Lifetime
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bakın arkadaşlar, herkes biraz gerçekçi olsun, biraz düşünsün...
Benim takıldığım konu, biz elenmemek için şartnameye o kadar dikkat ediyoruz,
bakıyorsunuzki ilk olarak rumuzundan elenmesi gereken biri seçiliyor..
Onu da geçtim, şartnamede şöyle bir madde vardı,
"ödül, 1. seçilecek simgeye çok benzeyenler arasında paylaştırılacaktır"
Ne yani 8000 tane tasarımın içinden en az 300 tane benzer olurdu, onu da geçtim seçilen simge o kadar basitken 2 tane benzeri bile yok muydu yani.. Bu mantıklı mı?
Demek istediğim çok insanın hakkı yendiği kesin...
Ayrıca seçilen vatandaş çıkmış diyorki "ödülden haberim yok" samimiyet bunun neresinde.. Hadi senin haberin yok 12 kişilik ekip ile yaptık diiyorsun, diyer 11 kişide mi merak etmedi ödülü, (KOMİK) Bir de L'nin bacağı doğuyu, Sol tarafı batıyı (Ki solda hiçbir çizim yokken), ortadaki çizgilerde arasındaki köprüyü ifade ediyor.. Bu mu yani, simgeye anlam yüklemek ve o anlam çerçevesinde tasarlamak...
Ben de o zaman tasarımım için boydan çizgi kardeşliği, en den çizgi barışı, tamamı da özgürlüğü temsil ediyor.. YOK ANASININ NİKAHI..
Aslında en başta biraz düşünün derken şunları diyecektiim: Bakın kazanan vatandaşı Haber programlarına çıkarıp röportaj yapıyorlar, Ve Jeoloji mühendisi, işte tasarım şirketi falan var, yani konuya tam olarak müsit. Sana, bana, halktan birine verirlermiydi ödülü sanıyorsununuz ..
Düşünsenize örneğin ben kazandım, TV ye çıkıp konuşacam, tam olarak şöyle olurdu:
Spiker: sizin mesleğiniz nedir?
Ben: Grafikerim ama şu anda işsizim geziyorum. yada bir başkası olsaydı: Matbada çalışıyorum...
Spiker: Siz neleri göz önünde bulundurarak yaptınız bu tasarımı?
Ben: Yaptım işte, şartnamede yazdığı gibi estetik ve yazımı kolay yapmaya çalıştım, yaptım oldu...
Spiker: Siz tek başınıza mı tasarladınız yoksa ekip halinde mi?
Ben: Hayır ben yalnız çalışırım...
İşte böle komik bir durum çıkardı meydana değil mi? O yüzden herkese yedirmezler... Herkesin iyi niyet ifadelerini anlıyorum ama. Bence şike olmaması %80 oranında imkansız arkadaşlar... Başka da Söylenecek söz yok...
Asıl işin zor kısmı süslü kelimelerden oluşan açıklayıcı metin yazmak değilmi Yok doğu batı kardeşliğiymiş te yok dünya barışı imiş yok yükselen değer miş filan yaptım oldu işte t nin kuyruk kıvrımından yada çizgileri eğiminden mana çıkarmaya çalışmak öküz altında buzağı aramaya benziyor. Olmuş işte iyi güzel. Tülay Lale = TL