ben de amatörüm. hatta sizden bile sonra başlamışımdır . 10 gün oldu alıp başlayalı. 5 tane uç ve bir sürü ahşap malzeme harcadım ama tecrübe edindim.bunları aktarayım ama dediğim gibi profesyonel değilim.
1. artcam ile vertric arasında kullanım yönünden pek bir fark yok. Ancak vertric programının , cut 3d programları 3d rölyef içinideal.
2. vectör magic programı vektör elde etmekte faydalı olabilir.
3. vektör çizim...vs işin esası olsa da işin bitirici kısmı cnc ucu. cnc ucu ne kadar ince ise o kadar fazla detay elde ediyorsunuz ancak finiş bölümü 5 -10 kat uzuyor. yani 3 mm uç yerine 1 mm kullanırsanız detaylar düzeliyor ama ürünün son hali 5 kere fazla finiş işlemi istiyor. yatay düzlemdeki dönüşlere göre uç seçmek gerkiyor. (x y düzleminde 3 mm lik giriş çıkış varsa uç 1 mm olmalı.yoksa orayı dağıtıp geçiyor.
uç konusunda büyük sıkıntı var sanırım. pens takımı alarak 3-6-8 mm saplı tüm uçlardan ve çeşitlerinden almak gerekiyor sanırım. en küçük bütçe ile 1000 tl (iyi malzemelerle) sadece uç takımı.
Ahşap seçimindede sıkıntı var. istediğiniz ahşabı bulmak zor oluyor. ya özlü , yaş kereste denk geliyor ya da çok pahalı malzemeler oluyor. çin ürünlerinin 10 tanesini alacak paraya 1 malzemelik kereste bulunuyor.
bu yazı birşey öğretmekden çok benim nerede hata yaptığımı öğrenmem amacıyla yazıldı. umarım sizede faydası olur.
gürgen kayın en iyi sonuç veren ahşap oldu .