Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

gratifi

🌱Yeni Üye🌱
matbaacı grafikerleri = corel
ajans ve reklamcı grafikerleri = freehand

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
matbaacı grafikerleri = corel
ajans ve reklamcı grafikerleri = freehand

katılmıyorum ben buna. neden desen demesen de açıklaycam: matbaa işlerimizi yapan arkadaş freehand ile çalışırken biz (renkli işleri yapan arkadaşlar olarak) corel+photoshop ikilisini kullanıyoruz (her ne kadar uyumsuz olsa da) :D

enesburak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
FREEEEEHAND özgür el:) tüm çizim ve detayları kolayca verebileceğiniz bir program ama coreldeki bazı efectler freehand de olsa daha güzel olurdu Indesign'la bunu kapattığını düşünüyorum ama yine de FREEHAND bambaşka...

KßR_grfk

🌱Yeni Üye🌱
freehand tabikide...şuan öğrenciimm freehandi hemen kaptım ama corelde zorlanıorum:(

1canan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel çok agır bı program o yuzden freehand

grafikan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde aradıgım her seyi buluyorum ne eklentilere nede farklı birşeye ihtiyacı var ve bi reprocu olarakta sorunsuz calısan ( seperation kısmı hariç ) bi program bence corel tek derdi biraz ağır calısması ama sunndugu imkanların yanında bunun normal oldugunu düşünüyorum

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
en iyi bildiğin ve kullandığın program en iyi programdır. (FreeHand)

sunshine20

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabiki corel hem daha pratik hem daha kapsamlı freehand bana uyduruk geliyor:)

noveli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehand kullanıyorum ilk onu öğrendim şimdi corelde kullanıyorum ama çok iideğil o yüzen freehan. ama corelin bazı şeyleri freehanddede olsamış demeden yapamıyorum...

bulduk27

🌱Yeni Üye🌱
Corel diyorum başakada bir şey demiyorum. Eksiklikleri var ama freehand'e tercih ederim.

Ebru ANIL

🏆Pro Tasarımcı🏆
Seçeneklerde neden Adobe Illsutrator yok onu anlayamadım.

Ayrıca seçeneklerde "Corel" denmiş Corel in hangi programı? Go mu Paint mi Draw mı vb... neden belirtilmemiş onuda anlayamadım.

Konumuza dönecek olursak. İyi yada kötü denmiş. Neye göre iyi neye göre kötü. İkisininde artıları ve eksileri mevcut. Ama grafik tasarım işi hayal gücü ile ölçüle bilecek bir şey ken Corel ile yapılan çalışmalar birbirine benziyor demek te yanlış olacaktır.

Programlar bize yardımcı olan araçlardır. Yaptığımız çalışmalardaki farklılık ise insanın kendi hayal gücü ile alakalı olan bir şeydir.

Ben Adobe Illustrator ve Corel Draw kullanıyorum. Hayal gücünüzü zorlayın, programları değil.

(Yazdığım yazıda programların kolaylıkları ile ilgili bir açıklama olmadığını ayrıca belirtirim. Kolaylık; insanın alışmış olduğu düzen ile alakalıdır.)

volkan bey e katılıyorum programlar bize yardımcı olan araçlardır sadece bende corel draw kullanıyorum herşey hayal gücünde başıyo ve bitiyo saygılarımla...

leylas

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabikii frehand diorum baskada bişi demiorum:)