Yarışmanın Yürütülüşü hakkında. Yarışmaya gönderilen çalışmadaki dosyaları inceledim, ayrıca buradaki tartışmalarda bir nevi alıntı olabileceği, kullanılabileceği gibi imalara ve yorumlara rastladığım için aşağıda ek maddeler halinde açıklama yapma ihtiyacını duydum.
1-Gönderilen çalışmaların bir çoğu istenenen uygulama formatına sahip değil.
Örneğin şartnamede denilmişki:
d)Sayfanın sağ alt köşesine, yine kenarlardan 15 mm boşluk bırakarak, uzun kenarı 30 mm olan siyah-beyaz küçültülmüş biçimi yerleştirilmelidir.
Fakat buna rağmen ya hiç bir şekilde siyah-beyaz görünümü eklenmemiş, yada ekli olanların bir kısmında gradient geçiş veya gri renk var. Bu kural gayet net ve açık arkadaşlar siyah-beyaz deniyor şartnamede, gri eklemenin bir mantığı yok. Sadece siyah-beyaz.
2-Bu ve buna benzer bir kaç yorum dikkatimi çekti:
buda bir nevi kul hakkına girer bir çalışma yolladım emek hırsızlığı yapılmayacağını umarım ve grafikerler.net in güvenilir bir forum oldupunu inanıyorum
Tüm grafik yarışmaları veya görsel sanatlarla ilgili yarışmalar buna benzer formatlarda yapılır. Şimdi arkadaşlarımızın endişeleri vektör istenen çalışmaların kullanabileceği yönündeyse boş bir endişe, çünkü bir çalışmayı kullanmak isteyen birisi 2kblık basit bir resmi bile kullanabilir. Burada aslolan biçimin kendisi değil, fikirdir. Yani kullanmak isteyen her şekilde çalışmalarınızı kopye edebilir. Yani vektör veya jpeg çıktının bir farkı yok. Güvenilirlik konusunu tartışmaya bile gerek görmüyorum. Forumumuz kaliteli yayıncılık anlayışı ve uzman ekibiyle kendini ispatlamıştır.
Yarışmacıların sonradan bir sıkıntıyla karşılaşmaması için şartnamede belirtilen şartlara hassasiyetle uymalarını rica ediyorum. (özellikle 1. maddede belirttiğim siyah-beyaz maddesi çokça ihlal edilmiş)
İyi çalışmalar dilerim.