Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu kadarda Olmaz Dedirtecek Fiyat Teklifi

wildturk1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
nihat abi sen konunun özünde haklısın lakin bende buraya bir genelleme yaparak bu tekliflerle gelen ajanslarin ve matbaalarinda durumlarinin pek parlak olmadiğindan bahsetmek istemiştim

örneklemem gerekirse bir arkadaş yazmişti buraya bilgisayar yapar el övünür diye
eskiden tipolarda harf harf dizilirdi bu işler uzun emek ve meşakat isterdi ve ciddi anlamda matbaacilikta o zamanlar fazlasiyla rağbet gören mesleklerden birisiydi

günümüzdeyse olay tıpkı bakkalları bitiren marketler ve gross marketler olayi gibi matbaacilikda sektörde grafikde bitiyor adam kuruyor koca tesisi o tesisi doyurmak için nerden ne şekilde iş gelirse gelsin alıp yapiyor oda yetmiyor rekabete giriyor cekiyor fiyatlari iyice aşaği velhasıl kelam abi cokda hor görmemek lazim bu tür iş tekliflerinde bulunanlari

her zaman derim şu ekonomik şartlarda ne iş yaparsa yapsın isterse çay ocaği işletsin 5 yıl boyunca orayi batmadan borç batağina sürüklemeden işleten esnaf benim gözümde büyük esnaftır

logo ve broşür noktasinda üstad sen ne dediysen o hiç yoruma bile girmeyeceğim el emeği göz nurunun ve sanatın ederini tartişacak değilim abi

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
nihat abi sen konunun özünde haklısın lakin bende buraya bir genelleme yaparak bu tekliflerle gelen ajanslarin ve matbaalarinda durumlarinin pek parlak olmadiğindan bahsetmek istemiştim

örneklemem gerekirse bir arkadaş yazmişti buraya bilgisayar yapar el övünür diye
eskiden tipolarda harf harf dizilirdi bu işler uzun emek ve meşakat isterdi ve ciddi anlamda matbaacilikta o zamanlar fazlasiyla rağbet gören mesleklerden birisiydi

günümüzdeyse olay tıpkı bakkalları bitiren marketler ve gross marketler olayi gibi matbaacilikda sektörde grafikde bitiyor adam kuruyor koca tesisi o tesisi doyurmak için nerden ne şekilde iş gelirse gelsin alıp yapiyor oda yetmiyor rekabete giriyor cekiyor fiyatlari iyice aşaği velhasıl kelam abi cokda hor görmemek lazim bu tür iş tekliflerinde bulunanlari

her zaman derim şu ekonomik şartlarda ne iş yaparsa yapsın isterse çay ocaği işletsin 5 yıl boyunca orayi batmadan borç batağina sürüklemeden işleten esnaf benim gözümde büyük esnaftır

logo ve broşür noktasinda üstad sen ne dediysen o hiç yoruma bile girmeyeceğim el emeği göz nurunun ve sanatın ederini tartişacak değilim abi

Bazı tesbitlerinde sana hak veriyorum.Ama genel olarak aynı fikirde olduğumuzu söyleyemem.
Bu sözün sana ait olmadığını bilerek bir tesbitte bulunmak istiyorum.
Bilgisayar yapıp el övünmez.Çünkü bilgisayar yapamaz.Eğer keramet bilgisayarda olsaydı her evde ve hemen hemen herkesin bir bilgisayarı var.O zaman ortalık tasarımcıdan geçilmezdi.Hoş yapan yok mu var elbette. Zaten bu işin buraya kadar gelmesinde biraz da bunlar (grafiker değil,bilgisayar kullanıcıları) öne çıkıyor.

bu bana yapılsa bu insana ömür boyu selam vermem.Yani Onu YOK sayarım. Önce İnsan

Tanımadığın ve hiç görmediğin birine nasıl selam vereceksin ki ? :)

Son düzenleme:

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Uzun süredir takip ettiğim bir konu başlığı olmasına rağmen, bu işverene layık herhangi bir yorumda bulunmamıştım!
Ama o gün bu gündür! Naçizane bu tasarımı hediye ediyorum ve üstüne para da istemiyorum! (vaktim azdı kusura bakmasın.. yoksa daha iyi! bir şey çıkarabilirdim)
86921510.jpg

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Uzun süredir takip ettiğim bir konu başlığı olmasına rağmen, bu işverene layık herhangi bir yorumda bulunmamıştım!
Ama o gün bu gündür! Naçizane bu tasarımı hediye ediyorum ve üstüne para da istemiyorum! (vaktim azdı kusura bakmasın.. yoksa daha iyi! bir şey çıkarabilirdim)
86921510.jpg

Süperdi bu yaa :rofl::rofl::rofl:
Emeğine sağlık...

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar daha komiği var bu forumda yeni gelen mesaj sayfalarında dikkatinizi çekmedi galiba konu başlığı "etiket pazarlayacak grafikerler aranıyor" çok güldüm (aslında acınacak haldeyiz ama)

graffi3D

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben ve benim gibi bu mesleğe adım atmış ve bu alanda ilerlemek isteyen tüm arkadaşlar için gerçekten caydırıcı bir durum. Bu alanı seçtim ama oturup bir daha düşünmedim değil. İlerde grafikerlerin hiç bir değerinin olmadığı ya da daha kötüsü "grafikerlik" diye bir mesleğin kalmadığı günler de gelecek mi? diye düşünmeden edemiyorum doğrusu...
Allah sonumuzu hayır etsin

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben ve benim gibi bu mesleğe adım atmış ve bu alanda ilerlemek isteyen tüm arkadaşlar için gerçekten caydırıcı bir durum. Bu alanı seçtim ama oturup bir daha düşünmedim değil. İlerde grafikerlerin hiç bir değerinin olmadığı ya da daha kötüsü "grafikerlik" diye bir mesleğin kalmadığı günler de gelecek mi? diye düşünmeden edemiyorum doğrusu...
Allah sonumuzu hayır etsin

maalesef böyle giderse işimiz zor dostum. ben sadece word bilip de bir logo koymuş dökümana bir de yazı ben grafikerim diyen insan gördüm

graffi3D

♾️Grafik Gurusu♾️
maalesef böyle giderse işimiz zor dostum. ben sadece word bilip de bir logo koymuş dökümana bir de yazı ben grafikerim diyen insan gördüm

haklısın martin78, artık herşeyin hazırı var. Hazır logo hazır kartvizit hazır zarf...
Adam tasarımcıya para vereceğine internetten bunları indirip kendi adını yapıştırdı mıydı, al sana bedavaya kurumsal kimlik. Elle çizilen dönemlerde grafikerliğin bi ağırlığı varmış aslında, ama şimdi bilgisayar başına geçen grafiker olup çıkıyor.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
yaaa var ya şu an forumda bile ne iş ilanları var bi görseniz ölürsünüz gülmekten nihat abinin başına gelenlere benzer :D:D

road_runner

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Böyle karma bi memlekette bu ve bunun gibi olaylar gayet normal şaşırmadğıma şaşırıyorum artık...

eraksa

🌟Usta Tasarımcı🌟
adam daha düzgün Türkçe kullanamıyor ki nasıl reklamcı olupta insanların reklamını yapacak bu yaa. Bu tarz insanlar için elimden gelediğince aşağılayıcı konuşmak isterim hep. Biz makinayız yaa grafik makinaları düğmeye basınca pıt diye çıkıyor tasarımlarrrr. Ahhh bu anlayışsızlık daha nekadar sürecek abaca. Arkadaşlar bir patronum var melek gibi Allah nazardan korusun okadar düşünceli ki kibar, zarif, anlayışlı. Darısı herkesin başına. Ama herşey elimizde hepimiz bunu insanlara öğretmek zorundayız makina olmadığımızı yani.

baharres

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben ortalama 10 yıldır grafikerlik yapıyorum ki şu ara yapamıyorum ben bu işe başladığımda çok iyi kazanıyordum sonra nedense çok moda oldu bu iş çok kötü işler etrafta gezmeye başladı elini sallasan grafikere çarpar oldu şu anda freelance çalışıyorum iş yerlerindeki fiyatlar çok düştü sekreter maaşından bile düşük fiyat teklif edenler oluyor gülüyorum sadece o zaman kamburumuzu çıkartmanın, gözlerimizi bozmanın, kolumuzdaki siniri sıkıştırmanın ne anlamı var telefona aloo demek varken...

mesutaytaç

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar merhaba corelde tireleme konusunda bilgisi olanlardan yardım istiyorum

mustafanazif

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mustafanazif.com
ben kartvizitimi 140 liraya bastırdım 2000 adet.
fakat piyasada 10 liraya 1000 adet basan yerler var ve selefonlu üstelik.
tasarım için zaten ücret almıyorlar. (tasarım diyorum ama tasarım da tasarım değil tabii). hemen her sektrde olduğu gibi bu sektörde de fahiş fiyat da var, olabildiğince komik rakamlar da. ben bir web tasarımından 2000 lira alıyorum. bu fiyat artabiliyor da. fakat hosting ücreti ve alan adı dahil tasarımını 300 liraya da yapan var, öyle diyenlere, oraya yaptırın demekten başka bir şe ykalmıyor tabii.. bununla birlikte o tip yerlere yaptırıp sonra tekrar gelip yaptıranlar da yok değil.

emredb

🏅Acemi Tasarımcı🏅
doğru mu anladım ; 10 firma için 10 logo tasarımı yapılırsa 15 tl mi kazanmış olacaksınız ?

kingy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu trajikomik rakamlar ve hadise için aslında yüzlerce meslektaşın iş hayatında farksız ücretlere çalıştığını gördüm biraz düşününce..Nasıl mı? Matbaa veya malum dışarıdan iş toplayan büyük baskı kurumlarında çalışan grafiker arkadaşlar..günde kaç kart ve broşür yapıyor?Yanlarına oturan müşterilere..ki çoğu 'reklamcı'dır..Bu rakamı not edin.Sonra da maaşlarınızı güne bölüp bu rakamla kıyaslayın..Kart başına 1,5 tl bu arkadaşlarımızn ve çoğumuzun aldığı para zaten...
Herkese kolay gelsin, şartlarımızın daha iyileşmesi temennisiyle..

tommy89

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar net uzerınden iş yapıyor olsanız bile fiyat konusu önemli değil önemli olan işe başlamadan kaporasız çalışmayın
yok 50 tl olunca hesaba yatar yok yarın yatırırz öğleden sonraya kaldı balık gitti yan yattı vsss ayaklarına kanmayınnn
kaporasız iş almayın işede başlamayın piyasa berbat zaten kaporız iş yaptıracak adam demek para vermeyecek yada tasarımı görüp başkasına 20 tl yaptıracak ustune basa basa dıyorum kaporasız iş olmaz okadar

kesinlikle katılıyorum aspirininde dediği gibi asla kaporasız iş yapmayın. Yanan siz olursunuz arkadaşlar.