişiklik yapma hakkını saklı tutsalar da,haklısın merkez bankasının ayıbı artık ne diyeyim
çoğu kişinin sadece negatif yorum yapması beni de rahatsız ediyor, özelliklede hep aynı konuda eleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum , her nekadar bazen haklı olsalarda...
£ pound sembolünde pound yada sterlin sembolize edilmiyo diye düşünüyorsunuz sanırım ama aslında öyle değil... "£" bu sembol Libra yı (Lirayı) ve ingilizcesi olan Pound u birlikte başarılı bir şekilde sembolize etmiştir.benim demek istediğim aşağıdaki orjinal sembol zamanla ihtiyaç duyuldukça yeniden organize edilmiş ve "£" bu şekilde sadeleştirilmiştir. Aynı yöntem TL sembolü için de uygun görüldüğü takdirde kullanılabilir ve sorun olmaz o yüzden her tasarıma "elle yazımı zor" yoruma yapmak bence insafsızlıktır..
"Kim elle kağıda TL simgesi yazar ki yada kaç kişi yazar" demek istediğim elle yazanlar toplumun büyük kesimi değil ve zamanla onlarda elektronik ortamda işlerini halletmeye başlayacaklardır zaten sırf bu yüzden daha basit bir sembol seçilsin istemem doğrusu...
saygılar...