Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

ehli_z_a_n

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben corelle büyüdüm hiç açıp bakmadım freehand sende ne var diye ama corelden çok memnunum 5 senedir birlikteyiz :)

byahad

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.selcuklureklam.net
Seçeneklerde neden Adobe Illsutrator yok onu anlayamadım.

Programlar bize yardımcı olan araçlardır. Yaptığımız çalışmalardaki farklılık ise insanın kendi hayal gücü ile alakalı olan bir şeydir.

Ben Adobe Illustrator ve Corel Draw kullanıyorum. Hayal gücünüzü zorlayın, programları değil.

(Yazdığım yazıda programların kolaylıkları ile ilgili bir açıklama olmadığını ayrıca belirtirim. Kolaylık; insanın alışmış olduğu düzen ile alakalıdır.)

aynen katılıyorum bu iş biraz da sektörlere bağlı mesela ben reklamcıyım işlerimi corel ve photoshop ta hallediyorum ikisi birbirini tamamlıyor, matbaa işlerinde diğerleri daha iyi olabilir belki ama corel reklamcıların vazgeçilmezi... istenirse matbaa işlerine de ayak uydurabilicek ölzellikleri var.
Sonuçta benim işim çizim yapmak ve bu 2 programı kullanarak çizemeyeceğim grafik yok gerektiğinde 3D çizim programlarından da yardım aldığım oluyo ama o kadarı da normal sonuçta hepsinin yeri ayrı :cool1:

Son düzenleme:

suyunsesi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bitmiş geçmiş gitmiş bir Freehand yerine hala duran ve gelişen Corel derim. Yeni versiyonu çıkmayacak olan Freehand i artık Corel le kıyaslamaya gerek bile yok. Onun yerine başka rakip bulun mesela illustrator. Freehandçi arkadaşlarım darılmasın. :) Şaka biyana herşey bence hayalgücünde biter.

TeArS

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.emretoprak.com
2. sınıf matbalar corel kullanırmış yurtdışında kullanılmazmış nerden geldiniz bu sonuca çok saçma ben sürekli yurtdışına gidiyorum amerika ve avrupanın bazı ülkeleriyle çalışıyorum illustrator ve coreldan başka program kullanan hiç görmedim buna emin olun

Freehand kullanan arkadaşlar kendilerini upgrade edip en yakın olan illustrator e geçmeliler yoksa corel freehand uyumsuzluğu tüm tasarımcıların başını ağrıtacak
sadece illustarator ve corel yarıştırılmalı.

Sait SANCAK

🌟Usta Tasarımcı🌟
corel ve freehand kullanıcısıyım gerçekleri konuşmak lazım ismi üzerinde freehand daha esnek ve kullanılabilir.

gülsüm

🌱Yeni Üye🌱
ikisi arasında bi yorum yapamıcam çünkü yeni başladım.. kursta ilk başta freehani gördük ona ısınmıştım işyerimde corel kullanıldıgı için corel daha ağır basıyo ...

eftalmehmet

🌱Yeni Üye🌱
nasıl yani corel dosyalarını da olduğu gibi flasha ekleyebiliyorsunuz bunda bi problem yok sadece biraz işlem yapmada iş

eftalmehmet

🌱Yeni Üye🌱
ha bu arada şu da var ki ben hem istanbul hemde izmir de bu işi yaptığım için belirtmekte fayda görüyorum. izmirde gnelde corel kullanılıyor. istanbuldaysa coreli daha zor bir program olduğu için tercih etmiyorlar. asıl kullanılacak program derseniz ikisi de değil bence illustratör

javva

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.atolyekusadasi.com
Trt 2 de bir programda Ara Güler'i izlemiştim, programda fotoğrafçılık hakkında sorular soruluyor ve cevaplıyordu. Bir izleyiciden teknik bir soru geldi nikon xx marka makineyle, xx diyafram,xx enstantane de fotoğraf çektim siz ne dersiniz dedi.
Ara Güler bu soru üzerine çok sinirlendi ve iyi bir fotoğrafçı dikiş makinesiylede fotograf çeker dedi. Corel- freehand hepsi birer araç bence. Önemli olan sizin versiyonunuz :)

sevinc_s

🌟Usta Tasarımcı🌟
her ikisinide biliorum ama ben coreli daha çok seviyorum.tek kelime corel draw...

keslersdt

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.keslersdt.org
arkadaşlar corel free için çok tartışıldı ama her ikisininde alanı farklı freehand da filmler daha kaliteli çıkıyor corel de ise tabela işlerinde bir numara yani her iki programda kendi dallarında çok iyi

grafii11

🌱Yeni Üye🌱
şimdilik freehand/// daha coreli öğretmediler öğretmiceklerde artık forumdan öğrenmeye çalışıyorum...