Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

hasana11

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
1.500 anlaşma aşamasındayım daha başlamadım işe

hasana11

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
1.500 2 bin tl den aşşağı çalışmayın arkadaşlar sizler tasarımcısınız.

Red Star

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaslar

bu olay tamamen kendini pazarlama isi olay sadece coral ph veya ai bilmek degil onlarla meydana getirdiginiz urun ... ben 8 senedir bu isi yapiyorum severek yapiyorum ... emegimin karsiligini da aliyorum sadece kendinize guvenin ve isinizi severek yapin bizim piyasamizi dusuren etken patronlan degil iki corel kurcalayan ph de iki sekil yapan ben grafikerim diye ortaya cikiyor sonrada durum ortada ben gecen seneye kadar grafikerim demiyordum gerisini siz dusunun merak edene ucretim avro bazinda

hadi kolay gele

cheeros

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iyi hjoş soylersınde bu otomasyonlar ısı bozmaya basladı mataacılık sektorunde.
ve Corel kullanıma gelıncede boş arkadas filozof dahı olsan damına adamına denk gelemdıgın surece elındekı meslek bır ıse yaramıyor ne yazık bır ferrarı dusun ama soforsuz :)

classgrafik

🌱Yeni Üye🌱
gerçekten kayseride durumlar çok vahim, yani o miktara geçinmek zor bu devirde
ben istanbul zeytinburnunda çalışıyorum etiket firmasında daha önce Ctp - film çıkış ile uğraşmaktaydım, bu işe ilk başladığımda haftalık 50 lira alıyodum 3 yıldır bu işi yapıyorum ve 19 yaşındayım, şu anda çalıştığım firmada 1400 lira maaş alıyorum verdikleri 100 lira yol parası ile 1500 oluyor işin komik tarafı bilidiğim programlar corel - freehand - illustrator - photoshop - preps, Pc - Mac forma montajlarından ve renk ayrımlarından anlıyorum ama burda yaptığım iş sadece etiket tasarımı birtek coreli kullanıyorum yani kayserideki arkadaşım istanbula gelmeni tavsiye ederim bulursan böyle bi yer rahat edersin teşekkürler saygılar..

mucahidk

🌱Yeni Üye🌱
Allah yar ve yardımcımız olsun arkadaşlar.. Ne olacak bu rakamlar böyle :( şu bir gerçek ki sektör iyice daralıyor.. "abi gel sen ben onu sana daha uygun bir fiyata yaparım" mantığı ve herkesin bu konuda bir fikrinin olması, stock'lardan esinlenerek çözümler üretmesi durumu gerçekten vahim hale getirdi. Ancak şu var ki; programları herkes kullanabilir, fakat iyi bir Grafik Tasarımcı olamaz. Amaç aranan adam olmak. O zaman bu sorunda çözülecek (ancak kişi bazında) önemli olan ilk önce ne olmak istediğimiz.

vedfux

🌟Usta Tasarımcı🌟
herkeste aynı sıkıntılar.. ne kadar yazsakta boşuna... işine ne kadar aşık olursan ol hevesini kırıveriyorlar hemen..:)

abanozmurat

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar asıl sorun su grafikerler birliği kurmak lazım orada bölgenin üniversitesinde görev yapan yada piyasada işleriyle kendini ıspatlamış değerli hocalardan ders almak ya da sınavlarını vermek suretiyler belge vermek lazım.Yani bi brokrasi sistemi kurmak gerek belli bir fiyat belirleyip çalışmışlığınıda kademden saymak lazım ama nerde o birlik ve beraberlik sorsam ben şunu biliyorum bunu biliyorum ıspatla desem ne göstereceksin bana yani benim hocalarında dediği gibi azbi corel kullandığını sanan kendini grafiker sanıyor yazıkkk derhal bişeyler yapmalı bence tabi saygılar sevgiler:)

abanozmurat

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar asıl sorun su grafikerler birliği kurmak lazım orada bölgenin üniversitesinde görev yapan yada piyasada işleriyle kendini ıspatlamış değerli hocalardan ders almak ya da sınavlarını vermek suretiyler belge vermek lazım.Yani bi brokrasi sistemi kurmak gerek belli bir fiyat belirleyip çalışmışlığınıda kademden saymak lazım ama nerde o birlik ve beraberlik sorsam ben şunu biliyorum bunu biliyorum ıspatla desem ne göstereceksin bana yani benim hocalarında dediği gibi azbi corel kullandığını sanan kendini grafiker sanıyor yazıkkk derhal bişeyler yapmalı bence tabi saygılar sevgiler:)

grafixtra

🌱Yeni Üye🌱
Bu konuda, sizin referans işlerinizi pazarlamanız ve başvurduğunuz kurumun estetik kaygısı kesinlikle çok önemli. Ben Mersin'de öğrenciyim ve aynı zamanda bir ajansta part time grafikerlik yapıyorum. 800 TL'yle işe başladım, ayrıca bir çok işten de prim alıyorum.
Bu hepsinden önce ortalıkta grafikerim diye gezen elemanlara patronumun tepkisiydi aslında. Bana sorarsanız, yaptığım işin hakkını 800 de, 8000 de veremez. Ancak şu an bu kurumda zevkle ve hevesle çalışmamın en büyük nedeni, gerçekten işten anlayan ve çalıştırdığı insana elinden geleni yapmaya çalışan bir patrona sahip olmam.
Mersin piyayasında çoğu "kaliteli" diye anılan reklam ajanslarında 600, 700'e tam zamanlı grafiker çalıştırıyorlar. Her fırsatta dile getiriyorum, ayıba inanıyorsanız ayıp, günaha inanıyorsanız günah! Bir yerleden çıkar o elemandan kesmeye çalıştığınız...
Tüm arkadaşlara tavsiyem, elinizden geldiğince kendinizi ucuza kaptırmayın. Emin olun şu an yanında en az benim kadar grafikerliği olan elemanı tam zamanlı 700 TL'ye çalıştırıp beni part time olarak 1000 TL'ye çağıran bir ajans var. Çoğu zaman böyle komik duruma düşen patronlarla muhatap oluyorum, emin olun bu insanlar bir iki defa terslenseler üçüncüde bu tür rakamları grafikerlere teklif etmeye utanırlar.

Son düzenleme:

onrdrg

🌱Yeni Üye🌱
Bende İzmir de grafikerim ne yazık ki 2 aydır maaşımı belirleyemediler... :))) corel 3 ile başladım iç mekan dış mekan cnc router kullanıyorum değişen bişey yok lisede 2 şer ders photosop gören corel gören ai gören grafikerim diye kart dizgisi yapan çıkıyor grafikerim diye... olcağı bu... hangimiz hakkımızı alıyoruz ki...
eski kız arkadaşım ege ünv. grafik mezunuydu o bile yardımını benden alıyordu... ama içine ettiler izmirin de, hakkını alan meslektaşım zor bu şehirde de..

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
İşte sorun burada yakınmalarımızdan dahi sorunun bizde olduğu anlaşılıyor.

Sorun grafikerlerin demek istenen grafik tasarımcının maaşı. Yani tasarım yaparak para kazanan adam.

Film ve CTP'ye iş yollayan değil, dijitalcide makinaya iş yollayan değil. Çok program kullanan değil, herhangi bir programı herhangi bir tarihde kullanan değil.

Operatör arkadaşlar, yada sadece basitce makinalara iş yollama gibi görevleri olan arkadaşlar bile sırf program biliyoruz diye bu işe giriyorlar. Ha işi çok iyi yapana asla lafım yok.

Güzel sanatlar ne la ben mezunlara çay getirtiyom diyen cahillerle, dersaneden çıkanlar, ule tasarım ne ki hepimiz çiziktiriyoruz diyen, zorlanınca ararım netten dönerci resmi, çakarım torrentten fotoğraf logo diyen adamlarla bu seviyelere geldik.

Hiç patronlara laf etmeyin adam elbet olanı kullanacak, ticaret yapıyor çünkü çok sanat sevdalısı olsa gidip bir sanat galerisi falan açardı.

Arkadaşlar adam öyle alışmış ki. Broşür yaptıracak logosu yok, olsun biz çiziktiririz, resmi, fotosu yok netten buluruz, arka planı da torrentten yada grafikerler sitelerinden aldık mı? üstüne bir de Corelimizde en uyumsuzundan her satırı ayrı renk yazı yazdık mı? oo demeyin keyfimize. Bir de baskı ücretininin üstüne + 100 TL kar koyabilirsek ohh ne ala.

Ondan sonra kalk grafikerlerin maaşı şöyle böyle.

Arkadaşlar çözüm belli bu memlekette çırak meslek okulu benzeri meslek okulları / kursları açılacak alaylılar sınava tabi tutulacak ve sadece geçebilenler belge alıp işe devam edecekler. Okullularda biraz mesleki bilgi edinebilecekleri ortam hazırlanacak. Bu iki grup dışında zor cümle kuran espas nedir, illustrasyon nedir, x yüksekliği nedir gibi kavramları bilmeyen adamlar da bu işten uzak duracak.

Onun dışında internet denetlenecek, fonttur, fotoğraftır, vektördür (lisanslı satın almalar dışında) bunların dağıtımı engellenecek. Başka bir yolumuz yok. Adamlar yarım saatte iş çıkaramayanı grafikerden saymıyor artık downloadcı arkadaşlarımız sayesinde.

Son düzenleme:

ogozay

🌱Yeni Üye🌱
İşte sorun burada yakınmalarımızdan dahi sorunun bizde olduğu anlaşılıyor.

Sorun grafikerlerin demek istenen grafik tasarımcının maaşı. Yani tasarım yaparak para kazanan adam.

Film ve CTP'ye iş yollayan değil, dijitalcide makinaya iş yollayan değil. Çok program kullanan değil, herhangi bir programı herhangi bir tarihde kullanan değil.

Operatör arkadaşlar, yada sadece basitce makinalara iş yollama gibi görevleri olan arkadaşlar bile sırf program biliyoruz diye bu işe giriyorlar. Ha işi çok iyi yapana asla lafım yok.

Güzel sanatlar ne la ben mezunlara çay getirtiyom diyen cahillerle, dersaneden çıkanlar, ule tasarım ne ki hepimiz çiziktiriyoruz diyen, zorlanınca ararım netten dönerci resmi, çakarım torrentten fotoğraf logo diyen adamlarla bu seviyelere geldik.

Hiç patronlara laf etmeyin adam elbet olanı kullanacak, ticaret yapıyor çünkü çok sanat sevdalısı olsa gidip bir sanat galerisi falan açardı.

Arkadaşlar adam öyle alışmış ki. Broşür yaptıracak logosu yok, olsun biz çiziktiririz, resmi, fotosu yok netten buluruz, arka planı da torrentten yada grafikerler sitelerinden aldık mı? üstüne bir de Corelimizde en uyumsuzundan her satırı ayrı renk yazı yazdık mı? oo demeyin keyfimize. Bir de baskı ücretininin üstüne + 100 TL kar koyabilirsek ohh ne ala.

Ondan sonra kalk grafikerlerin maaşı şöyle böyle.

Arkadaşlar çözüm belli bu memlekette çırak meslek okulu benzeri meslek okulları / kursları açılacak alaylılar sınava tabi tutulacak ve sadece geçebilenler belge alıp işe devam edecekler. Okullularda biraz mesleki bilgi edinebilecekleri ortam hazırlanacak. Bu iki grup dışında zor cümle kuran espas nedir, illustrasyon nedir, x yüksekliği nedir gibi kavramları bilmeyen adamlar da bu işten uzak duracak.

Onun dışında internet denetlenecek, fonttur, fotoğraftır, vektördür (lisanslı satın almalar dışında) bunların dağıtımı engellenecek. Başka bir yolumuz yok. Adamlar yarım saatte iş çıkaramayanı grafikerden saymıyor artık downloadcı arkadaşlarımız sayesinde.

müthişsin..bu kadar açıklanabilir.."ben taaa corel 3 ten beri yapıyorum " diyen birçok hatta yüzlerce arkadaşa. ajansa iş için başvurduğumda önünde basılı portfolyom olduğu ve işleri gördüğü halde evet onur hangi programları kullanıyorsun.. die iş görüşmesine başlayan ve beni o odadan kaçarak uzaklaştıran..izmirde kemeraltında bir basımevinde gördüğüm 15 tane" bilgisayar operatörü arkadaşımı yanyana oturtup yanlarınada müşterileri dizen ve o arkadaşları dakika üzerinden kağıt üstüne basılmış karmaşalar adını verdiğim işler çıkartmaya zorlayan .. hadi çıkarttılar,bunları beğenen herkese..madem bu işi yapmaya niyetlendim bunun için kendimi geliştireyim ne yaptığımı bileyim bunun için eğitimimi alayım. limitlierimi kaldırayım .. yükseleyim yerine netten "free photosohop psd elements" searchleyen ,herkese sonsuz teşekkürler..

fatmaycatak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrb arkadaşlar ben grafik tasarım bölümünden bu sene mezun oldum (2 yıllık) bi ajasta işe başladım 1 ay deneme süresi bu süreç içinde yol yemek vrelim 1 ayın sonunda da oturup konusuruz dediler ilk iş deneyımım olcak diye bi an hevesle kabul ettim. 1ayım doldu devam et dedıler ücret içinde yaptığın işe göre maaş belirlencek dediler. yarın 2.ayımın sonu yani maaş günü benden önce çalışan kızla tesadüfn yeni tanıştım ve maaş vermezseler şaşırma dedi bu durumda ne yapmalıyım maas alamazsam cıkmalı mıyım yoksa deneyım olması ve tecrübe için devam mı etmeliyim aklım çok karışık :(

c.isbuga

🌱Yeni Üye🌱
Sonuç olarak istanbulda bir grafiker ne alır. 1300 iyimidir

skarakose

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.tabelamerkezi.com
mrb arkadaşlar ben grafik tasarım bölümünden bu sene mezun oldum (2 yıllık) bi ajasta işe başladım 1 ay deneme süresi bu süreç içinde yol yemek vrelim 1 ayın sonunda da oturup konusuruz dediler ilk iş deneyımım olcak diye bi an hevesle kabul ettim. 1ayım doldu devam et dedıler ücret içinde yaptığın işe göre maaş belirlencek dediler. yarın 2.ayımın sonu yani maaş günü benden önce çalışan kızla tesadüfn yeni tanıştım ve maaş vermezseler şaşırma dedi bu durumda ne yapmalıyım maas alamazsam cıkmalı mıyım yoksa deneyım olması ve tecrübe için devam mı etmeliyim aklım çok karışık :(

zevk için yada birşeyler öğrenmek için çalışıyorsanız devam edin fakat şartlar belli sonuçta bir dünya işsiz grafiker varken sizi bedavaya çalıştırıyor olması kabul edilebilecek şey olmaması lazım. (kendi görüşüm)

Grafi07

🌱Yeni Üye🌱
Antalya piyasası ne durumdadır?

Merhabalar,
Geçen yıl amatör olarak işe başladım. HP DesignJet L25500 makine ile baskı yapıyorum. 900 TL (lütfen gülmeyin :tongueout:) maaş alıyorum. İş trafiğinide yönetiyorum. Ayrıca ciltbezi, duvar kağıdı, dijital ve UV offset baskı malzemelerinin satışınıda yapıyoruz. İş hacmimiz de ilk başladığım zamana göre bir haylı arttı. Sizce ne kadar maaş hakediyorum???

Zam zamanı geldi de onun için merak ettim. :smile:

Saygılar...

Son düzenleme:

cngzdhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar maaş konusun da size küçük bi tavsiyede bulunayım bir işe başlarken ilk ne konuşursanız o olur, daha sonrayok düzenleme yapıcaz yok iyileştirme yapıcaz bunlar genelde havada kalır. standardınızı kendiniz belirleyin ve ona göre bi rakamla çıkın adamın karşısına, kendime güveniyorum, tasarımdan baskıya işi götürürüm diyorsanız 2500 tl den açın kapıyı, kapasitenizin maaşınızda belirleyici rol oynayacağı kaçınılmazdır.