Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
ibni sina diyorki;ilim ve sanat deger görmediği ülkeyi terkeder.
baska bişey demeye gerek yok sanırım

ali çolak

🌱Yeni Üye🌱
sen o dediklerini yapıpta 600 tl maaş alıyosan düşünmeden istanbula gel : ):)

zadracom

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim sıkma canını...ben ilk görüşmelerimden birini hatırlıyorum ankarada 3-4 sene önce..işveren yağladı balladı; şu firmaların işleri bizde çok yoğun çalışıyoruz işlerimiz süper die sora 300 lira maaş teklif etti..hangi şehirde olursan ol elin iş yapıyosa karşındaki insandan fiyat bekleme...benim fiyatım bu kardeşim de ona göre pazarlık yapsınlar...atar yap yane ;)

LASERCI

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.galvolaser.net
arkadaslar ıyı maas almak ıstıyorsanız Galvo laser kullanmasını ve o makınada yapılabılecek ısler tasarlamayı ogrenın 2000-2500 tl ıle ıse baslayın.........

troyali

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar 6 yıl önce başladım grafikerliğe. 6 yılda da çok şey öğrendim. Ezilmeye çalışıldım, başka çalışanlar arkamdan iş çevirdi bana patladı falan filan anlamışsınızdır. Siz ne kadar iyisiniz kendinize ne kadar güveniyorsunuz birinci koşul bu. İkincisi ise çalıştığınız işletme size ne verebilir siz ne verebilirsiniz. unutmayın ki bir işletmeye giren her çalışan o işletme için oldukça yüklü bir maliyettir. Ben artık kendi ajansımı kurmuş biriyim. Grafik işini önceleri kendim yaptım sonra bir grafiker arkadaş aldım yanıma maaşı 850+SSK idi. Her zaman işler istenildiği gibi gitmez benim de gitmedi. Maaş ödemeyeceksem ne diye çalışan bulundurayım yanımda dedim. İşletmenin durumunu grafikerime anlattım ve karar senin dedim çalışmak istersen de istemezsen kararı sen ver kendini düşün dedim. Saol 15 gün daha çalıştı sonra da ayrılmak istediğini söyledi. Elimdeki biraz birikmişle son maaşını da ödedim çıkarken bana sigortamı tam yatırımısın dedi. Olur dedim ve tam yatırdım. yeni bir işe girmiş sigortasız haber verdi bana ben de dert etme dedim temmuz sonuna kadar sigortan bende en azından işsizlik maaşı hak edene kadar dedim.
Ben işin içinden çıkmış sonradan da kendi işini kurmuş bir patron sayılırım. Anlıyorum sizleri ancak işe başlamadan önce mutlaka kendinizi sağlama alın herkes benim gibi olmaz işini bilmeyen sadece daha fazla para kazanma odaklı düşünen 100lerce patron var bu ülkede
hepinize iyi çalışmalar arkadaşlar

kemalgencer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Slm arkadaşlar İşveren bilmek zorunda ''Bilgisiz otorite temin edilemez'' bilmiyorduk işimizi grafikere bıraktık.grafiker bilgi vermeden işi bıraktı.atölyede grafikerden başka 17 kişi çalışıyor, kapıda iş bekleyen 10 tane grafiker yok,ama iş bekleyen müşteri var şimdi de grafiker arkadaş çalıştırıyoruz işini yapıyor parasını alıyor 8 aydan beri çalışan arkadaşıma 30 dakika işimi ve beklentilerimi anlattım ve şimdi işini yapıyor. Bizi Tiye alan grafikerlerden Allah razı olsun onlar bize çizgi ve renk bilgisi öğreneceksin corel-photoshop öğreneceksin dediler, öğrettiler bizde öğrendik yolumuza devam ediyoruz yarın 2 garfiker işe gelmese dahi sorun yok.

kemalgencer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Etik Ahlak saygı sevgi üretmek paylaşmak Hepsini verdim kanaat yok SA yol senin olsun

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar, Ankara' da şu zamanlarda çalışanlara verilen ücretler nedir acaba? Birde ARD' nin sitesinde belirtilen tasarım ücretlerini görünce dudağım uçukladı. Gerçekten Ankara piyasasında dönen fiyatlar böylemi? Ya da üye üye reklam ajansları bu fiyatlara ne kadar sadık. Eğer fiyatlar bu şekilde ise bu ajanslarda çalışan Art Direktörü geçtim junior' ın bile 2000 lira maaş alması gerekiyor.

restsam

🌱Yeni Üye🌱
Gittiğim bir grafik kursunda (Güya) kurs hocamız buradan çıktığınızda hepiniz grafiker olmaya hazırsınız demişti. Bende: Hocam grafiker olmak o kadar kolay mı? İki program öğrenipte (Çoğu grafikerim diyenlerin yanılgısı) grafiker olunmuyor demiştim. Türkiye'de grafikerim diyen 10 kişiden sadece biri çizim bilgisine ve yeteneğine sahip. Eğer desen bigisi yoksa ve bunun akademik eğitimi alınmadıysa ben grafikerim diye gezmek akıl alır şey değil. Bir de unutulmamalıdır ki Grafik = Renk'tir.
Bir de değinmeden geçemiyeceğim.Bu sitede rastladığım döküman paylaşım kısmında birisinin balon vektor aradığına şait oldum. Eh dedim ya balon bile çizemeyen bir adamın bu işlere kalkışması traji-komik değilde nedir? O kadar hazırcılığa alışmışız ki... Yine taksimde bir partinin afişini görmüştüm. Afişte çok güzel vektor bir kadın çizimi vardı. Acaba (ç)alıntı mı diye düşünürken afişin altında yapanın imzasını görmüş helal olsun be güzel çizmiş eleman demiştim. Ancak gelin görün ki o vektor kadın çizimininin elden ele dolaşan bir örnek olduğunu gördüm. Artık (ç)alıntı yapmak yetmiyor bi de altına imza da çakar duruma gelmişiz demek ki.
Sonra da Grafikere verilen para neden düşük ya da neden patron ya da sokaktaki herhangi biri bende yaparım havasında geziyor. Ülkemizde emek vermek yerine hazır kullanmanın doyumsuzluğu değil mi birazda bu nedenlerden biri.

dostum, ben kamuda maaşlı çalışan bir sicil memuruyum. Amirlerim benim usta grafiker olduğumu biliyor ama şu an yaptığım iş grafikerlik değil. Grafikerlik yaptığım zamanlarda aç kaldığım günleri geride bırakmak için yeteneklerimi rafa kaldırdım.
Rastlantı sonucu balon çizemeyenleri aşağıladığın yazıyı gördüm.
Şimdi balonlu bir tasarım isteniyor benden ve 1 saat zamanım var.
1. soru : Sence oturup balonu yeniden çizmem bana ne kazandırır ?
2. soru : Siteden balon tasarımı aramakla hata mı ediyorum sence ?
3. soru : Paraya kıyıp grafikerlere tasarım yaptırmayan amirlerimin bana verdikleri işkencevari işlere hayır mı diyeyim? (sonunda kapıya konulmak var, bana iş garantisi verebilir misin?)

Şuna emin ol ki balon arayan herkes aynı şartlarda çalışmıyor...

Özleeem

🌱Yeni Üye🌱
:D :D bu sene lıse son dayım grafık tasarım okuyorum ıstanbul ıkıncı matbacılar sıtesındeyım tpkapıda corel photoshop programları kullanıyoruz genelde ısyerımız reproduksıyon oldugundan pek tasarım yapmıoruz.. ılerlemeyı ve daha ıyı bı sekılde ogrenmeyı cok ıstıyorum aldıgım maasa gelıce :D :D 180 tl :D

cemil çelik

🌱Yeni Üye🌱
valla arkadaşım bende istanbulda 1300e çalışıyordum rüzgar beni ankaraya attı ve şimdi iyi bi iş bulana kadar 700e çalışıyorum ayrıva 3D max bile biliyorum hemde baya iyi seviyede coreli photoshopuda saymıyorum ama ilk fırsattada hemen çıkarım bu maaş nee yaa işçiden bile az hepsi allahsız olmuş bu ajans sahiplerinin :(((

LASERCI

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.galvolaser.net
corel iyi derecede biliyorum ve iyi maaş istiyorum diyen arkadaşlar benle irtibata gecebılır

memokal

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar öncelikle ben 17 yaşındayım 2.5 yıldır animasyon,tasarım 1.5 yıldır ise photoshop,flash,easytoon gibi programlarla uğraşıyorum pivot programında Türkiyedeki en iyi animatörüm.. emin olun pivot programını araştırırsanız ne kadar basit bir program olduğunu göreceksiniz bir ekibimiz var ve bu programla azmimizi ve hırsımızı birleştirerek imkansızı başarmaya çalışıyoruz .. amacımız günlük hayatta birşeyler başarmak ve tanınmak .. suan yakın bir arkadaşımla birlikte bir sitemiz var bu sitede photoshop,flash,easytoon,stykz,pivot ve çizim adına dersler,özel eğitimler ve organizasyonlar düzenleniyor/düzenliyoruz .. benim asıl amacım bunları söylemek değildi gelelim şimdi asıl söylemek istedğime bakın ben grafiker olmak istiyorum fakat şöyle bir durum var ben sadece reklamcılığa yönelik bir grafikerlik mesleği istemiyorum benim amacım oyun grafiği tasarımı ve animasyon grafik ve script tasarımları adına daha fazla birşeyler yapmak .. ve nasip olursa kendi şirketimizi/firmamızı kurmak arkadaşımla beraber .. şimdi şunu soruyorum grafikerlik demek bütün hayatın boyunca afiş ve etiket tasarlayıp kıt kanaat geçinmekmidir .. yada. benim istediğim gibi bir fonksiyonelliği varmı? tek istediğim bu soruma cevap vermeniz ardından eğer verdiğiniz cevap olumsuz ise bana bu alana yönelik ne tür bir bölüm önerirsiniz.. son olarak final fantasy serisini bilirsiniz .. projelerim arasında bu serinin grafik ve görselliğinden etkilenmiş bir seri çıkartmak ta var .. bu konudaki soruma gelince final fantasy serisinin yapılmasında grafikerlik mesleğiyle ilgili bir durum varmıdır(ki büyük ihtimalle vardır) varsa grafikerlerin rolü ne olmuştur .. ayrıca sunu eklemek istiyorum ben bundan 1 yıl önce grafikerlik mesleğinin tam olarak ne olduğunu anlamak adına küçük çaplı bir araştırma yapmıştım ve şöyle bir yazı okumuştum .. şöyle bir yazıyla karşılaştım grafikerliği tavsiye edermisiniz adına .. Türkiyede büyük grafiker açığı var iş imkanı fazla maaşı bol bir meslek... diye bir cümle gördüm ve dikkatimi çekti o günden bu güne kadar grafikerlik mesleği hakkında güzel düşüncelerim vardı fakat şu ilk sayfalardaki yorumları okuyunca büyük bir hata yapıyormuşum gibi hissettim.. bana şunu söyleyin 600 tl ye çalışan arkadaşlara söylüyorum .. siz fabrika işçisimisiniz yoksa geleceğin mesleği olan grafikerlik branşından mezun olmuş insanlarmısınız? grafikerlik hayatın her alanında var olan bir meslek siz neye bu kadar az para alıyorsunuz anlamıyorum.. şahsen ben grafikerlik okursam eğer 2500tl den aşağı çalışmam.(cümlelerimi basite almayın..) çünkü grafikerlik çizim ve hayal gücüne dayalı bir meslek 70 milyonda kaç tane orjinal insan var ki? hangileri yüzeysel yaşamanın dışında iç dünyalarına da kulak veriyor? yada hangileri imkansızı başarabileceğine inanıyor? lütfen sizden rica ediyorum kendinizi ucuza pazarlamayın.

Bu uzun yazımı sıkılarak/sıkılmayarak okuyan herkese teşekkür ediyorum. Lütfen cümlelerim sizi gücendirmesin ben gerçekleri söyledim. Bu arada sorularıma cevap verirseniz çok müteşekkür olurum ^^

Son düzenleme:

AYMAREKLAM

🌱Yeni Üye🌱
ARKADAŞLAR BENDE GRAFİKER ARIYORUM AMA DİJİTAL BASKI İŞİNDEN ANLAMASI GEREKİYOR AÇIK HAVA REKLAMCILIGINDA DENEYİMLİ OLMASI GEREKİYOR ESNEK ÇALIŞMA SAATLERİNE UYACAK BAY BAYAN ARKADAŞLAR 0537 666 2525 YADA 0312 256 68 88 TELEFONUNDAN İRTİBATA GEÇSİNLER TELEFONDA MAAŞ BİLGİSİ VERİLMEYECEKTİR İLGİLİ ARKADAŞLARA DUYrulur

layore

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar üç sayfa okudum ağlayasım geldi bu ne vahim durum.400 tl 15 yaşında çıraklara veriliyor.piyasa çok düştü.herkese bol şans.

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar üç sayfa okudum ağlayasım geldi bu ne vahim durum.400 tl 15 yaşında çıraklara veriliyor.piyasa çok düştü.herkese bol şans.

Bir dokun bin ah işit ve bir de buradan yak bakalım:

GENÇLER TIP OKUMAK İSTEMİYOR...

Kendi mesleğim de dâhil, mesleklerin saygınlığının korunmasını önemli buluyorum. Doktorluk mesleği de bunlardan birisi. Bir doktorun yetişmesi sürecinde ödenen bedelin yüksekliği gözardı edilerek, doktorlara yönelik genellemelere ve itibarsızlaştırma söylemlerine tepki duyan birisiyim. Üniversite okuyan ya da girmek üzere olan çocuklarımız var. Birçoğunu tıbbı tercih etmeye yöneltemiyoruz artık. Eğitimin uzunluğu, daha ortaokuldan başlayarak gece gündüz çalışma zorunluluğu, okul bittikten sonra ise uzmanlık için aynı tempoda bir eğitim daha... Çekilir dert değil diyor gençler. Uzmanlıklarını kazanan gençlerle konuşuyorum. Bir tanesi yeni evlenmiş, 7 yıllık bir eğitimin ardından 1.400 lira maaş alıyor. Haftada iki gün gece nöbetine kalıyor. Hiçbir donanımı olmayan, yeni işe başlayan herhangi birisinin aldığı maaşın iki katı bile değil aldığı para. Diğer yandan uzman olmak için geldiği büyük hastanede eğitim alacağı hoca, hatta uzman bile kalmamış. Kendisi gibi bu durumda olan 40 genç doktor ile birlikte kitaplardan medet umuyorlar. Bu genç uzman doktor adaylarını dinleyince Sağlık Bakanlığı'nın doktorlar üzerindeki baskısını bir kez daha gözden geçirmesinin gerektiğini düşündüm. Gençlerimize ideal olarak tıp mesleğini seçtiremiyoruz artık. Tıp okuyanlar da, üniversitelerde iyi hocalarının ayrıldığını üzülerek anlatıyorlar. Bazıları alanlarında dünya çapında üç-beş kişiden birisi olarak kabul ediliyor. İstismar edenleri ayıklamak yerine mesleğin geneli ile kavgaya girmek toplum faydasına bir durum ortaya çıkarmıyor.

Ayşe Böhürler.

Son düzenleme:

ahmetsergen35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam corel kafa yoracağına illustartor kafa yorsan daha iyi olur corelde gelecek yok

theilkay_ilkay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.matbaasisli.com
yaa okuyorumda bende sizdenim kendimi tek sanıyodum stajer olarak 5 ay önce girdim işe günün yarısını matbaacılar sitesinde geçirip amelelik yapıyorum. aldığım para 400 tl yol yemekte dahil bakalım daha nekdar sabredicezz :S

enescoskun

🌱Yeni Üye🌱
Uyanık olmak lazım işveren hep piyasaya bakıyor 600 tlye çalışan arkadaşlara sesleniyorum neden grafikerlik doktorluk değil mühendislik değil grafikerlik bu işinde bir eğitimi var.

Ben yıllardır okumuşum bir anlamı var mı? bu iş için arkadaş bilgisayar kullanmayı doğru düzgün bilmez mac'ten bi haber bir kursa gitmiş geçmiş ben grafikerim diyor biz böyle adamlar yüzünden daha çok sürünürüz. Maalesef...

msuleymansaglam

🌱Yeni Üye🌱
Kayserideyim öğrenciyim henüz son sınıftayım güzel sanatlar fakültesinde ve 750 lira şu an maaş alıyorum.Freelance çalışıyordum müşteri peşinde koşmak zor geldi hele ki kayseri gibi biyerde bilen bilir.O yüzden bu maaşa talim ediyorum :)