Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand mi Corel mi?

freehand mi? Corel Draw mı?

• corel

Oy: 966 60.5%
  • freehand

Oy: 631 39.5%

• Kullanılan toplam oy
    1,597

grafik_Jİİ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öncelikle selam benim oyumla FREEHAND ciler öne geçmiştir :)

hamza

🌱Yeni Üye🌱
bana göre corel hem vektörel anlamda hemde pixel anlamında yetesiz fotosopun resimsel anlamda üstünlüğü tartışılmaz vektörel anlamdada freehandin üstünlüğü ikisini bileştirince güzel çalışmalar çıkar diye düşünüyorum sonuna kadar freehand

dede17

🌱Yeni Üye🌱
Bence programlama olarak Çok İyi ama geliştirilmiyor corel sadece tefferuat

Keşke geliştirilseydi şu an 2003 son sürümü mx yani burdan potonsiyeli görülebilir piyasada corel x3 var ama hala insanlar freehand kullanıyor adı gibi freehand

puhuma

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerler.net
mesajları okumadım ama bakış açısını başka bir arkadaş belirtmiş olabilir. (örnek ile desteklemiş olurum) Yoksa bu kıyaslamanın yapıldığı her yerdeki (sanal, real) baştan yapılan yanlışlığı düzeltmek istiyorum.

1. Corel (Corel Minneapolis 7905 Fuller Road Eden Prairie, MN 55344 USA) bir firmadır, Adobe Corporate headquarters Adobe Systems Incorporated 345 Park Avenue San Jose, CA 95110-2704 ayrı bir firmadır.
2. Dolayısıyla corel ile adobe kıyaslanabilir. CorelDraw ile Freehand in karşılaştırılması için programların yapılış amacını iyi analiz etmek gerekiyor ki kıyaslanması mantıksal olsun. (bu bir futbol maçı değil) Karşılaştırma ama nasıl bir karşılaştırma? diye bir soru olursa;

a) CorelDraw, Freehand' e göre (amacına göre) daha teknik özelliğe sahiptir. (bknz rsm) Dolayısıyla potansiyeli yüksek olduğu için kapasitesi (system dosyaları vb) daha fazladır. Bu da bu yönden daha gelişmiş olduğunu gösterir.

crldrwvp6.jpg

b) Freehand, CorelDraw' a göre çizim toolları daha komplikedir. Bu da daha esnek olduğunu gösterir. c)... d)...

kısacası kullanım amacınız önemlidir. Örneğin; iki programı ve diğerlerini uzun süredir, aynı seviyede kullanabiliyorum. CorelDraw ile başlamıştım, çünkü web tasarımlarımı da çok rahat yapabiliyordum. Sonraları vb programlama, grafik kendi ölçüsünde sağlabildiği için aynı anda kullanabiliyordum. Freehand in kullanım amacına göre (grafik, matbaa) esnekliği ve rahatlığı da beni memnun ve tatmin ediyor. Dolayısıyla ikisini karşılaştırma düşünceleri ve tartışmaları yapılırken, işime bakıyorum. Buradaki mesaj nedir? cvp ve sonuç: kullanım amacınız

frp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eski toprak freehand diyecektir cünkü yılların verdigi tecrube ile zaten eksigiyle fazlasıyla can' dır.coreldraw herseye cözüm bulabilir teknik acıdan cok gelismisitr ama (örnek verecek olursak) kaydettiginizde yada convert lediginizde geri alma olanagını kaybedersiniz yada freehand deki bircok ufak ayrıntı için işe yarayacak işlemler corel de yoktur..(yanlışsam duzeltin oyle kalmıs aklımda :\ ) ki zaten ben aynı amaca yönelik olduklarını bile düsünüyorum..yani yapılacak olan işin genel özellikleri acısından bence yalnızca kolayına geleni secmektir.kısacası freehand ile baslayana corel zor gelir, corel bilene freehand basit.. a tabi bana soracak olursanız 7 yıl sonra hala freehand :)

curunay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel derim başkada bişey demem:) mac bile corel için sürüm çıkardı:)

birde eğer amaç bir ürün ortaya çıkarmaksa bir vektörel program birde photosop yeteli olacaktır.. gerisi grafikerde biter...

extrablue

🌱Yeni Üye🌱
corelin üstüne tanımıyorum arkadaşlar ...

Pioggia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Freehand bencede.Çünkü kendisine öyle bi bagliyoki bi bütün olabiliyo seninle.Corel bana çok soğuk bi program geliyo.Ayrıca mac'lerde çok sorun çıkartıyo.Freehand her yerde uyumlu:) ilk göz agrim.Eger baska versiyonlari çıkacak olsaydi onunla harikalar yaratabilirdik:S ama o bu haliylede vazgecilmez bence:D

mapuskus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.mustafaduzenli.com
bencede Illustrator varken gerisi anlamsız.. Xsara da vectorel olarak hiçde azımsanacak bir program değil.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Her Ikisinide Kullandim Yaw Yillar Once 15 Sene Once Ayni Anda Ikisinin Tadida Ayri Be ArkadaŞlar Corelin Ustun Taraflari Var Tabikide Ama Bu Kime Ne Faydasi Olucak Onu Bilemem Ayrica Frehandi Gfrehand Yapan Arkasindaki Mac Tir :))

rukiş

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel programını uzaktan yakından tanımadım için freehand yeniyim:D ee anca...

ajansnet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel çok profesyonel bir iş yapmadığın sürece
sana herhangi bir başka program kullanmanı gerektirmez.
Ama freehand için mutlaka başka programlara ihtiyaç duyarsın.

Corel'deki filtreler (Yani diğer programlara import-export) hiçbir programda yok.
yani tabiki COREL sonuna kadar.
Zaten bildiğim kadar galip belli oldu.Freehand Satıldı:)

mtn2000

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel siz bir hayat düşünülemez.

baskici46

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel abi corel değişmem

zecekic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel çocuksu olurmu yaa corel freehande göre geniş kapsamlı....

sima

🏅Acemi Tasarımcı🏅
freehad yakında tarih olcak :)

zecekic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu mu sorunun...

bunu yapmak için corel in sağladığı avantajlardan bahsedermisin bilmeyen arkadaşlarımız bilsin.

tabiki corel'de montajlaya bilirsin imposition layout tool'dan formadaki sayfayı bağlayabilirsin... Çok uğraşmadan ;)