Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Başlığımız "Anadolu'dan Motifler" değil, her ne kadar merkez bankası bu açıdan bakarak logo seçmiş olsada, şartnamede bu yazmadığı için yaptıkları yanlış...

Evet mükemmel dedim, TL simgesi olarak değil herhangi bir şekil itibariyle ve herkesin burda bir başkasının çizimine negativ görüşler belirttiği için ben aksine tersini yapmaya çalıştım.. Ayrıca bence mükemmeldir sizce değildir... Hepsi bu..

Antik Yunan stunu benzetmesini de öylesine yaptım, bana göre güzel olduğunu başka şekilde de ifade edebilirdim...

Elle yazımı konusunda da dediğiniz gibi, bir "L" çizip ortasına çizgi çekseniz bence de olur, tabi alfabedeki başka bir harften kendini ayıracak şekilde olacaksa.. Verdiğiniz pound sembolü "£" örneğinde haklısınız bencede spesifik ve estetik bir simge olduktan sonra TL nin görünmesi çok ta önemli değil ama anlaşılan Merkez Bankası bizim gibi düşünmüyor...

"Kim elle kağıda TL simgesi yazarki" demişsiniz, bu konuda yanılıyorsunuz, ben bile çoğu kez rakam belirttikten sonra TL yazarım, ki bunu yapan çok sayıda muhasebeci ve hesap kitap işleriyle uğraşan insan var, ayrıca günümüzde artık çoğu ulusun para birimi dünyada herhangi bir ülkede kullanılabiliyor, mesela bizim gibi doları neredeyse TL kadar kullanan bir ülkede rakamın yanına hangi para birimi olduğunu belirtecek simgeyi yazmakta büyük fayda olur.. Her ne kadar uluslararası anlamda TL bugün çok yaygın olmasada ileride bu şekilde olmayabilir...

aslında anadoludan motifler ifadesi asparagas bir haberin içindeki bi ayrıntı sadece o yüzden pekte güvenmiyorum aslında buna ama doğruysa her ne kadar değişiklik yapma hakkını saklı tutsalar da,haklısın merkez bankasının ayıbı artık ne diyeyim

çoğu kişinin sadece negatif yorum yapması beni de rahatsız ediyor, özelliklede hep aynı konuda eleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum , her nekadar bazen haklı olsalarda...

£ pound sembolünde pound yada sterlin sembolize edilmiyo diye düşünüyorsunuz sanırım ama aslında öyle değil... "£" bu sembol Libra yı (Lirayı) ve ingilizcesi olan Pound u birlikte başarılı bir şekilde sembolize etmiştir.benim demek istediğim aşağıdaki orjinal sembol zamanla ihtiyaç duyuldukça yeniden organize edilmiş ve "£" bu şekilde sadeleştirilmiştir. Aynı yöntem TL sembolü için de uygun görüldüğü takdirde kullanılabilir ve sorun olmaz o yüzden her tasarıma "elle yazımı zor" yoruma yapmak bence insafsızlıktır..

images

images

"Kim elle kağıda TL simgesi yazar ki yada kaç kişi yazar" demek istediğim elle yazanlar toplumun büyük kesimi değil ve zamanla onlarda elektronik ortamda işlerini halletmeye başlayacaklardır zaten sırf bu yüzden daha basit bir sembol seçilsin istemem doğrusu...

saygılar...

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Başkan Başçı Şubat ayı içinde açıklanacak demişti....eee yarın son gün o zaman, peki açıklanacak mı sizce

planthome

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hocam nerden öğrendiniz ilk beşte olduğunuzu.

mesaj atmışlar ilk beşte olduğuma dair ( o anda içimden geçen: "iyi, birde sonucu görürsek daha iyi olur" dedim)..
biraz düzeltme istediler ( renk seçeneği )..
bizde bir kaç renkli halini gönderdik..
ama gerçek, çok umutlanmıyorum ordan birşey çıkacağını..
onun için pek beklenti içine girmedim ve kimsede beklemesin..
kaç ay oldu hala oylamaya sunmadılar..
bürokrasiye takılmış olabilir..

buda, daha önce bu konu altında önceki sayfalarda yazdığım şu teorimi doğruluyor: türkiye'de herhangi bir yarışmada 1. de olsam da birşey beklemem..
çünkü, parayı verirler ardından siz parayı zevkle yerken ya da yeme esnasında bir iki ay sonra geri isterler..
başıma gelmedi ama olabilir de..

maviaynet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
planthome kardeş az önce doğu marmara kalkınma ajansını aradım ve.sonuçları açıklamışsınız dedim_?! hayır dediler daha açıklama yok!...
sana bir arkadaşın şaka yapmış olmasın :)

maviaynet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İletişim Bilgileri

T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI

Adres : Doğu Marmara Kalkınma Ajansı
Yenişehir Mah. Demokrasi Bulvarı No: 72/A
41050 İzmit - KOCAELİ

Tel : 0.262.332 01 44
Faks : 0.262.332 01 45
E-mail : info@marka.org.tr

inanmayan varsa arasın!

serosez

🌱Yeni Üye🌱
TL SİMGESİNE İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" 8 Eylül 2011 tarih ve 2011-54 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Yarışma kapsamında gerçekleştirilen başvurulara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen tasarımlar ile TL Simgesi olarak kullanılacak tasarım belirlenmiş ve TL Simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli bir şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmalar tamamlanmıştır.

Yarışma sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı için 1 Mart 2012 Perşembe günü saat 11.00’de Ankara’da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenlenecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Birinci olan kendi birinciliğini herkesle aynı anda yarın öğrenir inşallah

r.yildirim

🌟Usta Tasarımcı🌟
inşallah övüneceğimiz bir çalışma olmuştur.

planthome

🏅Acemi Tasarımcı🏅
planthome kardeş az önce doğu marmara kalkınma ajansını aradım ve.sonuçları açıklamışsınız dedim_?! hayır dediler daha açıklama yok!...
sana bir arkadaşın şaka yapmış olmasın :)

off.. off.. hergün biraza daha yaşlanıyorum..
"maviaynet" ben sonuçlar açıklandı demedim ki!..

sadece, halk oylamasına sunulacak her bir şehir için olan 5 ve toplamı 25 olan logo belli ve benim logo da yalova dalında ilk beşte dedim..
belli olan bu 25 logo..
daha kimse birince ya da ikinci değil..
yarışma iptal edilmezse birinci ya da ikinciler bu beşlerden çıkacak..

artık bu söylemlerimde seni tatmin etmezse..
tamam "maviaynet"..
bir arkadaşım bana şaka yapti..

Son düzenleme:

maviaynet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
off.. Off.. Hergün biraza daha yaşlanıyorum..
"maviaynet" ben sonuçlar açıklandı demedim ki!..

Sadece, halk oylamasına sunulacak her bir şehir için olan 5 ve toplamı 25 olan logo belli ve benim logo da yalova dalında ilk beşte dedim..
Belli olan bu 25 logo..
Daha kimse birince ya da ikinci değil..
Yarışma iptal edilmezse birinci ya da ikinciler bu beşlerden çıkacak..

Artık bu söylemlerimde seni tatmin etmezse..
Tamam "maviaynet"..
Bir arkadaşım bana şaka yapti..

ben anlatamadım galiba o 5 çalışma bile halen seçilmemiş!halen o ilk 5 e giren çalışmalar bile seçilmedi demek istemiştim.

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Birinci içimizden çıkarsa gruba baklava ısmarlasın ^)

z1a2g3l4i

🌱Yeni Üye🌱
son finale kalanların bunlar mı arkadaşlar bu kesin bir bilgi mi acaba?tcmb böyle açıklaması var mı finale kalan bunlar diye?