Bugün bir iş görüşmesine ikinci sefer olarak şu saatte gelin görüşelim dediler. Firmaya ilk başvurduğumda çağrılmış ve o görüşmede; neler yaptınız, ne gibi işler, istekleriniz, firmamıza başvuru yaparken düşünceleriniz, hangi programları aktif kullanabiliyorsunuz, biz bu tip işler yapıyoruz sizin deneyiminiz vardır zaten, fiyat aralığınız nedir. Hım evet CV'mde belirtmiştim fiyat aralığını gibi şeyleri konuşmuştuk. Bugün ikinci defa aradan 1 ay geçmesine rağmen görüşmeye çağırdılar ve gittim. İlk görüşmeye gittiğimde keşke çalışmalarıınızdan örnekler getirseydiniz lafına istinaden şimdiye kadar ne yaptı isem iyi sayılan ve istedikleri pozisyona uygun portfolyo oluşturup onlarla beraber gittim. Bugün hava çok yağmurlu idi. Giderken de herhalde verdiğim fiyat aralığını düşündüler kabul ettiler yada 10 aşağı 5 yukarı bir fiyat vereceklerini düşünerek çantamda 15 kg'ye yakın bir yükle bu yağmurda çıktım yola...
Yanlış anlaşılmasın 12-13 yıldan beri masaüstü yayıncılıkta çeşitli dergilerde hem fulltime hatırı sayılır firmalara da freelance işler yaptım. Kendimi her zaman alttan alıp herşeye evet diyen biri olarak yorumlayabilirim. Randevu saatimiz 11.00 dı. 10 dakika önce ulaştım firmaya. Yalnız benimle görüşecek firma personeli (dergilerden sorumlu gn.mdr.yrd.) işe 12 civarı ulaşınca yaklaşık 1 saat kadar bekledim. (Deli gibi yağmur yağıyor abi olabilir... Kaza filan vardır.)
Neyse görüşme için personelin odasına çağrıldım. Merhaba... Memnun oldum falan kısımları... Evet S... bey art direktörümüz ilk görüşmenizde işin mahiyetini anlatmıştır sanırım. Herhalde her şeyi konuşmuşsunuzdur. Evet efendim yapılacak işte herhangi bir sorun yok. Hatta size portfolyo bile hazırladım. Buyrun bunlar çalışmalarım. Aaaa çok güzel hepsi sizin çalışmalarınız mı? Evet evet. Hımm sektörel dergi piyasasında bu tip işler çok yapılıyor. Güzel çalışmalar. Yalnız bizim dergiler!!! Evet sizin dergiler (kendi dergilerini ön plana çıkarıyor) Ha amenna bu dergiler de öyle ahım şahım işler değil bizim yaptığımız sektörel dergiler nasılsa onlarınkilerde sektörel.:smile:
Firmanın çalışma saatleri falanı filanı. Hedefi, prenspleri derken... Bizim Gn.Mdr.Yrd. aslında bizim dergiler gurubumuzun art'ları ve junior pozisyonları dolu. (Görsel Yönetmen pozisyonu ve sayfa sekreterliği pozisyonu neden denmez...) Her junior ayda 15-20 forma iş bitiriyor. Ayrıca dergilerimizin ekleri ve çıkarmayı düşündüğümüz eklerimiz var bunlar için asiste edecek, joker eleman ihtiyacımız var. Bizde sizin CV'nizi değerlendirdik. Yalnız rakamın sizin fiyat aralığınızla uzaktan yakından ilgisi yok. Bizim düşündüğümüz deneyiminize bakarak verdiğimiz fiyatı zorlayarak 1000 lira. (Yılların verdiği deneyim var ya) Ha birde deneme süresi 2 ay (bu iki ay süresince sigorta yok). Benim ağzımdan çıkan ilk laf şu. Teşekkür ederim. Firma yetkilisinin ağzından çıkan ise HAMDİ Bey'mi? (tiiiyee alıyorr). Deneme süreside nerden çıktı, denenecek ne var. Yahu ..... hanım ben oraya fiyat aralığı bildirmişmiyim, şu şu şunları yaptığımı söylemişmiyim. Önüne yaptığım işleri çıkarmışmıyım. Bu yağmurlu havada benimle dalga geçmek için mi ikinci defa mülakat ettiniz. (Birde yol parasıda yok arkadaşlar 6 TL günlüğü masrafımızın, Allahtan yemek veriyorlarmış) Deyip koşar adımlarla o ortamdan uzaklaştım. Firma sektörde iyi yer etmiş bir şirket bu arada...
Diyeceğim şu;
Çok uzun yazdım. Sizlerde sıkıldınız. Ama bu sektör artık son demlerini yaşıyor... (Basılı Yayın, Masaüstü Yayıncılık...(Büyük Dergi Grupları Hariç) Velhasıl bu tip şirket ve kişilere eğer kendinizi iyi görüyorsanız ve bu işi biliyorsanız ucuza pazarlamayın. Evet kriz var. Var ağası var ama. Krizi fırsatçılık bilen şahıs ve firmalara fırsatçı olduklarını suratlarına vurarak mağduru oynatmaktan vazgeçirmek lazım onları. Bugün benim yaptığım gibi. HAMDİ Bey' selamlar olsun...
Bilmem yanlış mı düşünüyorum?