arkadaşlar öncelikle ben 17 yaşındayım 2.5 yıldır animasyon,tasarım 1.5 yıldır ise photoshop,flash,easytoon gibi programlarla uğraşıyorum pivot programında Türkiyedeki en iyi animatörüm.. emin olun pivot programını araştırırsanız ne kadar basit bir program olduğunu göreceksiniz bir ekibimiz var ve bu programla azmimizi ve hırsımızı birleştirerek imkansızı başarmaya çalışıyoruz .. amacımız günlük hayatta birşeyler başarmak ve tanınmak .. suan yakın bir arkadaşımla birlikte bir sitemiz var bu sitede photoshop,flash,easytoon,stykz,pivot ve çizim adına dersler,özel eğitimler ve organizasyonlar düzenleniyor/düzenliyoruz .. benim asıl amacım bunları söylemek değildi gelelim şimdi asıl söylemek istedğime bakın ben grafiker olmak istiyorum fakat şöyle bir durum var ben sadece reklamcılığa yönelik bir grafikerlik mesleği istemiyorum benim amacım oyun grafiği tasarımı ve animasyon grafik ve script tasarımları adına daha fazla birşeyler yapmak .. ve nasip olursa kendi şirketimizi/firmamızı kurmak arkadaşımla beraber .. şimdi şunu soruyorum grafikerlik demek bütün hayatın boyunca afiş ve etiket tasarlayıp kıt kanaat geçinmekmidir .. yada. benim istediğim gibi bir fonksiyonelliği varmı? tek istediğim bu soruma cevap vermeniz ardından eğer verdiğiniz cevap olumsuz ise bana bu alana yönelik ne tür bir bölüm önerirsiniz.. son olarak final fantasy serisini bilirsiniz .. projelerim arasında bu serinin grafik ve görselliğinden etkilenmiş bir seri çıkartmak ta var .. bu konudaki soruma gelince final fantasy serisinin yapılmasında grafikerlik mesleğiyle ilgili bir durum varmıdır(ki büyük ihtimalle vardır) varsa grafikerlerin rolü ne olmuştur .. ayrıca sunu eklemek istiyorum ben bundan 1 yıl önce grafikerlik mesleğinin tam olarak ne olduğunu anlamak adına küçük çaplı bir araştırma yapmıştım ve şöyle bir yazı okumuştum .. şöyle bir yazıyla karşılaştım grafikerliği tavsiye edermisiniz adına .. Türkiyede büyük grafiker açığı var iş imkanı fazla maaşı bol bir meslek... diye bir cümle gördüm ve dikkatimi çekti o günden bu güne kadar grafikerlik mesleği hakkında güzel düşüncelerim vardı fakat şu ilk sayfalardaki yorumları okuyunca büyük bir hata yapıyormuşum gibi hissettim.. bana şunu söyleyin 600 tl ye çalışan arkadaşlara söylüyorum .. siz fabrika işçisimisiniz yoksa geleceğin mesleği olan grafikerlik branşından mezun olmuş insanlarmısınız? grafikerlik hayatın her alanında var olan bir meslek siz neye bu kadar az para alıyorsunuz anlamıyorum.. şahsen ben grafikerlik okursam eğer 2500tl den aşağı çalışmam.(cümlelerimi basite almayın..) çünkü grafikerlik çizim ve hayal gücüne dayalı bir meslek 70 milyonda kaç tane orjinal insan var ki? hangileri yüzeysel yaşamanın dışında iç dünyalarına da kulak veriyor? yada hangileri imkansızı başarabileceğine inanıyor? lütfen sizden rica ediyorum kendinizi ucuza pazarlamayın.
Bu uzun yazımı sıkılarak/sıkılmayarak okuyan herkese teşekkür ediyorum. Lütfen cümlelerim sizi gücendirmesin ben gerçekleri söyledim. Bu arada sorularıma cevap verirseniz çok müteşekkür olurum ^^