Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

tachintoch

🌱Yeni Üye🌱
Bakın Arkadaşlar Ben Freehand'ıda Kullandım Corel'i De Kullanmaktayım.bana Göre Her Iki Prog. Aynı Işi Yapıyor.ama Bir Gerçek Var Corelin Kullanım Alanı Daha Yüksek Freehanda Göre.yani Kasmaya Gerek Yok.
Cevabım Corel.
Oley Oley Oleeeeeeeeeyyyyyy Ooley Oooo
Coreel

defnexx

🌱Yeni Üye🌱
her iki programına kullandım..freeHandı tek geçerm..

Nagihann

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel freehand her ikiside aynı benım için önceliğim coreldir.

abicer

🌱Yeni Üye🌱
dostlar corel kendini yenileyen ve her şeyi kolayca yapabileceginiz en profesyonel progran. bence tabikide corel :smile:

yaseminn

🌱Yeni Üye🌱
Kesinlikle corek kullanımı daha kolay ben ikisine kullandım ama corelden vaz geçilmez

Sweetce

🌟Usta Tasarımcı🌟
aslında corellin güzel tasarruflu yanları var ancak freehande değişmem... corell biraz sorunlu bir program bence..

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel tabelacı programı arkadaşlar. hala neden vazgeçip çağa uymuyorsunuz. eğer corelmi freehandmı derseniz elbette frehand.. ama freehandın efektlerinde sorun oluyor.
ve freehand da bitti. son versiyonu MX bundan sonra bitti.. o yüzden adobelere geçmenizi iöneririm çok uzak kalmadan. illustrator ya da indesign tam bizlere göre efektleri sorunsuz, baskısı sorunsuz...
kolay gelsin..
bi de asla coreli freehandla ya da adobelerle karşılaştırmayın inanın çocukca. karşılaştırın tabelacıların basit işlerde kullandığı proram corel...

coban78

🌱Yeni Üye🌱
Aslinda yaptiginiz ise gore degisir diye dusunuyorum. egerlogo ciziyorsam tabiki corel, ama eger bir brosur yapiyorsam freehand tabiki. Ne yardan gecerim ne serden

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Corel'de neymiş... Daha dünkü çocuk. Sırf PC'leri grafik sektörüne sokabilmek için freehand'e karşı çıkarılan, ancak freehand'in yarısı bile olamayan, yavaşlığıyla adamı çileden çıkaran, kısayol kullanımı berbat olan programımsı şey.

FREEHAND'i tek geçerim.

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
Bence AI. :)
corel - fh - ai arasinda birinin yaptigini digerinin yapamamasi gibi bir durum bence yok. herkes en iyi bildigini kullanabilir yalniz elestirileri okurken genelde elestirilen programin cok iyi bilinmeden elestirildigini dusunuyorum. Mesela resimleri embed ederek calisan corelin bu yuzden cok agir calistigi soylenmis. Coreldede resimleri linkleyerek calisilabilir, tipki freehandde oldugu gibi ekranin renk suzme ozelligini dah dusuk kalietelere getirip vakitten tasarruf edilebilir. Freehandi elestiren arkadaslar font gondermenin zorlugundan, linkli resimleri arayip bulmanin zorlugundan bahsetmisler. Freehandde de textler convert edilip calisma fontsuz hale getirilebilir ve image dosyalari embed edilerek linksiz hale getirilebilir. Bir de soyle bir durum soz konusu dunyanin bir cok yerinde bu konudan unv hocalari sorumlu aslinda. Turkiye'de bu isleri ilk baslatan hocalar mac platformunda freehandle basladiklari icin bu gun onlarin ogrencileri ve ogrencilerinin ogrencileri de bu gelenegi korudu ve freehand bu derece ciddi yayginliga kavustu. Amerikaya bakarsaniz Illustrator acisindan durumun boyle oldugunu gorursunuz.

Sonucta bunlari birbiriyle karsilastirmak bana cok anlamli gelmiyo. Kafamizdakileri hard diske atmada en iyi bildigimiz yontemi kullanmaya devam edelim.

hhtekin81

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Nedense Adobe Flash ve Dreamweaver'a dokunmadi
bi tek freehand'i elinin tersiyle itti.
Biz Türk halki olarak zayifin itilmisin yaninda olduk hep:tongueout:
o yuzden Freehand:rofl: