Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu kadarda Olmaz Dedirtecek Fiyat Teklifi

Peacek

🌱Yeni Üye🌱
Size hitap eden kimsenin zaten "online" ı onlayn olarak yazmasından anlamanız gerekirki genel konuşma itibari ile kendine ya hamal arıyor yada akıllının teki aklı sıra dalga geçiyor.
Bu tip şahıslara geri dönüş cevabı bile atmadan unutun gidin gereksiz insanlar.

Pınar Şimşek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
zavalli bile diyemiyorum ben bu insanlara hatta insan bile diyesim gelmiyor da neyse...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar ben de sizi anlayamıyorum. 1,5 TL ye tasarım yapılmayacağını o adam bimiyormu onun tasarımdan kastı 2 çizik atacak bir cahilin yapacağı müşterinin gözünü boyayacak bir şey. Ayrıyetten biri çıktı 1,5 tl ye iş yaptı diyelim o adamın yaptığı iş aynı işi 1000 Tl ye yapanın işiyle aynımı olacak kesinlikle hayır. Biri tasarım yapacak, biri dışkı. Bir dışkıya 1,5 tl iyi para. Bu ilana başvuran da bilgisayarla soyut dışkı çalışabilen adamdır zaten.

Bir arkadaş bahsetmiş. Eğer siz kendinizi geliştirmez alt tabakanın işlerini yapmaya devam ederseniz bunlarla karşılaşmaya devam edeceksiniz. Bir bakkaldan logo için 500 TL mi alacağınızı zannediyorsunuz. O adamın zaten gelişmeye niyeti olsa bakkal değil süper market olurdu. Size vereceği en fazla sigara parası. Eğer siz bunu alıp ona iş yapıyorsanız alt tabaka grafikerisiniz ve tasarım yapamıyorsunuz sadece program editörüsünüz anlamına gelir bu.

Bu tür şeyleri duymazdan gelin orta ve üst tabakada böyle bir şey yok yada çok daha zayıf.

Ebu-Esed

🌱Yeni Üye🌱
Yav siz yanlış anlamışsınızdır. Ben olsam atlardım teklife.

1000 adet kartvizit istiyor adam, tanesine 1,5 Lira veriyor... 750 Euro iyi para... Hehehehe

Şaka, maka... İşi yaptırıp neredeyse üzerine para isteyenler her yerde var!

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yakında üste para isteyenler çıkarsa şaşırmam zaten.

ilker terzioglu

🌱Yeni Üye🌱
Vallahi bunu okuyunca sinirlerim bir hayli bozuldu 10 yıldır web tasarım ile uğrasıyorum son zamanlarda freelance olarak calısıyorum Doğal olarak fiyatları bıraz gerı cektım ama bana boyle gelen teklıflere dırek cevabım şu. Çok biliyorsan kendın yap oluyor. 10 yasındakı cocuklar bıle site yapıyor hazır temalardan ama yapılan ısın sonunda yeterlı destegı veremıyorlar.sonra musterı banadıyor 100 tlye sıte yaptırdım cocuk ıyı yapamadı bana sunu duzenle dıyor. bende Fiyat teklıfı sunuyorum .Sen neyaptın 100 lıralık sıte dıyorlar. Ne oluyor bızım pıyasayı olduruyorlar once buna dur dememız gerekıyor.Biz Tasarımcılar cıtayı dusurmememız gerekıyor sonucta bılgımızı yeteneklerımızı zamanımızı ve hayal gucumuzu sunuyoruz. bunun degerı bukadar ucuz olmamalı.

turguts

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aslolan süreklilik

Arkadaşlar !

Sitede freelance çalışan arayan bir iş ilanına mail yazmıştım.Normal şartlarda işverenle aramda geçen diyalogları üçüncü bir şahısla paylaşmaya sıcak bakmayan ve bu konuda oldukça hassas davranan biriyim.

Ancak yapmış olduğum iş müracaatı için gelen cevap e-mailini görünce inanın şaşkına döndüm.

Tekrar cevap yazdım ;
Bu fiyatları doğru yazdınız değil mi? Herhangi bir yanlışlık yok.Yani yanlış anlamadım değil mi?

Gelen cevap ;
Yanlış anlamadınız.

Belki çoğunuza inandırıcı gelmeyeceği için e-mail sayfasının imajını alıp buraya yükledim.

Pes diyorum artık pes.Bu bir fiyat teklifi değil resmen alay etmektir.

Hoş haketmiyor değiliz.Biz iş kapmak amacıyla olabildiğince fıyat kırarak emeğimizi yerlerde süründürdükçe bunlar başımıza gelecektir.

Altı çizili olan yeri iyi okuyun lütfen !

mailkopycopy.jpg

ya dostum süper bi iş teklifi almışsın sürekliliği varsa ayda 1000 tane borüşr yapsaaaaannnnn ohhoooo 1500 tl yapar :))))))))) biraz zorlayıp 3000-5000 yapsan ihya olursun bir de sürekli onlayn ol tamam mı?

batuhankaralar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
okudum ve şok oldum.1,5 tl teklif veren vatandaş nerede yaşıyor acaba?bilgisayarın yakacağı elektrik parası bile 1,5 lirayı geçer o emeğe o para.emre adındaki vatandaşa diyecek çok şey var ama burada söylenmez...

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ya dostum süper bi iş teklifi almışsın sürekliliği varsa ayda 1000 tane borüşr yapsaaaaannnnn ohhoooo 1500 tl yapar :))))))))) biraz zorlayıp 3000-5000 yapsan ihya olursun bir de sürekli onlayn ol tamam mı?

Ok dostum istersen ortaklaşa yapalım. Nöbetleşe onlayn:angel: oluruz olmaz mı ? :)

okudum ve şok oldum.1,5 tl teklif veren vatandaş nerede yaşıyor acaba?bilgisayarın yakacağı elektrik parası bile 1,5 lirayı geçer o emeğe o para.emre adındaki vatandaşa diyecek çok şey var ama burada söylenmez...

Boşver arkadaşım sen yine de söyleme.

ozgurcuk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yakında üste para isteyenler çıkarsa şaşırmam zaten.

Benzer olay da benim başımdan bir inşaat firması için web site tasarım görüşmesinde geçmiştir. İki yıllık host ve domain masrafları ortalama 120 tl gibi bir fiyat tutarken firma sahibinin teklifi 100 tl, bu durumda 20 tl cebimden ödemek zorunda kalıyorum. Tasarımın fiyatı için de kendileri belirlemişler, belirlemişler derken yapılan web sitesi bana referans olcakmış. Bunun üzerine firma sahibine verdiğim cevap sizde bana bir daire verin yakıt masrafları benden bende size referans olayım.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Benzer olay da benim başımdan bir inşaat firması için web site tasarım görüşmesinde geçmiştir. İki yıllık host ve domain masrafları ortalama 120 tl gibi bir fiyat tutarken firma sahibinin teklifi 100 tl, bu durumda 20 tl cebimden ödemek zorunda kalıyorum. Tasarımın fiyatı için de kendileri belirlemişler, belirlemişler derken yapılan web sitesi bana referans olcakmış. Bunun üzerine firma sahibine verdiğim cevap sizde bana bir daire verin yakıt masrafları benden bende size referans olayım.

Güzel cevap :smile:

GlooM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guvenceylan.net
Benim bu maile cevabım şöyle olur; 2 TL vereyim bir daha gözüme gözükmeyin! :))

grafin

🌱Yeni Üye🌱
size bu iş teklifi yapan şahısları lütfen deşifre edin.

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
Korkuyorum!!

Neden mi? Şöyle ki;

Bundan 10 yıl önce grafikerlik değerli bişeydi. O zamanlar kimseye böyle bi teklif yapılamazdı zira bu iş ne bu kadar yaygındı nede bu kadar çok "bilen" vardı. Şimdi durum farklı. M²'sine 5 "grafiker" düşen güzel ülkemde "biri yapmazsa diğeri yapar" mantığıyla har vurup harman fiyatlar veriliyor.
Eskiden 35 tane broşür tasarımına bir BMV'nin 3 aylk taksiti çıkardı. Şimdi günlük harçlık çıkmıyor. 10 yılda ne hale geldi şuna bakın.

Gelelim korkumun sebebine;

Mustafa Kemal Ünv. - Tasarım ve Animasyon bölümünde okuyorum. Hedefim animasyon, mimari modelleme vs. yapıp parayı götürmek. Ama artık Nihat BAYSAL'a gelen bu mailden sonra gelecek zamanda kazanacağım parayı düşünüp kendime yaptığım bu yatırımın mantığı üzerine düşünür oldum.

Acaba!! Evet "acaba" ileride animasyon yapmam için böyle teklifler alırmıyım?

grafideal

🌟Usta Tasarımcı🌟
öncelikle nihat bey "çok acı," bir konu açmışsınız tebrikler. benim bu ve benzeri konularla ilgili yorumum şudur;"benden bir talebin varsa beceremediğindendir, becermem için bedelini ver!" biraz argo oldu ama banada size gelen talepler tarzında alçaltıcı yorumlar olduğunda bu cümleyi kuruyorum. emek dediğimiz şey; ülkemizde tam olarak "hamballığa" denk geliyor. geçmiştede günümüzde de yapılan şey, parası olan satın alır insanımızı. ben bu milletin kültüründe emeğiyle bir yerlere gelmiş insan görmedim. sadece gördüğüm emek hırsızlığıyla bir yerlere gelmiş insanlar var ki bu insanlarda emeğin ne olduğunu bilmediğinden işletmesini bilmiyor. uzun lafın kısası emeğinin kıymetini bilen insan gururlu ve kendini ezdirmez. grafik tasarımcısı veya becerisi olan herkes emeğini düşünerek iş kabul etsin, becerisinin karşılığını alsın. tasarımcıyım diyen çok ama kaliteli iş az, kaliteli iş isteyen müşteri zaten görür karşılığını verir, kalitesiz iş isteyenede zaten kalitemi düşürmem... iyi günler dilerim...

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kısaca özetlersek şimdi bu grafik işi bukadar çok abartıldıki piyasada git gide kötüleştiği için şu hikaye doğdu ortaya

Hikayemiz: Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde bir aile varmış adamın oğlu olmuş ilkokulu bitirmiş ve konumuz başlamış

Baba hanımına diyormuşki hanım hanım bizim oğlan büyüdü napacaz hangi işe verelim piyasada bozuldu ben berber yanına vermeyi düşünüyordum!

Annesi demişki yok bey hiç olurmu bak hacı hüsam beye adam reklamcı paraya para demiyorlar ben çoçuğumu öyle berber yanına felan veremem.

Babası hanım haklısın adam iki gün önce kapı kapı dolaşıp kartvizit yapımmı diye dileniyo gibi görünüyordu banada
bak adam şimdi altında jeep son model yazlıkta aldılar valla hanım haklısın sen reklamcıya verelim.

Hatta dur reklamcıya vermeyelim ben tükan açım bende reklam işi yapım hanımı derki bey sen nasıl yapacaksın hanım herkez anasının karnındamı öğrendi bizde yaparız heralde demiş.

Hikayemiz böyle böyle başlamış ve ilerlemiş gitmiş ve şimdiki durumlar herkez grafiker olmaya rağbet göstermeye başlıyor.

Bilgisayarını format attrmaya bilgisayarcıya götürüyor Abi bana Photoshop'ta yüklesene kendimi photoshop yapacam sonra bir kaç internetten derslere baka baka birşeyler yapıyor al işte sana grafiker oldumu bu çoçuklar Freelance işlere bende yaparım diye atlarsa vede yukarda anasının karnındamı herkez öğrendi diyen insanlar işveren olursa bu gibi munasebetlerle her zaman karşılaşacaksınız.

Umarım herşey istediğiniz gibi olur yalnız hiçbişey istediğiniz gibi olmayacak buna eminim gitgide bir kaosa sürüklenip gidiyoruz.

Ama umudunuzu yitirmeyin elbet birgün biri çıkacak ve ortalığın altına üstüne getirip düzeltecek lakin burda anlatmaya çalıştığım siz ne kadar burda bu konuyu uzatsanızda hiçbişey değişmeyecek yine ucuza iş yapılacak yine insanların yaptığı işin değerini vermeyen insanlar olacak.

Biz Türk ulusuyuz herzaman dimdik olacağız aramızda ne kadar köstek olmaya çalışanlar olsada.

Saygılarımla.

Sanırım kanunları hatırlamakta da fayda var:

İŞ VE ÇALIŞMA HÜRRİYETİNİN İHLÂLİ

Madde 117 - (1) Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla, iş ve çalışma hürriyetini ihlâl eden kişiye, mağdurun şikâyeti hâlinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

(2) Çaresizliğini, kimsesizliğini ve bağlılığını sömürmek suretiyle kişi veya kişileri ücretsiz olarak veya sağladığı hizmet ile açık bir şekilde orantısız düşük bir ücretle çalıştıran veya bu durumda bulunan kişiyi, insan onuru ile bağdaşmayacak çalışma ve konaklama koşullarına tâbi kılan kimseye altı aydan üç yıla kadar hapis veya yüz günden az olmamak üzere adlî para cezası verilir.

(3) Yukarıdaki fıkrada belirtilen durumlara düşürmek üzere bir kimseyi tedarik veya sevk veya bir yerden diğer bir yere nakleden kişiye de aynı ceza verilir.

(4) Cebir veya tehdit kullanarak, işçiyi veya işverenlerini ücretleri azaltıp çoğaltmaya veya evvelce kabul edilenlerden başka koşullar altında anlaşmalar kabulüne zorlayan ya da bir işin durmasına, sona ermesine veya durmanın devamına neden olan kişiye altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

https://www.ceza-bb.adalet.gov.tr/mevzuat/5237.htm

sync_up

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Valla arkadaşım sen de mailde cevap olarak yazsaydın 'Eğer o fiyatlara çalışıyorsanız bütün işlerimi size gönderiyorum, hesabınızdaki para 10 TL olduğunda size gönderirim' diye.

Düpedüz bizlerle dalga geçiyorlar artık. İyi ki mesleğimi artık bir kamu kurumunda yapıyorum, yoksa çoktan bu işi bırakıp inşaatta amele olarak çalışır, tatlı tatlı ekmeğimi kazanırdım. Vücut yorgunluğum olurdu ama hiç değilse kafam dinç olurdu...

Fem

🌱Yeni Üye🌱
Korkuyorum!!

Neden mi? Şöyle ki;

Bundan 10 yıl önce grafikerlik değerli bişeydi. O zamanlar kimseye böyle bi teklif yapılamazdı zira bu iş ne bu kadar yaygındı nede bu kadar çok "bilen" vardı. Şimdi durum farklı. M²'sine 5 "grafiker" düşen güzel ülkemde "biri yapmazsa diğeri yapar" mantığıyla har vurup harman fiyatlar veriliyor.
Eskiden 35 tane broşür tasarımına bir BMV'nin 3 aylk taksiti çıkardı. Şimdi günlük harçlık çıkmıyor. 10 yılda ne hale geldi şuna bakın.

Gelelim korkumun sebebine;

Mustafa Kemal Ünv. - Tasarım ve Animasyon bölümünde okuyorum. Hedefim animasyon, mimari modelleme vs. yapıp parayı götürmek. Ama artık Nihat BAYSAL'a gelen bu mailden sonra gelecek zamanda kazanacağım parayı düşünüp kendime yaptığım bu yatırımın mantığı üzerine düşünür oldum.

Acaba!! Evet "acaba" ileride animasyon yapmam için böyle teklifler alırmıyım?

Kesinlikle size katılıyorum 1994 senesinde ben film atölyesinde işe başladığım zamanlarda kazandığım para (o zaman daha 20 yaşındaydım) şu anki maaşıma göre 2 kat daha fazlaydı çünkü işi bilen çok insan yoktu ve değer kıymet biliniyordu. Sonra kurslar açıldı 2 ay kursa giden grafiker oldu. Topkapı Matbaacılar Sitesi'nin uyanık film atölyeleri ve grafik evleri "oda grafiker buda grafiker niye okadar fark ödeyeyim ki" diyerek aradaki kalifiyeyi ortadan kaldırdı ve şu anki durumlara geldik... Yazık gerçekten bu işe gönül veren emek veren insanlar için üzülüyorum.