Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba dostum. Corel çocuk gibi birşey demişsinde. Ben Corelde 90 sayfalık dergi hazırlıyorum. Sen ne diyosun be dostum??? Senin Freehandin Corelin daha parmağını ucunu tutamaz. Coorlei tanımıyorsunuz, bilmiyorusunuz. Ben önmeli işler yapan bir tasarımcının "özellikle de koyu mac ci bu arkadas" Coreli tanıması ile, birden bire Freehandden soğuması bir oldu.
Kısacası eğer Coreli ve renk ayrımı ve tabi devamında postscript iyi biliyorsanız, uçarsınız size bu kadar söylim.
Ha ama Freehande yapamadığım bir olay var. Bir reklam var, ortada TIFF ve ben TIFF e crop atmak istiyorum. Hala bulamadım yolunu İyi çalışmalar.
Bir gün bi kart işim vardı ve bi corel kullanan arkadışımın matbaasında bastıracaktım, ve kartın ebadını 5'er mm küçülmek gerekti ordaki pc'de corelde küçültmeye çalıştı ki bu arkadaşımda 8-9 senedir bu iş ile meşgul, izledim bir dünya tuşa bastı bir dünya yere girdi ve çıktı sonra kart 5 mm küçüldü...NE YAZIK ZAMANA !
Bir gün bi kart işim vardı ve bi corel kullanan arkadışımın matbaasında bastıracaktım, ve kartın ebadını 5'er mm küçülmek gerekti ordaki pc'de corelde küçültmeye çalıştı ki bu arkadaşımda 8-9 senedir bu iş ile meşgul, izledim bir dünya tuşa bastı bir dünya yere girdi ve çıktı sonra kart 5 mm küçüldü...NE YAZIK ZAMANA !
feylosoft kardeş sana katılıyorum çok doğru söylüyorsun ve şuanki hakikatları yazıyorsun yaşadıklarım ve gördüklerim...bugüm organize matbaacılık adı altında bir matbaa açılıyor açılmadan önce grafikerliği çok uzun yıllarca yapmış bir insan bir kartvizitinden, broşüre kadar bir şirketin yada esnaf ların tek renk yada trigromi olarak lazım olacak katalog hazırlıyor...matbaa açılıyor(organize) ilk başta 20 bilgisayar koyuyorlar corel11 yüklüyorlar sonra ilan verip corel den anlayan eleman arıyorlar haliyle sallasan corel anlayan işin kolayına kaçan insanlar çok olduğu için çok kısa sürede 20 pc ye eleman buluyorlar ve inanın maaşları asgari ücret!!!!!!!!!!..ama freehand ve p.hop a hakim çok büyük olmayan bir firmada çalışan bir grafiker 1.5 milyardan başlıyor aldığı maaş? bu neden böyledir? corel-p.hop bilen biri şuanda 1 milyar alabiliyor(en fazla!!!) ama freehand ve p.hop 1.5 en az neden böyledir? çünkü diğer arkadaşların dediği gibi kolayı varken nede zora kaçayım diyorlar ve grafikerlik piyasasını düşürüyorlar afferin devam edin..ben coreli biliyorum hakimim...size şunu söyleyebilirim 3 gün önce iş görüşmesine gittim grafiker olarak..corel ve phop bilen biri olarak..bana bize freehand kullanan biri lazım dediler ve aynen geri döndüm itiraf ediyorum ki corel yerine freehand biliyor olsaydım şuan çalışıyor ve 1.800 YTL maaşa anlaşmıştım...şuan freehandi öğrenmeye çalışıyorum..yaşadımı örnek vermek istedim...arkadaşlar hiç bir programa taş attığım yok her ikisininde kendi özgü özellikleri var sonuçta....
Merhaba, sen bu bakış açısı ile gidersen daha çok boşta sallanırsın. Corel şu anki hele hele X4 ile Freehande kuyruğunda dolaştırır. Arkadaşım ben 90 sayfa aktüel dergi tasarımı yapıyorum. Bunu corelde yapıyorum Maaş mı, söylemeye bile gerek yok. Sen ilk önce geleceği gör, ona göre hareket et. Corelide öyle iki kartvizt bir broşür yapıp cart curt işlerle uğraşan, Coreli çok bildiğini sanan insanlardan uzak dur. Corel sana 200 sayfanın montajınıda yapar renk ayrımınıda yapar ama tabi Corele çok iyi aşina olman lazım. Ondan sonra Corelle yatıp Corelle kalkarsın.
ya bide bu organize matbaacilikda ne oluyo. Zaten logo isteyen adam gidipte 3 milyona cizdirmez logosunu.Ayrica bu programda neden birbirinize catiyonuz anlamadim.Corel soyle kotu boyle kotu.Arkadasin sana artislik yapmis karti 5mm kucultmek icin karti secip olcusunu yazmak yeterliydi.
Ayrica corelde kartvizit yapmak adami grafikerde yapmaz.Freehanddede yapmaz.Maaslada bi alakasi yok
iyisimi soyle yapalim ve hepimiz illustratore gecelim acaip ovuyolar ya
Tabikide Freehand ama biraz daha gelişmesi yeni sürümlerinin çıkması gerek diye düşünüyorum... Freehand bana kullanımı daha kolay ve pratik geliyor... Ama Corel Drawın hakkınıda yememek gerek
Tabikide Freehand ama biraz daha gelişmesi yeni sürümlerinin çıkması gerek diye düşünüyorum... Freehand bana kullanımı daha kolay ve pratik geliyor... Ama Corel Drawın hakkınıda yememek gerek
Öyleyse size kötü haberi geçte olsa ben vereyim. Freehand artık üretimi yapılmayan bir yazılımdır. Adobe firması Freehand i satın aldıktan sonra yeni sürümlerinin çıkmayacağını uzun zaman önce duyurmuştu.
bence corel tabiki corelin performansı hangisinde var insan istedikten sonra yapıcağını coreldede yapar freehanddede zaten freehand yeni sürümü çıkmıyo geleceği olmayan bir program adobe illustrator tabiki ikisinden de güzel