kolay gelsin benim iki sorum olcaktı , yardımcı olursanız çok sevinirim .
öncelikle edius 4 kullanıyorum.
1-şimdi benim elimde toplamda 25 dk yı bulan 8 adet parça video var . ben bunları ediusta arda arda yerleştirdim videolar arası geçişlere de afekt koydum . ancak export yaptığımda 12.25 gb bir video ortaya çıkıyor ve bunu yapması yarım saati buluyor . buda çok sorun oluyor taşıması , zaman vs.. benim hazırladığım video projeksiyonla duvara yansıtılacağı için kaliteki bir görüntü olması istiyorum . print to file yaparken "conopus HQ AVI" seçiyorum , projeleri hep bu şekilde hazırlıyorum . acaba hem kaliteli yani projeksiyonda gösterildiğinde insan yüzlerinin rahlıkla seçilebildiği bir görüntü olsun ama fazla yer kaplamasın bide hemen kayıt yapsın yarım saat beklemesin istiyorum . bana nasıl bir kayıt şekli önerebilirsiniz ?
2. sorum ise elimde firmamın logosu var . bu logoda nike markasının logosuna benzer bir yay şekli var . ben yeni hazırlayacağım sılaytın başlangıcında bu logoyu kullanmak istiyorum lakin logoda kayan bir yıldız olmasını istiyorum . örneğin o yay ın bir ucundan diğer ucuna kayan parlak bir nesne . bu tür animasyonları efect kısmında bulamadım acaba böyle bir çalışma yapabilirmiyim ediusta yoksa sade programdaki efeklerimi kullanabilirim .
çok saolun ;
sorular çok uzun olduysa kusura bakmayın .
enes