MehmetGrafiQ
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tabiki Freehand benim tek temennim Adobe'nin Freehand Mx i geliştirip yeni bir logoyla piyasaya sürmesi
ben yeni başladım sayılır. Bize kursta 2 hafta fh 1 hafta corel öğrettiler.Coreli görünce freehandi öğrenmenin anlamsız olacağını düşündük(kurstaki diğer arkadaşlarda).corel de iki tuşla yaptığın işi freehand ile biraz uğraşman gerekiyor.Kolaycılık olabilir ama işin kolayı varken neden kendimi zora sokayım....
feylosoft kardeş sana katılıyorum çok doğru söylüyorsun ve şuanki hakikatları yazıyorsun yaşadıklarım ve gördüklerim...bugüm organize matbaacılık adı altında bir matbaa açılıyor açılmadan önce grafikerliği çok uzun yıllarca yapmış bir insan bir kartvizitinden, broşüre kadar bir şirketin yada esnaf ların tek renk yada trigromi olarak lazım olacak katalog hazırlıyor...matbaa açılıyor(organize) ilk başta 20 bilgisayar koyuyorlar corel11 yüklüyorlar sonra ilan verip corel den anlayan eleman arıyorlar haliyle sallasan corel anlayan işin kolayına kaçan insanlar çok olduğu için çok kısa sürede 20 pc ye eleman buluyorlar ve inanın maaşları asgari ücret!!!!!!!!!!..ama freehand ve p.hop a hakim çok büyük olmayan bir firmada çalışan bir grafiker 1.5 milyardan başlıyor aldığı maaş? bu neden böyledir? corel-p.hop bilen biri şuanda 1 milyar alabiliyor(en fazla!!!) ama freehand ve p.hop 1.5 en az neden böyledir? çünkü diğer arkadaşların dediği gibi kolayı varken nede zora kaçayım diyorlar ve grafikerlik piyasasını düşürüyorlar afferin devam edin..ben coreli biliyorum hakimim...size şunu söyleyebilirim 3 gün önce iş görüşmesine gittim grafiker olarak..corel ve phop bilen biri olarak..bana bize freehand kullanan biri lazım dediler ve aynen geri döndüm itiraf ediyorum ki corel yerine freehand biliyor olsaydım şuan çalışıyor ve 1.800 YTL maaşa anlaşmıştım...şuan freehandi öğrenmeye çalışıyorum..yaşadımı örnek vermek istedim...arkadaşlar hiç bir programa taş attığım yok her ikisininde kendi özgü özellikleri var sonuçta....[/QUO
Kardeşim ne alaka frehand corele göre daha karman çorman bişey ben 1 aydan beri uğraşıyorum frehand ile akla mantığa sığmayacak şeyler var içinde çorba gibi yapmışlar programı ama corel öyle değil herşey yerli yerinde ve daha fazlasını yapma imkanı sağlıyor adama ben corelde 3 dakkada yaptığım işi frehandde tam 1 saatte yaptım bence çok gereksiz bi program hatta tedavülden kaldırılmasını bile istiyorum tabi bu esprisiydi şunu anlatmak istemiştim ben sana maaşla alakası yok bence çok saçma bişey corel bilen 1000 alıyomuşta frehand bilen 2000 alıyomuş o 1000 fark ne için peki 10 dakkada yapılacak işi 3 saatte yapacağı içinmi sadece gülüyorum