Arkadaşlar ben bu mesleğe bir arkadaşımın beraber yapalım demesiyle girdim 8 yıl önce ondan öğrendim coreli freehandi grafiğin ne olduğunu nasıl yapıldığını baskıyı kağıdı
o grafikerlik okudu aynı zamanda da matbaalarda tabelacı yanında çalıştığı okuduğu sürede de sonra ne oldu o bıraktı başka bir şehre gitti eee evlenince öyle oldu
neyse ben devam ediyorum ondan aldığım bilgiler ve öğretileriyle tabii kendimi geliştirmek için de çalışıyorum. Neyse yorumlarınızı okudum ve katıldığım katılmadığım noktalar oldu. Arkadaşlar temel sorun şu evine her bilgisayar alan içine photoshop yükleyip bir şeyler yapıyor sonra bundan para kazanılır diyor. Bu bağlamda size daha komik ve düşündürücü bir olay anlatayım burada bir KIRTASİYE 1000 adet Davetiye + 1000 adet Zarfı 120 TL ye satıyor. Dikkat KIRTASİYE!!! Gittim alışveriş görüntüsünde adamın elinde bir bilgisayar bir de ps bilen (ne kadar bildiği tartışılabilir) koymuş dükkana (merkezde kalabalık cadde üzerinde) bu işi yapıyor.Camda da yazı 1000 adet Davetiye + 1000 adet Zarf 120 TL diye.
Eee her eline photoshop alan ben biliyorum derse sonuçları bizlere ve özellikle grafiker arkadaşlara ağır olarak geri dönüyor. Ben bu KIRTASİYECİYE bir iyilik yapıcam tabii ve bu işe girdiğine pişman edicem orası kesin.Ama yöntemine karar veremedim daha. Hepinize saygılar sevgiler selamlar arkadaşlar