mesajları okumadım ama bakış açısını başka bir arkadaş belirtmiş olabilir. (örnek ile desteklemiş olurum) Yoksa bu kıyaslamanın yapıldığı her yerdeki (sanal, real) baştan yapılan yanlışlığı düzeltmek istiyorum.
1. Corel (Corel Minneapolis 7905 Fuller Road Eden Prairie, MN 55344 USA) bir firmadır, Adobe Corporate headquarters Adobe Systems Incorporated 345 Park Avenue San Jose, CA 95110-2704 ayrı bir firmadır.
2. Dolayısıyla corel ile adobe kıyaslanabilir. CorelDraw ile Freehand in karşılaştırılması için programların yapılış amacını iyi analiz etmek gerekiyor ki kıyaslanması mantıksal olsun. (bu bir futbol maçı değil) Karşılaştırma ama nasıl bir karşılaştırma? diye bir soru olursa;
a) CorelDraw, Freehand' e göre (amacına göre) daha teknik özelliğe sahiptir. (bknz rsm) Dolayısıyla potansiyeli yüksek olduğu için kapasitesi (system dosyaları vb) daha fazladır. Bu da bu yönden daha gelişmiş olduğunu gösterir.
b) Freehand, CorelDraw' a göre çizim toolları daha komplikedir. Bu da daha esnek olduğunu gösterir. c)... d)...
kısacası kullanım amacınız önemlidir. Örneğin; iki programı ve diğerlerini uzun süredir, aynı seviyede kullanabiliyorum. CorelDraw ile başlamıştım, çünkü web tasarımlarımı da çok rahat yapabiliyordum. Sonraları vb programlama, grafik kendi ölçüsünde sağlabildiği için aynı anda kullanabiliyordum. Freehand in kullanım amacına göre (grafik, matbaa) esnekliği ve rahatlığı da beni memnun ve tatmin ediyor. Dolayısıyla ikisini karşılaştırma düşünceleri ve tartışmaları yapılırken, işime bakıyorum. Buradaki mesaj nedir? cvp ve sonuç:
kullanım amacınız