Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel çocuk programı. gelişemeyenler, kendini geliştiremeyenler ve yeni programlara geçmekten korkanların programı diye geliyor bana.. baskıda sorun çıkıyor.. ama hala corelciyiz deniyor. kolay deniyor.. biraz zora gelin arkadaşlar... Kİ HİÇ ZOR DEĞİL... sadece cesaret biraz... ADOBELERİ KULLANIN... sorunsuz bir baskı için...
freehand çok güzel bir program ama efektler sorunlu... zaten bitti freehand...
hiç düşündünüzmü acaba 5 yıl sonra ben naparım elimdeki programla diye...
grafiker biraz zora gider... ve GRAFİKERİM DEMEK İSTİYORSANIZ HER PROGRAMI BİLECEKSİNİZ.... yoksa AZ GRAFİKERİM DİYİN LÜTFEN

secret703

🌱Yeni Üye🌱
kesinlikle freehand hem kariyerini düşünen bi grafikerde tercihini freehand den yana kullanmalı bence.çünkü büyük firmalar ajanslar mac serisi kullanıyor ve hepinizin bildiği gibi corel mac e yüklenemiyor...sonuna kadar freehandd

volkanildec

🌱Yeni Üye🌱
freehand, freehand
corel mi ?
yok yok illaa freehand!

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
Cözüm basit Freehand Freehand Freehand..
Freehandde yapamadığını dön Corele yap kardesim...
Herseyide Freehandden beklemeyin aaa....:)

fatihaltay34

🌱Yeni Üye🌱
Gerçiği konuşmak gerikirse,şuanda corel drew...freehand kendini geliştiremedi ve artık yerini adope illustratör'e bırakmaya başladı yani ömrü bitiyor.herzaman ileriyi düşünmek lazım...

tolkan

🌱Yeni Üye🌱
2 programında üstün oldukları taraflar var. Ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim; freehand tutulan bir program olsaydı üretimine devam edilirdi. Macromedia artık yeni sürüm çıkartmayacak game over :)

hyalçın

🌱Yeni Üye🌱
freehand kullananlardanım... çok kullanışlı... bildiğim kadarıyla artık geliştirilmeceğidir ve türkiye dahil 7-8 ülkede kullanıldığıdır. adobe tarafındanda frehand yerine artık illustrater ve ındesıng geliştirilmekte...

apricot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Usta şöför araç seçmez ne verirsen kullanır. Burda araç değil amaç önemlidir. Almak istediğim sonucu hangisi iyi veriyorsa onu kullanırım. Sonra global çalışıyorsanız ben şucuyum diyerek kendinize güldürürsünüz. Yurt dışında kullanılan programlarla gelen çalışmaları açmayı veya dönüştürmeyi bilmiyorsanız sizin değeriniz kullandığınız program kadardır.

Sonuç itibariyle ben
Çizim işleri için (fatura, kartvizit, el ilanı vs.) CorelDraw
Resim efekt, düzenleme için : Photoshop
Çok sayfalı resim dosyaları, insert katalog için, : Freehand
Programlar arası dönüştürme için : İlistrator
kullanıyorum ve bunlar bir takımdır ustanın vazgeçmeyeceği ve ayırmayacağı.

Sağlıcakla kalın.

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
kesinlikle corel freehand ne folyo kesim için nede dijital baskı için nede tabela çalışması için bir program.Ajanslar vektorel çizim yolluyor freehand olarak bakıyosun sadece çizgi şeklinde folyo kesim olmaz,dosya geliyor dijital baskı yapacan renkler patlak patlak tif çevirip bakıyorsun renkler normal halini alıyor.Müşteri freehand te renkler boyle değil ama neden boyle çıkıyor.Bu programın neresi iy anlamış değilim.Bire bir 10m. tabela çalışmak istiyorum freehandde çalışamazsın ufak çalışmak zorundasın corelde ben 5 km. bile çalışma yaparım.Amötörler için freehand diyorum profosyonel için corel corel diyorum

ayhankaras

🌱Yeni Üye🌱
profesyonel olarak kullanılırsa CorelDraw, rakiplerini ezer geçer, ama profesyonel kullanılamazsa Corel adama saç baş yoldurur.

Bir Tasarım sadece corel kullanarak hazırlanabiliyorken, freehand'de mutlaka photoshop gibi yardımcı bir program kullanmalısınız.

Bu alemde Corel'i Tek Geçerim :D

zombi1976

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya bence corel nıye corel dıyeceksenız cunku ilk coreli ögrendıgım için herhalde

Ahmer-i Melek

🌱Yeni Üye🌱
Ben Sitenizle Alakalı Fazla Birşey Bilmiyorum Ama .. '' Bilmemek Ayıp Değil Öğrenmemek Ayıp..'' ;) Frehand..

Moderatör tarafında düzenlendi:

du_rock

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çocuksu iş diyen arkadaş bence sen bırak bu ayakları FREEHAND:)

goblinnsrp

🌱Yeni Üye🌱
herkes profesyonel olduğu programı tercih ediyor ben corel drawdan wazgeçmem logo çiziminde özellikle.tabi her güzelin bir kusuru vardır coreldede programın sürekli hata verip backup yapmaması itinayla uğraştığınız belki saatlerinizi verdiğiniz çalışmanızın 1 dkda programın aniden kapanmasıyla yerle bir olması nefret uyandırıyor:)o an programda o programı yapanda küfürü yiyor:D

émmst

👑Efsanevi Grafiker👑
Coreli bilmiyorum bence Freehand. En rahat program ayrıca freehandde de Flash animasyon yapabiliyoruz.

john_nash87

🌱Yeni Üye🌱
Freehand kullanıyorum tabikide corel draw..
eger corel mi illustrator cs3 mü die sorsaydınız büyük ihtimallee illustrator derdim..

deliyureks55

🌱Yeni Üye🌱
ben her ıkı programıda kullandım daha once bence ıkıcıse alanının cok ıyı programları fakat freehand bende daha agır basıyor bırde corel kullanımı cok kolay hersey elının altında o yuzden tutulabılır yanlız freehand daha cok tutulan bı program ozellıkle ıstanbulda
o yuzden freehand bılmek corel bılmekten daha ıyı dıye dusunuyorum benım görüşüm

fenerligrafiker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben freehand + MAC diyorum ikisi beraber olunca harika çalışmalar otaya çıkıo