Kendi hatamdan kaynaklanan bir sorunum var, çalışmamı gerekli adrese başarılı bir şekilde yolladım fakat sonradan fark ettimki yaptığım logonun siyah olanını tam yerine yerleştirmemişim acaba düzeltip tekrarmı atıyım yoksa tarafınızdan düzeltiliyomu.
Saygılarımla.
Konu kurumsallasmaysa sadece logo degilde tum kurumsal materyalin olusturulmasi daha mantikli olur diye dusunuyorum.
Sonucta ciddi bir ticari ogeden bahsediyoruz.
Bu konu hakkinda bilgi alabilirsem sevinirim.
Calismami bu yonde ilerletmem gerekir mi?
Butunuyle kurumsal bir calisma yapmak gerekir mi?
selam,
Logonun en büyük özelliği budur zaten. Kurumsal bir logonun kurallarının nasıl olacağını cahit hocam bu konu altında daha önce cevapladı...şu siyah-beyaz şartına aklım takıldı..! yani logoyu siyah-beyaza çevirdiğimizde pek bir şey anlaşılmıyor..!! yani logo özelliğini kaybediyor..!!!??
A4 kağıdına solda küçültülmüş logo siyah-beyaz olacak sadece değil mi gri olamaz mı?
birde o 120 mm içine sğıması lazım demişsiniz etrafında 120 mm çember olacakmı teslime ederken peki
merhabalar bu sıte neden bukadar karısık ya...altı üstü bir logo yüklüyecem yok oraya gir yok burayı tıkla onu yaz bunu ındır ...yetkılı kımse yokmu bunu bıraz daha basıt görsele çevırsenız .....bu arada kımın kazandıgını nasıl anlıayacaz ....ya şike kokan hareketlerse bunlar....noter huzurundamı yapılacak bu yarısma yoksa....sız kendı kafanıza goremı eleyeceksınız...sımdı merak ettım bu yarısmaya katılanlar ve onları eleyecek olan jüri dıyelım onlar yarısmacılardan dahamı zekı ınsanlar......
logo da bitkisel.net ismi mi kullanılmalı. yoksa sadece bitksel mi???
adminim örnek resimdenhiç bisey anlamadım logoyu nasıl biçimde yapıcaz sayfa üzerinde biraz acıklarmısınız.
Ana temanın uzun kenarı 120 mm. geçmeyecek şekilde tasarlanmalıdır denilmiş ya bu bitkisel.net yazısı dahil mi bu alana.
Arkadaşlar ben sitenin yeni üyelerindenim ama yeni grafiker değilim.Bu başlık altında yazılanlara şaşırmamak elde değil.
Millet sanki yaptığı her çalışmayla çığırlar açacak logolar ortaya çıkaracak,bir de bunların güvenliğinden şüphe ediyor şimdiden.Kimse merak etmesin,yapılan logoların nerden upload edildiği,hangi bilgisayarda çalışıldığı gibi unsurlar herhangi bir telif hakkı davasında çok geçerli delillerdir.
Benim şu anda süren logoyla ilgili bir telif davam var,ordan biliyorum. Şunu söylemek istiyorum, seçici kurul kim ya da eğitimi ne? gibi soruları neden sadece burda soruyoruz.Herhangi bir yarışmaya gönderdiğiniz bir çalışma, bir jüri grubundan ödül alırken başka bir yarışmanın jürisinden direk refüze edilebilir(yani yarışmaya layık bile görülmeyebilir).Bu çok doğal olduğu gibi,herkesin yarışma düzenleme hakkı vardır.Ve birinci gelecek eser o jürinin o anki ruh haline(tabi ki görmüş geçirmişliğine,bilgi ve görsel birikimine) bağlıdır.Bunu doğal karşılamak gerekir çünkü ne kadar insan varsa o kadar ayrı beğeninin olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım.
Özellikle vektörel bir programın yapabilirlik olanaklarını zorlayan grafiker adayları ya da yeni grafikerler için bu tür yarışmalar çok faydalıdır kanımca,sonucu ne olursa olsun.Çünkü bir program derslerle değil proje üzerinden ya da daha iyi ve hızlı öğrenilir.Yarışmadan elenirsek polyannacılık yapmaktan başka çare yok sanırım.Sonuçta, boş zamanlarımızda yaptığımız bir logo çalışmasının bize zarardan çok, olumlu katkısı olacağına eminim.
bir logo siyah beyaz olarak, tasarlanır. Tasarlanması gerekir. gibi bir ekleme yapmayı gerekli gördüm.
hayır, siyah beyaz (leke) olarak tasarlanmalı, daha sonra gerekliyse, uygun renkler ile renklendirilmelidir... Leke olarak kendini ifade eden bir deseni hangi renge boyadığınız algı açısından önemli değildir.