Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

TÜSİAD yeni logosunu yarışmayla belirleyecek

Burak AYDOGMUS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.taximpro.com
Yarışmaya katılan arkadaşların logolarını forumda bi anket yaparak kendi aramızda en iyisini seçelim bari :) Fikrime katılan parmak kaldırsın :O

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar az önce TÜSİAD'ın sitesine baktım ama logo tasarımıyla ilgili süre uzatıldı haricinde birşey yazmıyor.Kurulun 40.yılıymış zaten web sitesindede çok büyük olmasada ufak değişiklik yapmış,ama hala bizim logolarla ilgili haber yok nedir ne değildir hala bilmiyoruz...:(muamma...:(..Haber alan arkadaşlarım haber aldığınızda bana da iletirseniz, sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim...Saygılarımla...

etugsal

🌱Yeni Üye🌱
Bu yarışmaya katılmayı istemiştim ama o kadar karışık bir brief vermişler ki açıkçası hiç anlamadım. Kimsenin de o verdikleri brieften yola çıkarak onların seçeceği gibi bir tasarım ortaya çıkarabileceklerini sanmıyorum.

yarışma ilk elemeyi geçenlerle beraber değerlendirilmek üzere davetiye usulu uzatılmıştır gibi birşey deniyor bu ne demekki?

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Süre uzatımı:
TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

DUYURU
TÜSİAD LOGO TASARIMI YARIŞMASINDA SÜRE UZATILDI​
TÜSİAD’ın logosunu yenilemek için açılan yarışmada, seçici kurul katılan tasarımlar arasında kalıcı nitelik taşıyacak bir çalışma bulanamadığını bildirmiştir. Bunu dikkate alan TÜSİAD yönetimi, tasarımlar arasından ilk elemeyi geçenlerle birlikte değerlendirilmek üzere yarışmanın davet usulü ile tamamlanması için sürenin uzatılmasına karar vermiştir

aakrilik

🌱Yeni Üye🌱
Bu şu demek oluyor. bir yemek yarışması düzenliyosunuz. Jüri yemeklerin içinden dört beş tanesini beğenir gibi oluyor. Tam içlerinden birini seçecekken ya bizim bolulu hasan usta vardı ona bi haber gönderelim oda bişeyler yapsın. Belki daha güzel olur, olmazsa bunlardan birini seçeriz diyor.

Yani tamamen kurallara aykırı.

Neden yarışmada ödüle layık eser bulunamamıştır diyemiyorlar?

Cevabını ben veriyim çünki belki benim belki senin tasarladığın bir veya bir kaç logodan vazgeçemiyorlar. Ve o logoların sahiplerinin haklarını yiyorlar.

Son düzenleme:

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu şu demek oluyor. bir yemek yarışması düzenliyosunuz. Jüri yemeklerin içinden dört beş tanesini beğenir gibi oluyor. Tam içlerinden birini seçecekken ya bizim bolulu hasan usta vardı ona bi haber gönderelim oda bişeyler yapsın. Belki daha güzel olur, olmazsa bunlardan birini seçeriz diyor.

Yani tamamen kurallara aykırı.

Neden yarışmada ödüle layık eser bulunamamıştır diyemiyorlar?

Cevabını ben veriyim çünki belki benim belki senin tasarladığın bir veya bir kaç logodan vazgeçemiyorlar. Ve o logoların sahiplerinin haklarını yiyorlar.

Ben bu yarışmaya katılmadım öncelikle onu belirteyim. Siz katılan arkadaşlara haksızlık yapılmış geçmiş olsun dileklerimide ileteyim.

Yarışma şartnamesinde bu iki madde olduğu sürece hiç bir hak iddaa edemezsiniz.

8. Jüri ödüle layık eser bulunamadığı takdirde ödül dağıtmama hakkını saklı tutar.
9. Eserlerin TÜSİAD’ın ihtiyacını karşılamaması halinde, TÜSİAD Yönetim Kurulu hiçbir esere ödül vermeme hakkını saklı tutar.

aakrilik

🌱Yeni Üye🌱
tam tersi o iki maddeye göre kural ihlali var zaten.

o maddelere göre ödüle layık eser bulunamamıştır diyebilirler. kurallara göre şu an söylemeleri gereken şey bu. ama bunu demiyorlar, diyemiyorlar. sorun burda.

ödüle layık eser varsa verirsin ödülünü.
ödüle layık eser yoksa bitirirsin yarışmayı.
katılanlardan hiç biri seçilmemiştir dersin.

bu kadar basit.

sonra ajansa mı yaptırırsın yeni bir yarışma mı açarsın o kimseyi ilgilendirmez.

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
tam tersi o iki maddeye göre kural ihlali var zaten.

o maddelere göre ödüle layık eser bulunamamıştır diyebilirler. kurallara göre şu an söylemeleri gereken şey bu. ama bunu demiyorlar, diyemiyorlar. sorun burda.

ödüle layık eser varsa verirsin ödülünü.
ödüle layık eser yoksa bitirirsin yarışmayı.
katılanlardan hiç biri seçilmemiştir dersin.

bu kadar basit.

sonra ajansa mı yaptırırsın yeni bir yarışma mı açarsın o kimseyi ilgilendirmez.

bende size haksızlık yapılmış derken sizin söylediğinizi kastediyorum. bu yarışma şartnamesinde açıkça bulunması gerekir eğer seçilecek logo çıkmıyorsa. asıl burda irdelenmesi gereken konu elemelerde seçilen logoların zarfları açıldımı yani iletişim bilgilerinin olduğu zarfı kastediyorum. yarışma kapalı zarf usulü rumuza dayalı yapıldığı için seçilen logoların iletişim bilgilerinin olduğu zarf kapalı olarak elemeleri geçmesi gerekir.açıldıysa asıl kural ihlali bu olur. elemeleri geçen zarflar açılıpta isimler arasından akademisyen biri çıkarsa zarftan eğer jüriyi etkiler diğer katılacak olan amatör yarışmacılar açısından haksız rekabet yaratır.

tnrsrc

🌱Yeni Üye🌱
ne yaptıkları belli değil bir an önce bir açıklama yapsalar da ne olacaksa olsun.

grfline

🌱Yeni Üye🌱
Bu yarışmalar böyle yapıldığı sürece, güvensizlik artacak ve artık birileri bir şeyler için çaba sarf etmekten yorulacak, gördüğüm kadarıyla hiç bir yarışma prosedürlerde yazanı uygulayamaz oldu. ne yazık...

etugsal

🌱Yeni Üye🌱
1500 kişi katılmış..

1500 kişinin en kötü ihtimalle 3/1 i 500 kişi en kötü ihtimalle 2 alternatifle katılmış olsa;

1500+500 = 2000 İKİBİN

En kötü ihtimalle 1500 tane logo önlerinde...

2000 İKİBİN tane logo alternatifi içinden birinciliğe layık eser bulamadık falan gibi birşey söyleniyorsa ajansta yaptırdıkları çok farklı olmayacak; o zaman gitsinler kendileri tasarlasınlar bu ülkede bu işi onlardan daha iyi bilen hiçkimse yok!

Ben biliyordum böyle olacağını ama hadi canım demiştim Tüsiad da yapmaz artık bu kadar olmaz...ama oluyomuş malesef.

Yurtdışındaki yarışmalarda nasıl seçiyor insanlar birinciyi onu da çok merak ediyorum çünkü ben oradaki yarışmaları da takip ediyorum ve bu zamana kadar daima birilerinin işi vaad ettikleri gibi seçildi ama Türkiyede katıldığım yarışmaların hepsinde aynı şey oldu jüri ödül vermeye layık eser bulamadı ve ya birinciliğe layık eser bulamadı süreyi uzattı falan detaya girmeye gerek yok herkes biliyor gerisini ! Nereden geliyor bu fark?

Bu ülkedeki hiçbir yarışmaya katılmama kararı aldım. Kendi iyiliğim için... Aklı olan katılmaz. Yurtdışındakilere katılın.

Burak AYDOGMUS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.taximpro.com
Herşey olup bitti herşeyi bir kenara bırakıyorum yarışma sonuç tarihleri geçeli 6 gün oldu hala bir basın açıklaması yok.!

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılıyorum BURAK AYDOGMUŞ arkadaşıma şimdiye kadar çoktan bir açıklama yapılmalıydı emeklerimize yazık oldu...:(:(neye güveneceğiz öyleyse biz?! yazık çok yazık...

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Amatör tasarımcı arkadaşlara sesleniyorum. Katılmayın arkadaşlar bu yarışmalara çerez olacak logolarınız. Tamamen kimlik arayışı yemin billah ediyorum.Logo seçmiyorlar. grafiker veya art direktör seçiyorlar. istediğin kadar süper logo çiz nafile.

baytiyatra

🏅Acemi Tasarımcı🏅
haklısınız arkadaşlar Türkiye de işler gelende adamı olan götürüyor yani bunlarında kendi adamalarına vermek için böyle bahaneler üretip duruyorlar bir de o kadar emek harcayım adreslerine kadar gönderiyorsun ama sonuç da bir haber bile alamıyorsun böyle yarışmalar için yapsınlar bir site herkese oraya göndersin.en azında sonuçları görmüş oluruz bu yabancı ülkelerin yarışmaların nasıl takip edecez bilen birisi bilgi verirse sevinirim

tnrsrc

🌱Yeni Üye🌱
tüsiada bu konu ile ilgili mail attım gelen cevabı sizinle paylaşıyorum:
Merhaba yarışma sadece davet usulü ile seçici kurulun belirlediği grafikerlere açıktır. Sonuç, elemeyi geçen çalışmalarla birlikte yeni çalışmalar tekrar değerlendirildikten sonra açıklanacaktır.
Bu demek oluyor ki ; "Bizim tanıdığımız adamlar var onlara yatıracağız. Sizden de elemeyi geçenleri belirledik ama onların şansı yok.Şansı olsaydı eğer onlardan birini seçerdik bizim adamlarımıza davet göndermezdik. Katılanlar bu yarışmayı unutsunlar.Logomuzu tanıdığımız adamlara yaptıracağız."