arkadaslar bunda bu kadar abartilacak bişey yok zaten maatbaaci hepinizin bildiği gibi bin adet kartviziti tek yüz selefon kaplı olarak
en babasi bu aralar 25tl ye ancak basabiliyor nasıl 50 tl vermesini beklersiniz biraz objektif olun
kriz sadece grafik ve tasarim sektöründe yokki kaldiki ben 1000 adet kartviziti 6tl cillop gibi basan matbaa biliyorum hemde sıkıntısız ve dedikleri günde teslim ediyorlar
adamlar iyi kötü bir tesis kurmuslar dostlar pazarda görsün muhabbetine çalışıyorlar sadece yıllardir çalıştırdıklari kalifiye personellerini ellerinde tutabilmek için bunu yapiyorlar
maatbaayida bırakın minnacik bir ajansın giderlerini ele alalım isterseniz
oda kaydı maliye bağkur bir tanede vasıfsız sadece telefonlara bakmak getir götür işlerini yapmak için de yaninda birisini istihdam etse yerde kiraysa aylık minimum gider kalemi 2500 ila 3000 tl arasindadir
bu arkadaş bu şartlarda nasıl çalışır
kira : 500 tl
personel (asgari üçret) 650tl
personel (ve kendi yemeği sadece öğlen minimum) 800tl
bağkur 270tl
elektrik telefon su (minimum) 100tl
büronunda aylik minimum gideri 500
demirbaşlarıda boşverin
)
toplamda 2820 tl eder yani ayda garanti 2820 milyon kar etmesi lazim
işe devam edebilmesi için bunu matbaa bazlı alırsak rakam uçar
bu arkadasın 2820 kar etmesi için ne kadar kartvizit basmasi lazim ortalama 30 milyondan aldiğini düşünürsekki günümüzde imkansız
ve 10 lira kar ettiğini düşünürsek sipariş başi
minimum günde 10 ayda toplamda 282 müşteri yakalaması lazim işini teslim etmesi lazim ve parasini eksiksiz gününde almasi lazimki işine devam edebilsin bu arkadaş daha kar etmedi ay sonunda 2820 lira gideri karsilayabilsin
eğer batmadan
bir yıl idare edebilirse takvim eşantiyon çalışmalari ramazan ayindaki imsakiyeler ve yaz aylarindaki düğün davetiyelerinden o yıl bişey kazanabilsin el ilani kitap ve dergi işleri artik eskisi gibi bol keseden yapılmıyor eğer gecen senelerde 150 müşterisi olan varsa bu bazlı çalışan bu sene ya 50 si duruyor yada durmuyordur
el insaf arkadaşlar ben maatbaaci değilim ajans sahibide değilim ama görünen köyde klavuz istemiyor