Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

alecomy

🌱Yeni Üye🌱
ankarada büyük bi reklam firmasında çalışıyorum 2 ay oldu tekrar başlayalı askere gitmiştim öncesinde 1100 lira maaşım var ssk askerden önceleri işler daha yoğundu prim oluyordu arada sırada şimdilik olmaz sanırım birde yeni başlayan arkadaşlarada bilgi mahiyetinde olsun işe 400 lira ile 2006 yılında girdim bi tabelacıda 4 ay çalıştım kah aldım maaşımı kah alamadım ben bu işi bidaha yapmam lanet olsun dedim çıktım çünkü baskıda yapıyordum evde biraz yatma faslından sonra bi şirkete başvurdum başvuru formuna artık bi maaş talep edebiliyordum hakkımı istedim 750 yazdım görüşmeye çağırdılar 600 lira ile işe alındım tamamen kendimi işe vermemden ve sadece kendi çıkarımı değil iş yerininde çıkarını düşündüğüm için işleri her aşamasında takip ederdim grafik, baskı (renkler istediğim gibimi, müşteriye teslim etmeden bi hata varas göreyim diye vs..) ikinci ay ben bişey demedim maaşım 850lira oldu 6 ay çalıştım boyle sonra askere gittim 15 ay bayağı uzun bi askerlik döneminden sonra tekrar gelip çalışabileceeğimi söylediler bu seferki bilgim ve ihtiyacım doğrultusunda 1100 lira maaş istedim yok demediler 2 ay oldu tekrar işe gireli şimdi internet sitesi yapmaya başladım photoshop kullanmayı hiç bilmezdim corel,photoshop,cinema4d,dreamweaver,flash programlarıyla birleştiriyorum bilgilerimi daha çarpıcı sonuçlar çıkıyo ortaya unutmayın hakederseniz 1000 değil 2000 de alırsınız iyi akşamlar mesai bitti :) görüşmek üzre

lejyonerozgur

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar neler söylüyorsunuz patronlardamı bu işi yapıyor? Eyvah ne hallere kaldık yahu ben 8 yıl önce şimdiki parayla 750 tl. teklif aldım şimdi 800 - 1,000 tl. den bahsediliyo lütfen bunlara razı olmayın.

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
1200 dedin dostum... 4+2 yıl matbaa ve grafik okumuş insan gördün 2 ay deneme süresi 700 TL maaş ile işe başlayan... Yazık ki ne yazıkk...

çılgınMatbaacı

🌱Yeni Üye🌱
tebdili mekanda ferahlık vardır deyip geçen hafta yep yeni bir ajansa geçiş yaptım. start ücreti 1700 lira artı sosyal güvence. portfolyonuz varsa bu rakamlar emin olun az bile... aslında kriz yok, krizden rant sağlayan çakma ucuz işverenlerle dolu piyasa. aman diyim, iyiyseniz iyilerle çalışın pes etmeyin

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben şuanda maaş almıyorum, çünkü kendi işimi yapıyorum. mutluyum bu durumdan.
şunu söyleyebilirimki, grafikerin para problemi olmamalı ekonomik anlamda kafası rahat olmalı, aldığı maaşın azlığından yakının insandan nasıl bir hayalgücü üretmesini bekleyebilirsiniz ki... ama dikkatinizi çekiyorum, dizgici yada bilgisayar operatörleri için söylemiyorum... ayrıca mesai zorunluluğuda olmamalı bence, free olmalı tam anlamıyla. benim görüşüm bu yönde... Türkiyedeki şartlara göre iyi bir tasarımcı 2000 TL ile normal bi yaşam sürebilir bence.

tr_ohesa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sadece coreldraw kullanan ve 1200 maaş alınan yer neresiymiş (sana katılıyorum)

Güneşş1

🌟Usta Tasarımcı🌟
İnsan kendını,yaptıgı ıslerı ve becerılerını güven vererek iş verene sunarsa ''istanbulda'' 1000-1200 TL ile rahatlıkla başlıyabılır...Fakat grafikerlik,video editing gibi işi yaratıcılık,bir şeyleri ortaya cıkaran,dusunce ve haya gucu yuksek ınsanların bu derece az para ile tesvık edılmesı üzücü..kötü..

FlameDance

♾️Grafik Gurusu♾️
Vallahi grafikerlik parasal yönden kötü bir meslekmiş sizden duyduklarıma göre ben tedaşta bilgisayar operatölüğü yapıyorum 1.5 yıldır 1.258 ytl maaş alıyorum.Grafikerliğe çok özeniyordum.

zerrinkaya

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ücret olayına takılıp asla işinizi bırakmayın ve bir arkadaş yazmış '' kendinize güvenin'' evet kendinize güvenirseniz sonunda emeğnizin karşılığını alıyorsunuz. bende hep yaptığım çalışmaları görsünler benim yaptıklarımı beğnesinler beni alsınlar dedim ama çoğu yer bakmıyor bile portfolyonuza ama 1 sene sabrettim ardından portfolyo sitemide geliştirip iyi bir firma ile görüştüm 900 ytl ile başladım ama benim gözümde geliş gidiş param olsada yeterdi ama şunuda unutmayalım değerimizi küçülmeyelim. en azından diğer çalışanlar sizi küçümsüyor yaşadım bunu. önlerine yaptığınız iyi işleri koyun, portfolyonuz geniş olsun.
ve deneyiminiz yoksada farklı sektördeki işlere girip çıkmaktan korkmayın ben yaptım ve emin olunki çok şey öğrendim:)(tabii istemeyek ayrıldım ama)
ve işe girdiğinizde asla yaptğınız basit işleri bile küçümsemeyin.. bence grafiker olacaksan buna yalnız iş olarak bakmayacaksın, zevk alamaya çalışın, farklı şeyler çıkartmak öyle kolay olmuyor..

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bugün bir iş görüşmesine ikinci sefer olarak şu saatte gelin görüşelim dediler. Firmaya ilk başvurduğumda çağrılmış ve o görüşmede; neler yaptınız, ne gibi işler, istekleriniz, firmamıza başvuru yaparken düşünceleriniz, hangi programları aktif kullanabiliyorsunuz, biz bu tip işler yapıyoruz sizin deneyiminiz vardır zaten, fiyat aralığınız nedir. Hım evet CV'mde belirtmiştim fiyat aralığını gibi şeyleri konuşmuştuk. Bugün ikinci defa aradan 1 ay geçmesine rağmen görüşmeye çağırdılar ve gittim. İlk görüşmeye gittiğimde keşke çalışmalarıınızdan örnekler getirseydiniz lafına istinaden şimdiye kadar ne yaptı isem iyi sayılan ve istedikleri pozisyona uygun portfolyo oluşturup onlarla beraber gittim. Bugün hava çok yağmurlu idi. Giderken de herhalde verdiğim fiyat aralığını düşündüler kabul ettiler yada 10 aşağı 5 yukarı bir fiyat vereceklerini düşünerek çantamda 15 kg'ye yakın bir yükle bu yağmurda çıktım yola...

Yanlış anlaşılmasın 12-13 yıldan beri masaüstü yayıncılıkta çeşitli dergilerde hem fulltime hatırı sayılır firmalara da freelance işler yaptım. Kendimi her zaman alttan alıp herşeye evet diyen biri olarak yorumlayabilirim. Randevu saatimiz 11.00 dı. 10 dakika önce ulaştım firmaya. Yalnız benimle görüşecek firma personeli (dergilerden sorumlu gn.mdr.yrd.) işe 12 civarı ulaşınca yaklaşık 1 saat kadar bekledim. (Deli gibi yağmur yağıyor abi olabilir... Kaza filan vardır.)
Neyse görüşme için personelin odasına çağrıldım. Merhaba... Memnun oldum falan kısımları... Evet S... bey art direktörümüz ilk görüşmenizde işin mahiyetini anlatmıştır sanırım. Herhalde her şeyi konuşmuşsunuzdur. Evet efendim yapılacak işte herhangi bir sorun yok. Hatta size portfolyo bile hazırladım. Buyrun bunlar çalışmalarım. Aaaa çok güzel hepsi sizin çalışmalarınız mı? Evet evet. Hımm sektörel dergi piyasasında bu tip işler çok yapılıyor. Güzel çalışmalar. Yalnız bizim dergiler!!! Evet sizin dergiler (kendi dergilerini ön plana çıkarıyor) Ha amenna bu dergiler de öyle ahım şahım işler değil bizim yaptığımız sektörel dergiler nasılsa onlarınkilerde sektörel.:smile:

Firmanın çalışma saatleri falanı filanı. Hedefi, prenspleri derken... Bizim Gn.Mdr.Yrd. aslında bizim dergiler gurubumuzun art'ları ve junior pozisyonları dolu. (Görsel Yönetmen pozisyonu ve sayfa sekreterliği pozisyonu neden denmez...) Her junior ayda 15-20 forma iş bitiriyor. Ayrıca dergilerimizin ekleri ve çıkarmayı düşündüğümüz eklerimiz var bunlar için asiste edecek, joker eleman ihtiyacımız var. Bizde sizin CV'nizi değerlendirdik. Yalnız rakamın sizin fiyat aralığınızla uzaktan yakından ilgisi yok. Bizim düşündüğümüz deneyiminize bakarak verdiğimiz fiyatı zorlayarak 1000 lira. (Yılların verdiği deneyim var ya) Ha birde deneme süresi 2 ay (bu iki ay süresince sigorta yok). Benim ağzımdan çıkan ilk laf şu. Teşekkür ederim. Firma yetkilisinin ağzından çıkan ise HAMDİ Bey'mi? (tiiiyee alıyorr). Deneme süreside nerden çıktı, denenecek ne var. Yahu ..... hanım ben oraya fiyat aralığı bildirmişmiyim, şu şu şunları yaptığımı söylemişmiyim. Önüne yaptığım işleri çıkarmışmıyım. Bu yağmurlu havada benimle dalga geçmek için mi ikinci defa mülakat ettiniz. (Birde yol parasıda yok arkadaşlar 6 TL günlüğü masrafımızın, Allahtan yemek veriyorlarmış) Deyip koşar adımlarla o ortamdan uzaklaştım. Firma sektörde iyi yer etmiş bir şirket bu arada...

Diyeceğim şu;

Çok uzun yazdım. Sizlerde sıkıldınız. Ama bu sektör artık son demlerini yaşıyor... (Basılı Yayın, Masaüstü Yayıncılık...(Büyük Dergi Grupları Hariç) Velhasıl bu tip şirket ve kişilere eğer kendinizi iyi görüyorsanız ve bu işi biliyorsanız ucuza pazarlamayın. Evet kriz var. Var ağası var ama. Krizi fırsatçılık bilen şahıs ve firmalara fırsatçı olduklarını suratlarına vurarak mağduru oynatmaktan vazgeçirmek lazım onları. Bugün benim yaptığım gibi. HAMDİ Bey' selamlar olsun...

Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

ayseldemirez

🌱Yeni Üye🌱
çok çok haklısın sana katılıyorum. Keşke herkez aynısını yapabilse ama malesef aç kalma korkusu ile 3 kuruşa temenni edenler var melesefki

ByGizmo

🌱Yeni Üye🌱
normaldir kardeş bende ilk girdiğimde 400 den başladım 50 50 artı aydan aya sonunda dayanamadım cıkdım :D

yubi38

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yanlız bazı arkadaşlar beni yanlış anlamış benim şuan grafikerlikte 8 yılım ama şükür bu meslekten kurtuluyorum en sonunda

alecomy

🌱Yeni Üye🌱
İzmirde işe başladım

ankarada büyük bi reklam firmasında çalışıyorum 2 ay oldu tekrar başlayalı askere gitmiştim öncesinde 1100 lira maaşım var ssk askerden önceleri işler daha yoğundu prim oluyordu arada sırada şimdilik olmaz sanırım birde yeni başlayan arkadaşlarada bilgi mahiyetinde olsun işe 400 lira ile 2006 yılında girdim bi tabelacıda 4 ay çalıştım kah aldım maaşımı kah alamadım ben bu işi bidaha yapmam lanet olsun dedim çıktım çünkü baskıda yapıyordum evde biraz yatma faslından sonra bi şirkete başvurdum başvuru formuna artık bi maaş talep edebiliyordum hakkımı istedim 750 yazdım görüşmeye çağırdılar 600 lira ile işe alındım tamamen kendimi işe vermemden ve sadece kendi çıkarımı değil iş yerininde çıkarını düşündüğüm için işleri her aşamasında takip ederdim grafik, baskı (renkler istediğim gibimi, müşteriye teslim etmeden bi hata varas göreyim diye vs..) ikinci ay ben bişey demedim maaşım 850lira oldu 6 ay çalıştım boyle sonra askere gittim 15 ay bayağı uzun bi askerlik döneminden sonra tekrar gelip çalışabileceeğimi söylediler bu seferki bilgim ve ihtiyacım doğrultusunda 1100 lira maaş istedim yok demediler 2 ay oldu tekrar işe gireli şimdi internet sitesi yapmaya başladım photoshop kullanmayı hiç bilmezdim corel,photoshop,cinema4d,dreamweaver,flash programlarıyla birleştiriyorum bilgilerimi daha çarpıcı sonuçlar çıkıyo ortaya unutmayın hakederseniz 1000 değil 2000 de alırsınız iyi akşamlar mesai bitti :) görüşmek üzre

Birkaç ay önce yazdığım yazının ardından yine bilgilendirmek isterim sizleri
3 hafta kadar önce izmir'de bir firmada grafik tasarım ve 3d modelleme işini yapmak için işe girdim ilk istediğim rakam 1750 oldu izmir piyasasına göre fazla bir rakam olduğunu söylediler pazarlık yaptık 1500 lira maaş sigortam işe girdiğim gün başladı yemek + mesai olarak işe başladım
size tavsiyem umarım aradığınızı biliyorsunuzdur arkadaşlar yoksa işiniz çok zor
hedefiniz hep yüksekler olsun

ercan3d

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.siberreklam.net
İyi güzel hoş söylüyorsunuzda arkadaşlar Ben sakaryada reklam firması sahibiyim ve 1996 dan beri bu işi yapıyorum corel draw ı kullanmaya başladıgımda versin 5.0 ı vardı şimdi X4 kullanıyorum...
Grafikerim yok tasarımlarımı kendim yapıyorum.
Grafiker almyı istiyorum ama müşterilerim yinede Pc başında da işin başında da beni görmek istiyor...Buyrun birde buradan yakın..
Sizce ne yapabilirim...

Bizde ki sıkıntı Her corel kullanmasını bilen az yada cok çantacı dediğimiz tabirle reklam işi yapıyor...
Şimdi burada bana mı yazık yoksa bu işi bu şekilde yapanlaramı..
6 senelik firma sahibiyim...Bugün bir yerlere geldiysem ve burada bu sektörde güçlü bir ismim varsa bunu gece - gündüz uykusuz çalışmama borçluyum...
Sizce bir grafiker benim yaptığımı bana yapabilirmi veya işime yarar mı_???

yasinkarakus42

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aslında arkadaşlar, biraz da kendini ifade edememeden geçiyor bu ücretlerin düşüklüğü bence

kurdela

🌱Yeni Üye🌱
herkese merhaba ben de ilk çalıştığım işyerinden daha çok maaş verdiği için başka bi işyerine geçtim ama geçmez olaydım.hala ilk işyerimi arıyorum.üstüne üstlük aradan 3, işyerim iflas ettiği için 1 sene işsiz kaldım.şu anda desinatörlük işi bulamadığım için tişörte basılan logoları çalışıyorum...

bi de aklıma gelmişken sorayım. logonun renk ayrım ücreti şu anda ne kadar??

bullent

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar eski meslektaslarimin yazilarini okumak icin kayit oldum. Ben Yurtdisinda yasiyorum. Zamaninda lanet ettim Türk piyasasina geldim buralara. Oncelikle Seabis arkadasa cani gonulden katiliyorum. Büyük olsun kucun olsun sirketler genelde cok afedersiniz iki kici kirigi müdür yada müdire yaparlar ondan sonra boyle Hamdi bey esprisi yapacak kadar alcalirlar iste. Arkadaslar bu is artik finish. Bitti. Sanat diye birsey kalmadi. Herkes ucundan bucagindan ise atladi her iste oldugu gibi. Türk Ticaret zihniyeti ne yazikki bu. Koyden iki okuz satan matbaa yada Ajans acarsa olacagi bu. Bunda bizimde hatamiz var. okuyorum. Auto cad Corel Photoshop su bu herkes her isi bilmek zorunda degil. Zaten yapamazda. Is arayan icinde is veren icinde cidden isin cilki cikti. Fiyatlari okudugum zaman inanin cok uzuldum. Limon satmak daha karli cidden. O kadar emek cekip o kadar kahir cektikten sonra maalesef boyle. Limon satanlari kesinlikle ama kesinlikle kücümsemiyorum haddim degil. Neyse bende zamaninda sizinkilere benzer problemler yasadim. Yok kirmizi hizli giden araba resmi olsun Hocam ana kapakta. Koyarsin bir Ferrari sonra ben yok alevimiyim yok sunnimiyim yok sumuyum bumuyum. Ne kadar isten anlamayan müsteri varsa maalesef bizim meslekte. Bizim is birazda psikolojiye giriyor. Herkesin kahrini cekiyorsunuz. Neticede arkadaslar bu is icin en iyi ülke Amerika. Ben oyle gordum cok ülke gezdim dolastim. Bu isi cidden yapmak isteyen Profesyoneller kalmamali Türkiye'de. Cidden eziliyorlar yada baska meslek secmek zorunda kaliyorlar. Oysa bombos bir sayfaya hayat veriyoruz. Tipki bir ressamin tuale can verdigi gibi.
Sozun özü bu. Türkiye'de akil isleri pek para getirmiyor. Cünkü para ve isyeri sahipleri isten anlamayan insanlar. Eleman mi ariyor yoksa assagilik kompleksini tatminmi ediyorlar belli degil. Saglicakla kalin.