Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

aysgl

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende ilk freehandi öğrendim okulda:D ama şimdi corel öğrendim bende corel daha ii diorum:D çünkü corelde herşeyi yapabiliyoruz ama freehand bu konuda kısıtlı sonucu merakla bekliyorum :D

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
biraz zorlansa corelde freehand bile yapılır :)

mkobra

🌱Yeni Üye🌱
bence de Corel Draw ama Freehand'ide silmek olmaz Freehand bütün çizim programların babasıdır.Freehand geliştirilmedi onun yerinide günümüzde COrel Draw aldı ve böylede gidecek...

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
ya iste fontlari resimleri hepsini bi klasore koyup filmciye gonderiyosun ne gerek var.zaten adan z ye klasor yaptigin halde pc sirf dosya dolu bide onunlami ugrasiym.corelde at resmi tamamdir hafizasina kaydediyor.corel kasiyor tamamda freehand kasmiyormu.acaip kasiyor hemde zamanimi onu beklemeyemi hariym fontlari yada resimleri toplamayami

eski calistigim yerde benden once freehandde bi bayan varmis dergi yapmis.resimlere tek tek numara vermis sayfa numarasi ben rahat calismam icinmismis onunla ugrasmadim tabiki freehenddende atmadim jpeg yapip corelde cizdim zaten basit biseydi. 10-15 dk almadi bir sayfa konsepti.zaten hepsi ayni.ne baskiya resimlerle gonderdim ne fontlarla tek cd ye attim hadi eyvallah

tozko

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Freehand hiç kullanmadığım ıcın Corel dıcem. :)

halilsarikaya07

🌱Yeni Üye🌱
bencede işini gördükten sonra ikiside kullanışlı önemli olan kullanmak ve bilmek insan hangisine alışırsa en iyisi odur

sUperUser

🌱Yeni Üye🌱
tabiki C Draw serisi.

freehand kisitli bir program, her istenilen yapilamiyor, surekli baska bir programa gebe kaliyorsunuz.oysa ki corel draw oylemi ? hayal gucun neyi istiyorsa vede uygulayabiliyorsan nihayetinde yapabiliyorsun, hicte zor diil ve baska programada gerenk yok :)

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Corelde bir iki isim olmustu gercekten freehandden cok iyi

aman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaslar gunaydın elınde 3 boyutlu santraç tahtası olan varsa bana verebılırmı

aman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ıkısıde güzel proğram ama bence corel

wish

🏅Acemi Tasarımcı🏅
FreeHand le bu işe basladım Onçün FreeHand.Corelde az kullanıyorum ama bi türlü içim ısınmadı.Mecbur kalmadıkça Corel kullanmıyorum.

esra_h

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Mesleğe FreeHand ile başladım Corel Bugüne kadar kullanmamıştım ama bu işyerimde azda olsa kullanıyorum genelde hazır işleer geliyo montaj yapıyorum. Ama hiç kanım ısınmadı tabiki FREEHAND diyorum bende :)

grafiker49

🌱Yeni Üye🌱
bildiğim kadarıyla corel de freehand ile yapılan herşey yapılıyor.ama freehand o kadar kullanışlı değil bence.biri bana freehand in corelden üstünlüklerini söyleyebilirmi gerçekten merak ediyorum (öğrenmek istiyorum).saygılar..

puhuma

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerler.net
bildiğim kadarıyla corel de freehand ile yapılan herşey yapılıyor.ama freehand o kadar kullanışlı değil bence.biri bana freehand in corelden üstünlüklerini söyleyebilirmi gerçekten merak ediyorum (öğrenmek istiyorum).saygılar..

*1. hız
2. daha gelişmiş çizim toolbar ları sonuç: daha komplike..
3. corel, freehand'den daha doğru tram ve açı hesabı yapamadığı için riplemede problem yaşatabiliyor... Bunun için genelde renk ayrımı ve matbaa corel i tercih etmezler.
4. bundan önceki mesajımda da corel in olumlu özelliklerinden bahsetmiştim.
5. sonuç: her yiğidin bir yoğurt yiyisi vardır...

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehand daha profesyonel bir program.
corel ise daha kullanışlı ve basit.
ama ben freehand diyorum

ya birde çoğu reklamcı corel kullanıyor. freehandı matbaa cılar daha fazla kullanıyor.birde exportlamada freehandın zaafları oluyor.