Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
Freehand die bişe kalmadı bana göre..Adobe illustrator var..O yüzden corel..Ve illustrator daha geniş kapsamlı :D

tuvatis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben corelden ziyade freehandi tercih ediyorum ama corelede hayır demem yani.
Biraz mantıklı olalım ve böyle tartışmalara girmeyelim arkadaşlar. :)
Yıllardır ikiside çok kahrımızı çekti zavallılar :) duyarlarsa gerçekten çok üzülürler.
İkiside kardeş onların. :D bide iç güveyleri var biliyorsunuz (ADOBE) zaten ondan yeterince çekiyorlar birde siz üstlerine varmayın... :D

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
corel kullanmak daha iyi freehanda göre ama geleceğin programı adobe ıllustrator.

grafofali

🌱Yeni Üye🌱
Freed Bİraz Daha VektÖrelde ÜstÜn Ama Şunu Unutmayin Bİzİm MesleĞİmİz Haddİnden Fazla GenİŞ Bİr Meslekdİr.bu YÜzden Her İkİsİde Bİzİm BaŞlica İhtİyaÇlarimizdan Akla Hayale Gelmeyecek İŞler Yapiliyo Birakinda Programlar Bİrbİrİnİ Tamamlasin İŞİmİzİ Dogru DÜzgÜn Yapalim......

freediz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehand den jpeg yapmanızı tavsiye etmem exportlerken postscript epsye çevirip photoshopta açarsanız farklı kaydederek jpeg haline getirebilirsiniz böylece görüntü kaliteside yüksek olmuş olur

serkaniyier

🌱Yeni Üye🌱
ben her ikisinide çok kullandım hem macde hem pc de her birisinin kendince üstünlükleri var ama corel derim. grafikerin işini kolaylaştırmak için yapılmış

ygtmaster

🏅Acemi Tasarımcı🏅
her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır...:) bence muhteşem dörtlü : corel + 3dmax + photoshop + illustrator

Son düzenleme:

ygtmaster

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir çok desenin çizilip baskıya hazırlanmasında logo tasarımında folyo kesim cnc lazer işlerinde proje çiziminde yıllardır hep corel kullandım bütün işlerimi sorunsuz hallettim freehande ihtiyaç duymadım bir kaç kere kullanmayı denedim sıkıcı geldi bir kere ölçü ayarlarını bile yapamamıştım corel hep daha net gelmiştir yaptığım işten ve ölçülerinden hep emin olmuşumdur sadece renkte endişem olmuştur zaten onuda illaki photoshopta açıp ayarlamışımdır aslında hep merak etmişimdir mac'te olduğu için freehand biraz şişirilmiş balonmuydu ben freehand fazla kullanmadım aralarındaki farkları tam bilmiyorum ikisini kullanan varsa açıklarsa bende mutlu olucam...

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
bir çok desenin çizilip baskıya hazırlanmasında logo tasarımında folyo kesim cnc lazer işlerinde proje çiziminde yıllardır hep corel kullandım bütün işlerimi sorunsuz hallettim freehande ihtiyaç duymadım bir kaç kere kullanmayı denedim sıkıcı geldi bir kere ölçü ayarlarını bile yapamamıştım corel hep daha net gelmiştir yaptığım işten ve ölçülerinden hep emin olmuşumdur sadece renkte endişem olmuştur zaten onuda illaki photoshopta açıp ayarlamışımdır aslında hep merak etmişimdir mac'te olduğu için freehand biraz şişirilmiş balonmuydu ben freehand fazla kullanmadım aralarındaki farkları tam bilmiyorum ikisini kullanan varsa açıklarsa bende mutlu olucam...
Kardes o ise corelle basladigindan dolayi oyledir.Mesela gitar calarken dirsegini en sona yaslama aliskanligi artik hep oyle devam eder.Ben corelle basladim hala corelle gidiyorum.Is yerinde kendi islerimde hep corel kullandim.Onu acipta istegime karsilik alamadigim birsey olmadi.Ancak illustrator kurcaliyorum bu aralar.Tek kelimeyle mukemmel