Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

g.k.y

🌱Yeni Üye🌱
genelde coreli tercih ediyorlar ama her zaman frehand bence

emuxa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel kulandıgım için coral derim freehand hiç denemedım :) adobenin ürünü oldugu için güzel birşey olsa gerek ki çogu kişi onu kulanıyor.

kumsal_sara

🌱Yeni Üye🌱
bencede corel hem kullanımı freehand den daha kolay ve daha sağlıklı oluyor

megabulent

🌱Yeni Üye🌱
Bence Corel, Freehand diye bişey kalmadımı bunun tartısmasını yapmak bile dogru degil birkaç yıllık bi ömrü kaldı, yeni versiyonu çıkmıyo artık, bu yüzden çok geri kalacak birde bana çok itici geliyo, freehand de dosya kaydederken resimleri bir klasöre topluyon falan çok sinir bozucu Freehand . Ben 13 yıldır Corel kullanıyorum her işimi rahatlıkla pratik bir şekilde yapıyorum bu yüzden Corel diyorum ama illustratör de ilgimi çekmiyo değil hani.

catman

🌱Yeni Üye🌱
hiç tartışmasız FreeHand, hız konusunda kesinlikle FreeHand....

hatice67626

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben bu ankete sadece yorum yapabilrim. çünkü ben ikisinden de geçemem. ikisini de kullanım alanlarım farklı. ne corelden geçerim ne freehand den.

tulip

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Freehand 1. kalite, Corel 3. kalite ürün gibi:)

ashcroft

🌱Yeni Üye🌱
Corel

Arkadaşlar şu an 2 programı da yeni öğreniyorum kursta.Ve coreldraw x3 freehandden daha pratik,daha akıcı ve zevkli geldi bana.Bilmiyorum belki de daha vektörel çizimde tecrübesiz olmamdan kaynaklanıyodur.freehand de panel çok katmanlı ve karışık geldi bana, bir özelliği seçiliyken diğer özelliğe mouse imleci ile hemen tıklayarak geçlmemesi ve boya paletine(matbaa baskısı için) renk eklemeden boya yapılamaması gibi zaman kaybettirici olayları var,üstelik corelX3 de takvim özelliği var(işe yarıyor:).Bunun dışında en önemli farkı Adobe un artık freehand için yeni sürüm çıkarmıyacağını açıklaması.Yani freehand öldü arkdaşlar en fazla 1-2 sene kullanılcak.Yani sonuç olarak coreldraw X3 her türlü iyi bence. CORELDRAW X 3

bhtsh

🌱Yeni Üye🌱
bu ise ilk girdigimden beri freehand kullandım acıkcası cokta memnundum ta ki corel'le tanısana kadar suan her ikisinide kullanıyorum ama bi secim yapmak gerekirse kıl payı farkla corel diyorum

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bencede Frehand

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
tabiki corel ;)
coreli adamakıllı bilen biri
kesinlikle başka bir grafik programına
ihtiyaç duymaz

aylineren

🌱Yeni Üye🌱
corelden vazgeçemem frehandı azda olsa biliyorum ama önce corelle başladığım için kısayolları frehanda hep parmaklarım corelin kısayollarına gittiği için karıştırıyorum

AbduRRahmaN_60

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bana göre CorelDraW FreeHand'den kullanılışlı.....
FreeHand biraz daha karışık geldi bana.....

malicandan

🌱Yeni Üye🌱
tabiki corel kendini corelde geliştirmiş birisi her programı rahatlıkla kullanabilir...freehand
adı üstünde boş el :)

senem sevtap

🌟Usta Tasarımcı🌟
şöyle bir sorun var ama corel draw'da belirli bir ölçüden yukarsını dijital makinelerde basamıyorusun :( freehand'de ole bir sorun yok bilmiyorum corelin X3 versiyonunda o sorun çözülebildi mi

Corel Draw'da ölçekli çalışıp sayfa ebadını büyütürseniz istediğiniz çalışmayı hazırlayabilirsiniz baskıya (tabii çözünürlüğüde göz önüne alarak)

Corel Draw diyorum başkada bişi demiyorum tabii öğrenebilirsek birde illustrator :smile:

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corelden (photoshop hariç) başka program bilmeyenler elbette corel der. (tabelacı programı)
freehand ise artık kendini yetiştiremeyen ileriye gidemeyenlerin programı. Nedeni ise FREEHAND BİTTİ ARKADAŞLAR. adobelere neden geçmiyorsunuz
freehandda efektler filmde ctp'de patlıyor.. corele pdf dosyalarını güvenle alamıyorsunuz.
yani baskı aşamasında ACABALAR yaşadığınız programlar için neden hala ısrar......
öncelikle yeniliğe açık olmalı bir grafiker...
yeni olanlar ise adobeler
indesign, illustrator....
gerisi size kalmış... hala gerideyseniz, coreli ve freehandı övmeye devam...

n@ji-e

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar corelin hakkınıda yememek lazım güzel ama bazı kötü yönleri var o yüzden kesinlikle FREEHAND...

LordDark

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ozbicer.com
Bana göre freehand matbaacılar için bir program. Fatura vs gibi vektöreller için kullanılabilir. Ama biraz efekte ihtiyaç duyulduğunda COREL dir tek tercihim. Freehand cilere başarılar:) Ama corel i kullanmayan freehand uzmanları ne kaçırdıklarını bilmiyorlar.